Μεγάλα ναυτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ κοντά στη Ρόδο

Μεγάλα ναυτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ κοντά στη Ρόδο

Μεγάλα ναυτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ κοντά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 207 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 7 Μαρτίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2972

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ

Ιαχή χαράς και ενθουσιασμού εκπέμπεται σήμερον από τας καρδίας όλων των Δωδεκανησίων. Σήμερον αι ψυχαί εορτάζουν. Είναι η επέτειος μίας μεγάλης ημέρας. Είναι η επέτειος της Ενώσεως. Είναι το ορόσημον εκείνο που ετέθη την 7ην Μαρτίου του 1947 εις την Δωδεκανησιακήν γην, διά να διασαλπίζη ότι αύτη ήτο Ελευθέρα, ότι η σάρξ εκ της σαρκός επανήλθεν εις τας αγκάλας της Μητρός, ότι ο ο ήλιος θα εφώτιζε πλέον την αιματόβρεκτον γήν με ζεστασιά, ότι οι άνθρωποι ήσαν πλέον κύριοι του εαυτού των και του τόπου των.

Μεγάλη Ημέρα! Και είναι μεγάλη διότι ήτο και μια ιστορική δικαίωσις του πνεύματος του Ελληνισμού. Αν όλα χάνονται, αν αιώνες γκρεμίζουν, αν βάρβαροι αγωνίζονται να ισοπεδώσουν, αν όλα γίνονται στάχτη και καταστροφή - όμως μένει το πνεύμα, μένει η σπίθα που κρυφοκαίει. Μένει εκείνο το «κάτι» που κράτησε τον Ελληνισμόν κάτω από την σκλαβιά τερατωδών δυνάμεων, αναλλοίωτον, σφιχτοδεμένο, φιλελεύθερο και φιλόπατριν. Άλλοι λαοί ήλθαν και χάθηκαν. Ο Ελληνισμός όμως μένει. Όπως έμεινε επί 600 χρόνια εις τας ψυχάς των Δωδεκανησίων, που οραματίζοντο νυχθημερόν Ελλάδα, και πάλιν Ελλάδα και παντού Ελλάδα.

Τιμή και Δόξα εις την Μητέρα, Τιμή και Δόξα εις τους Πρωτεργάτες της ελευθερίας. Τιμή και Δόξα εις τον ηρωϊκόν και ένδοξον ανώνυμον Δωδεκανησιακόν λαόν των 6 αιώνων.

ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΜΗΝΟΝ

ΜΕΓΑΛΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΙΚΩΣ ΔΙΑ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ

Δεκάδες πολεμικών σκαφών θα ευρίσκωνται κατά το προσεχές δίμηνον εις την θαλασσίαν περιοχήν της Ρόδου, εκτελούνται γυμνάσια και πραγματοποιούνται επισκέψεις εις φιλικούς λιμένας, κατά τας ημέρας αναπαύλας.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, εις τα εν λόγω γυμνάσια, τα οποία θα γίνουν τον Απρίλιον και τον Μάρτιον θα μετάσχουν σημαντικαί ναυτικαί μονάδες των κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ήτοι Αμερικανικά, Βρεττανικά, Γαλλικά, Ελληνικά και Τουρκικά πολεμικά σκάφη.

Η περιοχή των Γυμνασίων ορίζεται εκ των νήσων Ρόδου, Κρήτης, Μάλτας, ως διευκρινίζεται δέ πρόκειται περί των καθιερωμένων εαρινών γυμνασίων των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Εις τας εν λόγω ασκήσεις από ελληνικής πλευράς διά μετάσχουν δυνάμεις του Αρχηγείου Νοτίου Αιγαίου του Βασιλικού Ναυτικού. Αριθμός σκαφών εκ των στόλων που θα μετάσχουν των γυμνασίων, πρόκειται να επισκεφθή τμηματικώς και την Ρόδον δι’ ολιγοήμερον παραμονήν.

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ
ΔΙΑΘΕΤΕΙ 1000 ΔΡΑΧΜΑΣ

Ως ανεκοινώθη υπό του Δημάρχου κ. Πετρίδη διατίθεται ποσόν 1000 δραχμών, διά την βράβευσιν ενός ή περισσοτέρων ερασιτεχνών ζωγράφων της Ρόδου. Η βράβευσις θα γίνη υπό ειδικής επιτροπής ορισθησομένης υπό του κ. Δημάρχου, η οποία θα κρίνη τα εκτεθειμένα έργα.
Εν τω μεταξύ πλήθος κόσμου επισκέπτεται καθημερινώς την Έκθεσιν Ζωγραφικής Ερασιτεχνών Ρόδου εις το Εντευκτήριον, η οποία οργανωθείσα υπό της Περιηγητικής Λέσχης θα παραμείνη ανοικτή μέχρι της 15ης τρέχοντος. Ήδη εκ των 100 έργων που εκθέτουν 14 ερασιτέχναι, ηγοράσθησαν 6 υπό διαφόρων επισκεπτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΤΑΣ ΕΟΡΤΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Υπό του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Ροδίων καταρτίζεται ειδικόν πρόγραμμα διά τας εορτάς συναδελφώσεως της Ρόδου μετά μιας Γαλλικής και μιας Γερμανικής πόλεως, αι οποίαι θα λάβουν χώραν ενταύθα κατά τέλη τρέχοντος μηνός και κατά τας πρώτας ημέρας του Απριλίου. Κατά σχετικάς πληροφορίας, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού οργανισμού θα περιλαμβάνη και χορευτικάς παραστάσεις του δημοτικού μπαλέτου.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΤΡΟΦΟΥΣ
Διά την ενίσχυσιν της μελισσοτροφίας απεφασίσθη η χορήγησις μεσοπροθέσμων δανείων εις τους μελισσοκόμους διά την αγοράν κυψελών. Τα εν λόγω δάνεια παρέχονται παρά των υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τραπέζης, προς τα οποία διεβιβάσθησαν σχετικαί οδηγίαι εξ Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!