Πολλαπλές βραβεύσεις νησιωτικών προϊόντων

Πολλαπλές βραβεύσεις  νησιωτικών προϊόντων

Πολλαπλές βραβεύσεις νησιωτικών προϊόντων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 645 ΦΟΡΕΣ

Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Τα νησιωτικά προϊόντα που παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς ποιότητας και καινοτομίας κατακτούν τις κριτικές επιτροπές και το καταναλωτικό κοινό, βάζοντας πλώρη για μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα και ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης θέλοντας να μοιραστεί τη χαρά και την ικανοποίηση των παραγωγών απέστειλε προς αυτούς το κάτωθι συγχαρητήριο.
«Σας συγχαίρουμε για την κατάκτηση των βραβείων σας στον Διαγωνισμό “Mediterranean Taste Awards 2020”, όπως αυτά αναφέρονται:
- Βραβείο Platinum Κατηγορία Quality
1. Τυρί Σαν Μιχάλη (ΠΟΠ)– Στέφανος Βακόνδιος Τυροκομείο «Ζωζεφίνος»/ Σύρος
2. Παξιμάδι τομάτα και ρίγανη- Το ντουλάπι της γιαγιάς/Τήνος
- Βραβείο Gold Κατηγορία Quality
1. Κρασοτύρι Κω (ΠΓΕ) - Γιάννου Παναγιώτης Μονοπρόσωπη ΙΚΕ/Κως
2. Γραβιέρα Τρίπτυχο Σύρου- Στέφανος Βακόνδιος Τυροκομείο «Ζωζεφίνος»/ Σύρος
3. Γραβιέρα Νάξου (ΠΟΠ)-Πιτταράς Νικόλαος Εμμ./Νάξος
4. Γραβιέρα Νάξου (ΠΟΠ) 12μηνης ωρίμανσης -Πιτταράς Νικόλαος Εμμ./ Νάξος
5. Παξιμάδι με ελιά και ρίγανη- Το ντουλάπι της γιαγιάς/Τήνος

- Βραβείο Silver Κατηγορία Quality
1. Ελαιόλαδο «Natura Rodos»- Σταύρος Γεώργιος Κάλλας O.E./Ρόδος
2. EnΚardia Traditional Extra Virgin Olive Oil- Σταύρος Γεώργιος Κάλλας O.E./ Ρόδος
3. Κατσικίσια Γραβιέρα Κώτικη- Γιάννου Παναγιώτης Μονοπρόσωπη ΙΚΕ/Κως
4. Γρονθοτυράκι με Ρίγανη (Βολάκι 250gr) Στέφανος Βακόνδιος Τυροκομείο «Ζωζεφίνος»/ Σύρος
5. Γρονθοτυράκι -Στέφανος Βακόνδιος Τυροκομείο «Ζωζεφίνος»/Σύρος
6. Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου- Πιτταράς Νικόλαος Εμμ./Νάξος
7. Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου- Πιτταράς Νικόλαος Εμμ./Νάξος
8. Αγκινάρα σκορδαλιά- Το ντουλάπι της γιαγιάς/Τήνος
9. Το ορεκτικό της Κατερίνας- Το ντουλάπι της γιαγιάς/Τήνος

- Βραβείο Silver Κατηγορία Innovation
1. Αγκινάρα σκορδαλιά- Το ντουλάπι της γιαγιάς/Τήνος
2. Το ορεκτικό της Κατερίνας- Το ντουλάπι της γιαγιάς/Τήνος
- Βραβείο Bronze Κατηγορία Quality
1. Alexandros Olive Grove-Αλέξανδρος Πασσάλης /Ρόδος.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, αποτελεί μεγάλη πηγή αισιοδοξίας το γεγονός ότι οι παραγωγοί των νησιών μας παραμένουν πιστά προσηλωμένοι στη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των τοπικών προϊόντων τους, αξιοποιούν ευκαιρίες εξωστρέφειας, ανάδειξης και προώθησης της εξαιρετικής δουλειάς τους, στοχεύουν ψηλά και κατακτούν επάξια αξιόλογες βραβεύσεις.

Η τυποποίηση των προϊόντων μας, η μεταποίηση και η διατήρηση της υψηλής διατροφικής τους αξίας, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την τοπική γαστρονομική παράδοση, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για τη διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα.

Η Περιφέρεια παραμένει πάντα δίπλα σας ως αρωγός και υποστηρικτής της μεγάλης σας προσπάθειας».

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές