Ο Τούρκος παίκτης του Κολοσσού που διακηρύττει την ελληνοτουρκική φιλία!

Ο Τούρκος παίκτης  του Κολοσσού που διακηρύττει  την ελληνοτουρκική φιλία!

Ο Τούρκος παίκτης του Κολοσσού που διακηρύττει την ελληνοτουρκική φιλία!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1283 ΦΟΡΕΣ

Ο Κερέμ Καντέρ, μιλά για τη νέα του ομάδα, για τον αδελφό του που παίζει στο ΝΒΑ και την οικογένειά τους που ζει στην Κωνσταντινούπολη

Είναι 2.08, πολύ φιλικός και με χαμόγελο ο Κερέμ Καντέρ, σ’ αυτή την κουβέντα που έγινε στο Κλειστό του Φαληρακίου, με την παρουσία του βοηθού προπονητή Γιώργου Σιγάλα, που έμεινε μαζί μας μετά την παράκλησή μου να είναι παρών μήπως χρειαστώ τη βοήθειά του, στο αγωνιστικό κομμάτι.

Μόλις είχε τελειώσει η πρωινή προπόνηση, μετά από την επιστροφή της ομάδας την προηγούμενη νύχτα από το φιλικό με τον Ολυμπιακό, κι ενώ ο Κολοσσός προετοιμάζεται για τον αγώνα με τη Λάρισα, εντός έδρας το Σάββατο.

Ο Τούρκος Κερέμ Καντέρ, με σπουδές στην Αμερική και μεταγραφή από το Ισπανικό πρωτάθλημα, αδελφός του σταρ του ΝΒΑ Ενές Καντέρ, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στάση ζωής και τις θέσεις του, κι όχι μόνο γιατί ήδη μετράει πολλούς πόντους σε κάθε αγώνα που δίνει ο Κολοσσός.

«Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, μου λέει όταν τον ρωτάω για την εμπειρία του με τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι μαζί του ήταν για να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, με δεδομένο ότι έχουμε στόχο την είσοδό μας στα playoffs και πρέπει να κερδίζουμε οπωσδήποτε κάθε παιχνίδι στην έδρα μας».

Ήρθες τον Σεπτέμβρη στον Κολοσσό και αμέσως ξεχώρισες για τους πόντους που πετυχαίνεις σε κάθε παιχνίδι.
Είμαι επαγγελματίας και πρέπει να το κάνω αυτό. Από την άλλη δεν έχω υπογράψει για τέσσερα ή για πέντε χρόνια, έχω υπογράψει για ένα χρόνο και ξέρω ότι πρέπει να κάνω αυτό για το οποίο βρίσκομαι στην ομάδα ακούγοντας αυτά που μου λέει ο προπονητής μου.

Ο αδελφός σου ο Ενές Καντέρ, είναι σταρ του ΝΒΑ, έχει ισχυρή προσωπικότητα και ξεκάθαρες θέσεις για την πολιτική ζωή της Τουρκίας!
Είμαι πολύ τυχερός που έχω κάποιον σαν αυτόν.

Θα ήθελες φαντάζομαι κι εσύ να παίξεις στο NBA.
Παίζουμε περίπου στην ίδια θέση. Αυτή τη χρονιά θέλω να γίνω ο καλύτερος παίκτης για τον Κολοσσό και μόλις τελειώσει η σεζόν θα δούμε τι μπορώ να καταφέρω.

Πόσο καιρό έχεις να συναντηθείς μαζί του;
Ενάμιση χρόνο. Δεν μπορώ να πάω στην Αμερική λόγω Covid. Μέχρι τότε κάθε καλοκαίρι έμενα μαζί του στο Σικάγο, έκανα προπόνηση μαζί του, έχουμε πολύ καλή επαφή και επικοινωνία.

Εσύ στη Ρόδο, ο Ενές Καντέρ στο ΝΒΑ, και η υπόλοιπη οικογένειά σου ζει στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη. Μίλησέ μου για την οικογένειά σου;
Είμαστε τέσσερα αδέλφια και οι δύο γονείς μου. Η αδελφή μου είναι μεγαλύτερη από εμένα και μικρότερη από τον Ενές ενώ έχουμε ακόμα ένα μικρότερο αδελφό. Ένα όνειρό μου είναι να δω ξανά την οικογένειά μου ενωμένη, να βρεθούμε όλοι μαζί. Ο Ενές, έχει να τους δει από το 2015 αφού δεν μπορεί να ταξιδέψει πίσω στην Τουρκία, ενώ δεν μπορούν να ταξιδέψουν ούτε οι γονείς μου γιατί τους έχουν πάρει τα διαβατήρια. Είναι δύσκολο να έχουμε επαφή αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να γίνομαι η γέφυρα μεταξύ του αδελφού μου και της οικογένειάς μου.

Η Ρόδος πώς σου φαίνεται, πώς σε δέχτηκαν οι άνθρωποι;
Η Ρόδος είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί, ο καιρός είναι πολύ καλός, οι άνθρωποι είναι φιλικοί και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήξερα για τη Ρόδο πριν έρθω και για τον Κολοσσό. Έχω πάει και για διακοπές στην Κρήτη. Γνώριζα πάντα ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης και ήθελα να συμμετέχω σ’ αυτό. Όταν έμαθα την πρόταση του Κολοσσού, ενθουσιάστηκα γιατί ήταν μία καλή ευκαιρία να έρθω να παίξω και να κερδίσω.

Τι λες για τους δύο λαούς, τους Έλληνες και τους Τούρκους;
Οι λαοί μοιάζουν, οι άνθρωποι είναι φιλικοί μεταξύ τους. Ένας πολύ καλός μου φίλος είναι ο Νίκος Ζήσης που ήταν συμπαίκτης μου στην Μπανταλόνα, στο Ισπανικό πρωτάθλημα και τον θεωρώ μέντορά μου. Τουρκία και Ελλάδα δεν πρέπει να μάχονται μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής