Παρεμβάσεις-ενέργειες υπηρεσίας Καθαριότητας δήμου Ηρωικής Ν. Κάσου για την προστασία του περιβάλλοντος

Παρεμβάσεις-ενέργειες υπηρεσίας Καθαριότητας δήμου Ηρωικής Ν. Κάσου για την προστασία του περιβάλλοντος

Παρεμβάσεις-ενέργειες υπηρεσίας Καθαριότητας δήμου Ηρωικής Ν. Κάσου για την προστασία του περιβάλλοντος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Στη λύση του χρόνιου προβλήματος περισυλλογής και διαχείρισης αστικών απορριμμάτων προχώρησε με ενέργειές του ο Δήμος Ηρωικής νήσου Κάσου.

Ένα μείζον πρόβλημα που επί δεκαετίες ταλανίζει το Δήμο, με την επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο αποτελούσε μέχρι και σήμερα τροχοπέδη για τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, οδηγείται πλέον στη λύση του με την υπογραφή διμερούς σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κασου και του Δήμου Ρόδου.
Σκοπός της εν λόγω σύμβασης με έναρξη ισχύος από την αρχή του έτους είναι η ορθολογική οργάνωση και η ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων της περιοχής αρμοδιότητας του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου. Αυτό γίνεται με τη διαδικασία της μεταφοράς τους με πλοίο και της υγειονομικής ταφής τους στο ΧΥΤΑ Ν. Ρόδου. Ήδη η μεταφορά συνεχίζεται απρόσκοπτα μετά τη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος με ιδιωτική εταιρεία.

Με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες ο Δήμος Ηρωικής ν. Κάσου προχώρησε ακόμα στην περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκίνητων από όλους τους οικισμούς του νησιού σε μια προσπάθεια διασφάλισης της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και εξωραϊσμού των οδών και των πλατειών. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το Α.Σ. Κάσου και στη συνέχεια με τη συνεργασία εταιρείας ανακύκλωσης θα ολοκληρωθεί η απόσυρση και η οριστική διαγραφή τους.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)