Αποκάλυψη- «Φως στη νύχτα του κόσμου»

Αποκάλυψη- «Φως  στη νύχτα του κόσμου»

Αποκάλυψη- «Φως στη νύχτα του κόσμου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Ελευθερία Μουρσελλά-Δράκου

Στη δύσκολη πρωτόγνωρη και αγωνιώδη εποχή που ζούμε λόγω της πανδημίας του «αόρατου ιού» που ανατάραξε τον πλανήτη μας και ιδίως την ανθρώπινη ύπαρξη η οποία απεγνωσμένα προσπαθεί να δώσει κάποια εξήγηση στα εύλογα ερωτήματά της καταφεύγει στην Αποκάλυψη. Η λέξη Αποκάλυψη σημαίνει φανέρωση του θελήματος του Θεού.

Ο σκοπός του προφητικού βιβλίου δεν είναι ν’ αναγγείλει τις άμεσες καταστροφές, είναι να φανερώσει τις ύψιστες, σωτήριες αλήθειες που συμβαίνουν στο πέρασμα της ιστορίας. Η αλήθεια είναι η πραγματική φανέρωση ότι το «Αρνίο ο Ιησούς Χριστός είναι εσφαγμένο αλλά πάντα όρθιο».

Είναι το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης γραμμένο στην Πάτμο από τον αγαπημένο μαθητή του Χριστού και Ευαγγελιστή Ιωάννη. Ο προφητικός λόγος του προς τις επτά εκκλησίες της Μ. Ασίας-Εφέσου-Σμύρνης-Περγάμου-Θυατείρων-Γάρδεων-Φιλαδέλφειας-Λαοδικεία. προειδοποιεί τους πιστούς όσα θα συμβούν.
Ο προφητικός λόγος φαίνεται σκληρός, είναι όμως ένα μήνυμα Ελπίδας που γλυκοχαράζει στην Αποκάλυψη. Η ελπίδα δεν είναι άπιαστη γιατί προέρχεται από τον ουρανό.

Σκοπός της Αποκάλυψης δεν είναι να ερμηνεύσει τον φόβο γιατί αυτό δεν είναι στο πνεύμα της Καινής Διαθήκης για τους μαχόμενους χριστιανούς «είδον εν μέσω του θρόνου Αρνίο εστηκό και εσφαγμένο».
Το ξύλο της ατιμίας είναι ο θρόνος του και το τραύμα από τις πληγές του η θεραπεία μας. Η Αποκάλυψη παρηγορεί, δίνει θάρρος και ελπίδα στον άνθρωπο να συνεχίσει τον πνευματικό του αγώνα με χαρά και πίστη.
Η πίστη είναι το άλφα στο αλφαβητάριό μας. Εάν λείψει το άλφα δεν υπάρχει αλφαβητάριο. Είναι η άγκυρα στο πλοίο της ζωής μας. Μας ενθαρρύνει να προσπαθήσουμε να είμαστε πρόβατα, γιατί όπως μας λέει ο Χριστός «Ιδού εγώ αποστέλλω, υμάς πρόβατα εν μέσω λύκων» Ματθ. Ε’ 16.

Μας παρηγορεί. Η πάλη ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως δεν είναι αέναη. Ο Θεός ο κυρίαρχος του σύμπαντος θα εξαφανίσει κάθε δάκρυ από τα μάτια του ανθρώπου, «Είδον, κάνω τα πάντα νέα. Ανακαινίζω το παν» από την Αποκάλυψη κ.α. 3-5

Σαν πιστοί χριστιανοί δεν πρέπει να είμαστε ηττοπαθείς. Με τη δύναμη εκείνου που εξήλθε «Νικώς και ίνα νικήσει» είμαστε δυνατοί. Νενικήσαμε τον πονηρόν. Αυτό είναι το κατ’εξοχήν μήνυμα της Αποκάλυψης βάζοντας στην καρδιά μας τη σφραγίδα του Χριστού που πήραμε με τη βάφτισή μας θα μπορέσουμε να γευθούμε τη χαρά εναντίον κάθε κακού. Οι δύσκολες στιγμές που βιώνουμε θα μας κάνουν ν’ αναζητήσουμε τις αληθινές αξίες της ζωής και να προσφέρουμε την αγάπη στον συνάνθρωπο μας. Να γίνουμε διάκονοι τα λόγια του Χριστού «Δεν ήλθον να διακονηθώ αλλά να διακονήσω». Ας γίνουν οδοδείκτης στη ζωή μας.
Έτσι θα τιμήσουμε αυτούς που μας παρέδωσαν με τόσους αγώνες και θυσίες το φτωχό και ευλογημένο και ζηλευτό κομμάτι της γης, την Ελλάδα μας.

Υ.Γ. ζητώ ταπεινά συγγνώμη γιατί παρασυρόμενη από το αντίτυπο Ορθόδοξο Περιοδικό «Ζωή» της αδελφότητας Θεολόγων «Η Ζωή» διαβάζοντάς το άθελά μου μπήκα σε ξένα χωράφια όμως πήρα ισχυρά εφόδια που τόνισαν την ψυχή μου.
Ο πολυέλαιος και πολυεύσπλαχνος Θεός θα μας βοηθήσει και πάλι. Οι δοκιμασίες δεν είναι τιμωρίες αλλά στεφάνια δόξας.
Μηδέ φοβού α μέλλει παθείν.

Γίνου πιστός και θα νιώσεις το αληθινό νόημα της ζωής. Η υπομονή πάντα θριαμβεύει. Ίσως η σημερινή κατάσταση χαράξει μία άλλη πιο σωστή πορεία ζωής σε άρχοντες και αρχόμενους. Ίσως μας δώσει να καταλάβουμε το πραγματικό νόημα της ζωής.
Καλή δύναμη. Καλή Ανάσταση.

Διαβάστε ακόμη

Νικολός Φαρμακίδης: Μία ευκαιρία που μας έδωσε η Ευρώπη - Οι αλληγορίες του ελληνικού κράτους

Γιάννης Παρασκευάς: Το αυγό του φιδιού

Φίλιππος Ζάχαρης: Άνθρωποι, σκέψη και σοφία

Γιώργος Κασσάρας: «Πληρώστε επιτέλους το Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Μανώλης Κολεζάκης: Η Μετανάστευση των Δωδεκανησίων κατά την Ιταλική Κατοχή 1912-1943

Θαν. Καραναστάσης: Γιώργος Ζαχαριάδης: Μια ζωή κοντά στα γεγονότα

Θόδωρος Παπανδρέου: Η θέση των βοηθητικών μαθημάτων στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Φίλιππος Ζάχαρης: Συνωμοσιολογίες, συνθήματα, μεγαλοστομίες και Παράδεισος