Οι ιερείς κλήθηκαν να βοηθήσουν με την απογραφή του πληθυσμού

Οι ιερείς κλήθηκαν να βοηθήσουν με την απογραφή του πληθυσμού

Οι ιερείς κλήθηκαν να βοηθήσουν με την απογραφή του πληθυσμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 134 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2957

O κ. ΑΓΑΠ. ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΕΙΣ ΙΤΑΛΙΑΝ
Ως πληροφορούμεθα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αγαπητός Τσοπανάκης αναχωρεί σήμερον εις Ιταλίαν, προσκληθείς υπό πανεπιστημίων.

ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ «ΟΛΥΜΠΙΑ» ΜΕ 460 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΑΣ
Χθες την πρωΐαν κατέπλευσεν εις τα ροδιακά ύδατα το ελληνικόν υπερωκεάνιον «Ολυμπία» με 460 Αμερικανούς περιηγητάς, οι οποίοι επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου. Επίσης χθες κατέπλευσε το ιταλικόν τουριστικόν «Στέλβιο» με 150 περιηγητάς.

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ
Η Κρουαζιέρα του «ΟΛΥΜΠΙΑ» διαρκεί 52 ημέρας και το Υπερωκεάνιον επισκέπτεται την περίοδον αυτήν 15 χώρες και 19 λιμένας. Στην Ελλάδα, εκτός της Ρόδου, θα επισκεφθή και τον Πειραιά.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΙΝ ΤΩΝ ΡΟΔΙΑΚΩΝ ΤΑΠΗΤΩΝ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών, την από ημερών εγκαινιασθείσαν έκθεσιν Ταπήτων της Ρόδου, η οποία λειτουργεί εις αίθουσαν του Ζαππείου, επισκέπονται καθημερινώς εκατοντάδες προσώπων, τα οποία επιδεικνύουν ιδιαίτερον ενδιαφέρον διά την ποιότητα και τα σχέδια των ταπήτων, οι οποίοι κατασκευάζονται εις τα ταπητουργεία της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου. Αι εν λόγω πληροφορίαι παρεσχέθησαν υπό της ευρισκομένης εις Αθήνας Επιτροπής εκ συμβουλών της Ενώσεως, οι οποίοι ησχολήθησαν με την οργάνωσιν και την εξυπηρέτησιν της προσπαθείας αυτής.

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Ως πληροφορούμεθα, οι εφημέριοι των διαφόρων κοινοτήτων της νήσου μας, έλαβον επιστολάς της ενταύθα Στατιστικής υπηρεσίας διά της οποίας συνιστάται εις αυτούς όπως πρωτοστατήσουν εις την οργανουμένη διά την 19ην Μαρτίου γενικήν απογραφήν. Επίσης συνιστάται εις αυτούς όπως διαφωτίσουν τους αγρότας μας διά την μεγάλην σπουδαιότητα της απογραφής και όπως παρέχουν πάσαν διευκόλυνσιν εις τους απογραφείς.

ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΑΡΡΕΝΑ ΖΩΑ ΕΚ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΧΥΝΣΙΝ
Χθές επραγματοποιήθη σύσκεψις, μερίμνη της Διευθύνσεως Γεωργίας καθ’ ήν συνεζητήθη το θέμα της εισαγωγής αρρένων ζώων εκ Γιουγκοσλαβίας, διά την παραλαβήν αυτών υπό των κτηνοτρόφων και διά την περαιτέρω πάχυνσιν αυτών. Σχετικώς ανεκοινώθη ότι ο τόκος του εγκριθέντος δανείου καθωρίσθη εις 6,5%.
Εάν οι κτηνοτρόφοι κατορθώσουν να παχύνουν τα νέα ζώα κατά 400 κιλά τότε ο τόκος των δανείων θα είναι προς 2% και θα ισχύση αναδρομικώς.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ
- Ο διάσημος Δωδεκανήσιος πιανίστας Γεώργιος Θέμελης, ευρίσκεται κατ’ αυτάς εις Γιοχάνεσμπουργκ, εν συνεχεία δέ θα επισκεφθή και άλλας πόλεις της Νοτίου Αφρικής, όπου θα δώση ρεσιτάλ. Ο Γεώργιος Θέμελης θα επανέλθη εις την Ελλάδα κατά το προσεχές θέρος, αναμένεται δέ ότι θα επισκεφθή και την Ρόδον.

- Εκυκλοφόρησεν εις Ρόδον το βιβλίον του κ. Ανέστη Σαββαΐδη, με τίτλον: «Στο ακρογιάλι των ονείρων». Το πρώτον του αυτό βιβλίον ο νέος συγγραφεύς έχει διακοσμήσει με δικά του σχέδια εις το εξώφυλλον και εις τας εσωτερικάς σελίδας.

- Σήμερον την 7ην εσπερινήν θα δοθή εις το εντευκτήριον της Περιηγητικής Λέσχης η διάλεξις του κ. Μαρτίνη, με θέμα «Ο Γεώργιος Δροσίνης». Η εν λόγω διάλεξις θα δοθή εις τα πλαίσια του προγράμματος πνευματικών εκδηλώσεων που οργάνωσεν η Περιηγητική Ρόδου.
- Κατά πληροφορίας εκ Στοκχόλμης, η γνωστή ζωγράφος και συγγραφεύς κ. Μόλλ Φάουσκμαν ωμίλησεν δύο φοράς από του ραδιοσταθμού της εν λόγω πόλεως με θέμα την Ελλάδα και τους καλλιτεχνικούς της θησαυρούς. Εις την πρώτην ομιλίαν η κα Φάουσκμαν εξήρε τα καλλιτεχνικά προσόντα των Αθηνών, τονίσασα ότι η ελληνική πρωτεύουσα θα είναι μία από τις πλέον συγχρόνους μεγαλουπόλεις.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!