Απεβίωσε στην Κω ο Κωνσταντίνος Σταματιάδης

Απεβίωσε στην Κω ο Κωνσταντίνος Σταματιάδης

Απεβίωσε στην Κω ο Κωνσταντίνος Σταματιάδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3394 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 4 Φεβρουαρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2948

ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑ 1800 ΤΟΝΝΟΥΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΔΙΑ ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΕΙΟΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ ΤΗΣ ΕΓΣΔ

Σήμερον την πρωΐαν συνέρχονται εις μικτήν συνεδρίασιν το Διοικητικόν και το Εποπτικόν Συμβούλιον της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου προς συζήτησιν επί του θέματος της ιδρύσεως Κονσερβοποιείου.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δηλώσεις διά παράδοσιν υπό παραγωγών 1.800 τόννων τομάτας προς βιομηχανικήν επεξεργασίαν, αναμένονται δέ και άλλαι δηλώσεις και υπολογίζεται ότι τελικώς αύται θα προσεγγίσουν τας 3.000 τόννων, που ετέθησαν ως προϋπόθεσις διά την ίδρυσιν του εργοστασίου.

ΑΦΙΚΕΤΟ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΔΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ
Χθες την πρωΐαν αφίκετο εις Ρόδον, κατόπιν εντολής του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καλλία ο Διευθυντής Υποθηκοφυλακείων, Κτηματολογίων και Ληξιαρχείων του Κράτους κ. Οικονομίδης, προκειμένου να εξετάση τα της πλαισιώσεως του Κτηματολογίου Ρόδου διά προσωπικού αναλόγου προς τας οργανικάς θέσεις, διά την καλυτέραν εξυπηρέτησιν των πολιτών. Ο κ. Διευθυντής επεσκέφθη ευθύς μετά την άφιξίν του τον κ. Νομάρχην και συνειργάσθη εν σχέσει προς την αποστολήν του επ’ αρκετόν.

Η ΛΕΡΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ
ΛΕΡΟΣ: (Ιδ. ανταπόκρισις).
Υπό του Δήμου Λέρου απεστάλη έγγραφον προς τον Δήμον Καλύμνου, διά του οποίου γνωστοποιείται ότι εις το φυτώριον της Λέρου υπάρχουν διαθέσιμα δενδρύλλια, τα οποία διατίθενται διά τας αναδασωτικάς προσπαθείας εις τας νήσους του Βορείου Συγκροτήματος. Διά του ιδίου εγγράφου καλείται ο Δήμος Καλύμνου να ζητήση αριθμόν δενδρυλλίων, ο οποίος θα διατεθή δωρεάν εις αυτόν εκ του φυτωρίου.

ΑΠΕΒΙΩΣΕΝ ΕΙΣ ΚΩ Ο Κ. ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας). Όλως αιφνιδίως την πρωΐαν της παρελθούσης Παρασκευής 27.1.1961 απεβίωσεν ο συμπολίτης μας Kωνσταντίνος Σταματιάδης, εκ των διακεκριμμένων της Κωακής κοινωνίας, πατήρ των κ.κ. Εμμανουήλ Σταματιάδου Ιατρού, επιμελητού του χειρουργικού τμήματος του Δημοτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Μιχαήλ Σταματιάδου εμπόρου εργοστασιάρχου και Ναυτικού Πράκτορος και Διονυσίας συζύγου Ε. Βουκουβαλίδου.

Σύμπας ο λαός της Κω, με επικεφαλής τον Δήμον, τα εκπαιδευτήρια και φιλανθρωπικά Σωματεία, κατασυγκεκινημένος εξεδήλωσε ζωηράν την θλίψιν του και υπό τους πενθίμους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής παρηκολούθησε την κηδείαν και συνώδευσε τον μεταστάντα εις την τελευταίαν κατοικίαν του. Ο μεταστάς ετιμήθη διά ψηφίσματος του Δήμου Κω και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και διά καταθέσεώς επί της σορού του πλέον των 200 στεφάνων.

Ο Κ. Σταματιάδης υπήρξε έντιμος, ενάρετος, χρηστός και φιλάνθρωπος καθ’ όλον δέ τον βίον του ανέπτυξεν, όλως ανιδιοτελώς, εξαίρετον δράσιν, κοινωνικήν και πατριωτικήν, διακριθείς εις ήθος και ενθουσιώδη πατριωτισμόν. Διετέλεσεν επί δεκάδας ετών κατά τους χρόνους της δουλείας μέλος της Ελληνορθοδόξου Κοινότητος Κω και της Σχολικής Εφορείας, διαρκούντος δέ του τελευταίου πολέμου στέλεχος της Οργανώσεως Εθνικής Αντιστάσεως και μέλος της επιτροπής αγώνος διά την επαναλειτουργίαν των Ελληνικών Σχολείων. Άμα τη απελευθερώση της Δωδ/σου υπήρξε εκ των ηγετικών στοιχείων της οργανώσεως και λειτουργίας των υπηρεσιών της Τοπικής Ελληνικής Διοικήσεως της νήσου Κω και σύμβουλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.
Σ. ΠΙΣΣΑΡΗΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
Εις έκθεσίν της η Διεύθυνσις Γεωργίας Δωδεκανήσου επί της πορείας της κτηνοτροφίας και της μελισσοκομίας εις την περιφέρειαν κατά την διάρκειαν του παρελθόντος μηνός, υπογραμμίζει ότι αι καιρικαί συνθήκαι ήσαν ευνοϊκαί και συνετέλεσαν εις την ανάπτυξιν της αυτοφυούς βλαστήσεως προς όφελος τόσον της ποιμενικής, όσον και της οικοσίτου κτηνοτροφίας. Επίσης αναφέρεται ότι η κατάστασις της μελισσοκομίας είναι κανονική εκτός ελαχίστων ζημιών επί του γόνου, λόγω της πτώσεως της θερμοκρασίας.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!