Σε άλλους ρυθμούς κινείται πλέον η ζωή στην πόλη της Ρόδου

Σε άλλους ρυθμούς κινείται πλέον η ζωή στην πόλη της Ρόδου

Σε άλλους ρυθμούς κινείται πλέον η ζωή στην πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6690 ΦΟΡΕΣ

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα που προκαλούνται, σε όλους μας, αυτές τις ημέρες από την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη της Ρόδου και κυρίως το κέντρο της, που άλλοτε τέτοια εποχή έσφυζε από ζωή!

Τέλη Μαρτίου: Η προετοιμασία της Ρόδου για να υποδεχθεί τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της περίπου σε ένα μήνα ήταν εκείνο που γινόταν αντιληπτό «δια γυμνού οφθαλμού» ακόμα και στον πιο άσχετο επισκέπτη του νησιού. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγο πριν από την εορτή του Πάσχα και βέβαια (χθες) παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια, τότε η καθημερινές μας παραστάσεις θα ήταν κάπως έτσι:

Το κέντρο της πόλης θα ήταν πλημμυρισμένο από κόσμο. Στα ξενοδοχεία, τα τουριστικά καταλύματα και καταστήματα του κέντρου και του νησιού ολόκληρου και βέβαια στην Παλιά Πόλη, θα ήταν όλοι επί ποδός καθώς με πυρετώδεις ρυθμούς θα ετοιμάζονταν να ανοίξουν σε λίγες ημέρες για τη σεζόν.

Τις ουρές…θα τις βλέπαμε στα εμπορικά καταστήματα και όχι στα σούπερ μάρκετ ενώ θα άρχιζε να γίνεται εντονότερη η γκρίνια ότι όλο και δυσκολευόμαστε να βρούμε θέση πάρκινγκ στο κέντρο. Και αυτά μόλις τη χθεσινή ημέρα που (ενδεικτικά) περιγράφουμε σε ένα…φανταστικό παρόν. Για να μην μπούμε στη διαδικασία να αναφερθούμε στη σημερινή ημέρα, ανήμερα της εθνικής επετείου…

Ελεγχόμενη η είσοδος στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη
Ελεγχόμενη η είσοδος στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη

Αντ’ αυτού: Χθες, η ερημιά ήταν εκείνο που χαρακτήριζε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και του νησιού-και ορθώς βεβαίως ήταν έτσι-εικόνα παράταιρη για τη Ρόδο σύμφωνα με τα όσα περιγράψαμε παραπάνω. Υπήρχαν μόνο κάποια ενσταντανέ που «ξεπηδούσαν» σε μερικά σημεία και θύμιζαν…τη ζωή μας δυο μήνες πριν.

Μία εικόνα που μας... θύμισε χθες τη σημερινή εθνική επέτειο
Μία εικόνα που μας... θύμισε χθες τη σημερινή εθνική επέτειο

Στα ΑΤΜ των τραπεζών οι ουρές ήταν μεγαλύτερες καθώς από χθες ξεκίνησε η καταβολή των συντάξεων. Βέβαια, αρκετοί συμπολίτες μας φορούσαν προστατευτικά μέσα ενώ έξω βρίσκονταν και υπάλληλοι της τράπεζας για να τους δώσουν οδηγίες ώστε να εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα ενώ, στην πλειονότητα των περιπτώσεων τηρούνταν και οι αποστάσεις ασφαλείας.

Αλλά και στη Λαϊκή Αγορά του Αγίου Δημητρίου χθες η εικόνα έμοιαζε διαφορετική. Οι πάγκοι ήταν εκεί, όπως και οι παραγωγοί με τα προϊόντα τους, ωστόσο κάτι δεν ήταν οικείο στο μάτι αφού εφαρμόζοντας τις κεντρικές οδηγίες, τηρούσαν την προβλεπόμενη απόσταση, ως εκ τούτου οι πάγκοι ήταν λιγότεροι και η κίνηση αισθητά μειωμένη.

Διαφορετική εικόνα χθες στη Λαϊκή Αγορά,  αλλά  σύμφωνη με  τις οδηγίες...
Διαφορετική εικόνα χθες στη Λαϊκή Αγορά, αλλά σύμφωνη με τις οδηγίες...

Τα κοιμητήρια της πόλης ήταν ανοιχτά κατά το ωράριο που ανακοινώθηκε από τον Δήμο, ωστόσο κίνηση, έξω από αυτά τουλάχιστον, δεν υπήρχε. Όσοι εργάζονται σ’ αυτά φορούσαν προστατευτικά μέσα ενώ βέβαια στο μεγαλύτερο, του Ταξιάρχη, υπάρχει φύλακας που έχει τον έλεγχο της εισόδου. Επίσης, χθες, πραγματοποιήθηκε εξόδιος ακολουθία.

Αυτή, άλλωστε, είναι μία από τις εποχές του χρόνου που τα κοιμητήρια έχουν μεγάλη κίνηση ενόψει της εορτής του Πάσχα, ωστόσο η προστασία της υγείας όλων μας προέχει ώστε, κάποια στιγμή, να ξαναμπούμε στους ρυθμούς μας.

«Χαραμάδα» ζωής: Ωστόσο, χθες, σε πείσμα του φόβου και της μελαγχολίας που είναι διάχυτα τριγύρω μας, υπήρχαν και κάποιες εικόνες να μας θυμίζουν ότι η ζωή συνεχίζεται.
Έτσι, στο πόστο του ήταν ο συμπολίτης μας που μας προμηθεύει σημαίες κάθε φορά παραμονή εθνικής επετείου ή μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Ακόμη, σε περιοχές όπως στη νέα μαρίνα, την πλατεία Κουντουριώτη, το Ενυδρείο, συμπολίτες μας έκαναν τζόκινγκ και περπάτημα είτε μόνοι είτε δυο-δυο.

Περπάτημα ή τζόκινγκ, αλλά με κανόνες...
Περπάτημα ή τζόκινγκ, αλλά με κανόνες...

Οι πιο τολμηροί, όμως, ήταν εκείνοι που χθες, παρ’ όλο που ο καιρός δεν έχει ζεστάνει αρκετά, μετέβησαν σε κεντρική παραλία της πόλης ενώ κάποιοι (ελάχιστοι) έκαναν και μπάνιο! Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εικόνα, βέβαια, δεν είχε καμία σχέση με αυτά που βλέπαμε από τηλοψίας, πριν τη γενική απαγόρευση, στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρας με τον συνωστισμό ακόμα και σε παραλίες. Αντίθετα, οι συμπολίτες μας αυτοί ήταν λίγοι και με αρκετή απόσταση μεταξύ τους, όπως πρέπει για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ζήσουμε και αυτό το καλοκαίρι, έστω και με καθυστέρηση...

Διέξοδος η παραλία, αλλά και η κολύμβηση για τους τολμηρούς
Διέξοδος η παραλία, αλλά και η κολύμβηση για τους τολμηρούς

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη