Ρόδος: Η εταιρεία «Ίντρακομ» θα κατασκευάσει τη νέα γέφυρα του Μάκκαρη στο Χαράκι

Ρόδος: Η εταιρεία «Ίντρακομ» θα κατασκευάσει τη νέα γέφυρα του Μάκκαρη στο Χαράκι

Ρόδος: Η εταιρεία «Ίντρακομ» θα κατασκευάσει τη νέα γέφυρα του Μάκκαρη στο Χαράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4731 ΦΟΡΕΣ

Η εταιρεία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» είναι ο προσωρινός ανάδοχος που προέκυψε από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την κατασκευή της νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη, προϋπολογισμού 6.790.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής του διαγωνισμού, η εταιρεία, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, προσέφερε έκπτωση σε ποσοστό 3,49% και συνολικό ποσό 5.284.430 ευρώ.

Στο διαγωνισμό συμμετείχε και η εταιρεία «ΗΛΙΟΧΩΡΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» η οποία προσέφερε έκπτωση 1%.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία «ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΤΕΕ» που είχε επίσης κληθεί για διαπραγμάτευση, δεν υπέβαλε προσφορά στο διαγωνισμό.

Μάλιστα σήμερα το πρωί συνεδρίασε εκτάκτως η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας για να εγκρίνει το πρακτικό ανάδειξης του προσωρινού αναδόχου της επιτροπής του διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή νέας γέφυρας της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου στον ποταμό Μάκκαρη». Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης αναφέρει τα εξής:
«Σας καλούμε στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί την 3η Απριλίου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ., με τηλεδιάσκεψη, λαμβάνοντας υπόψη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ 55, άρθρο 10/ τ.Α’ /11 Μαρτίου 2020), το με αριθ. πρωτ. 18318/13-03-2020 έγγραφο ΥΠΕΣ και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 175, 176 και 177 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α’ /7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως ισχύουν σήμερα, για συζήτηση και λήψη απόφασης, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, για τους λόγους ότι:

• Η κατάρρευση της γέφυρας επί του ποταμού Μάκκαρη επί της Εθνικής Οδού Ρόδου - Λίνδου, έχει αποκόψει το Βόρειο τμήμα της Ρόδου με το Νότιο, στην θέση Χαράκι της Εθνικής Οδού, και απαιτείται η αποκατάσταση της κυκλοφοριακής σύνδεσης το συντομότερο δυνατόν,

• Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας με την 155354/1108/13.11.2019 Απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,

• Η επείγουσα ανάγκη ανάδειξης προσωρινού αναδόχου και η συνέχιση της διαδικασίας ανάθεσης της σύμβασης του κάτωθι θέματος Ημερήσιας Διάταξης:

1. έγκριση 1ου Πρακτικού (1ο Στάδιο) ανάδειξης προσωρινού αναδόχου της επιτροπής του ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού με α/α συστημικό αριθμό 88141, του έργου: «Κατασκευή νέας γέφυρας της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Ρόδου – Λίνδου στον ποταμό Μάκκαρη».

Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα με τηλεδιάσκεψη, μέσω της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα βιντεοκλήσης (εφαρμογή zoom.us). Με την ηλεκτρονική αποστολή της πρόσκλησης θα επισυναφθεί και έγγραφο οδηγιών σχετικά με την ανωτέρω εφαρμογή».

Διαβάστε ακόμη

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα