Άρχισε στη Ρόδο η διάσκεψη Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων

Άρχισε στη Ρόδο η διάσκεψη Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων

Άρχισε στη Ρόδο η διάσκεψη Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 151 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 12 Μαρτίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2976

ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΦΙΞΙΝ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΗΡΧΙΣΑΝ ΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΛΘΟΝ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΕΠΑΦΗΝ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ- ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΗ ΚΟΙΝΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ήρχισαν από της χθες εις αίθουσαν του ξενοδοχείου των Ρόδων αι εργασίαι της Ελληνοτουρκικής Διασκέψεως Τύπου, με συμμετοχήν 13 Ελλήνων και Τούρκων Δημοσιογράφων. Η Διάσκεψις οργανώθη υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, τρεις εκπρόσωποι του οποίου παρακολουθούν τας εργασίας αυτής.

Κατά την χθεσινήν προμεσημβρινήν συνεδρίασιν εγένετο ανταλλαγή απόψεων, ως εγνώσθη δέ επιδιώκεται η προσέγγισις αυτών, διά την σύσφιγξιν των σχέσεων του τύπου των 2 χωρών.

ΠΟΙΟΙ ΑΦΙΚΟΝΤΟ
Οι αφιχθέντες χθες παράγοντες του Ελληνικού Τύπου είναι η κα Βλάχου και οι κ.κ. Λαμπράκης, Κόκκας, Συριώτης, Κοτσιρίδας, Φίλιππας και Σέλληνας, ενώ τον Τουρκικόν Τύπον εκπροσωπούν ο πρύτανις των Τούρκων δημοσιογράφων κ. Γιαλμάν και οι κ.κ. Αττάϊ, Ετσεβήτ, Υπεκτσή, Νααντί και Ζιμτζιρκιρίν.


Τέλος εκ μέρους του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου αφίχθησαν οι κ.κ. Ρόουζ, Γκασπάρ και Μαρσώ.

ΑΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ
Χθές το απόγευμα οι Έλληνες και Τούρκοι δημοσιογράφοι επεσκέφθησαν την πόλιν και τα αξιοθέατα.
Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι είχον την ευκαιρίαν και ήλθον εις επαφήν με τους μουσουλμάνους της Ρόδου, παρά των οποίων ενημερώθησαν επί λεπτομερειών της διαβιώσεως των ενταύθα.

ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Χθές το απόγευμα, καθ’ όν χρόνον οι Έλληνες δημοσιογράφοι διήρχοντο εκ της οδού Ιπποτών, τους επλησίασε ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητος Ρόδου κ. Σααδεττίν Σαμή, ο οποίος προσέφερε εις την κυρίαν Μαρσώ και εκάλεσεν αυτούς εις τα γραφεία της Κοινότητος. Ο κ. Σαμή ετόνισεν τουρκιστί ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι από την ελληνικήν διοίκησιν. Τελικώς διεπιστώθη ότι ο κ. Σαμή ενόμισεν ότι οι δημοσιογράφοι ήσαν Τούρκοι. Τότε όλοι μαζί ήρχισαν τους γέλωτας.

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Χθές το εσπέρας παρετέθη υπό του κ. Νομάρχου ανεπίσημον δείπνον. Σήμερον την πρωΐαν και το απόγευμα οι σύνεδροι θα συνεχίσουν τας εργασίας αναμένεται δέ ότι θα εκδοθή μετά την λήξιν αυτών κοινόν ανακοινωθέν.
Οι Έλληνες και Τούρκοι Σύνεδροι θα αναχωρήσουν εκ Ρόδον αύριον.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΧΘΕΣ Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΕΠΕΛΥΘΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΟΝ

Επέστρεψε χθες διά του ατμοπλοίου της γραμμής εις Ρόδον εκ Τήλου ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, ο οποίος επραγματοποίησε εξαήμερον περιοδείαν ανά τας νήσους Νίσυρον και Τήλον. Ο κ. Νομάρχης ερωτηθείς επί των εντυπώσεών του ετόνισεν ότι του προκάλεσεν έκπληξιν η αγάπη και ο ενθουσιασμός των κατοίκων αμφοτέρων των νήσων, διά το έργον της Κυβερνήσεως. Περαιτέρω ο κ. Νομάρχης εδήλωσεν ότι επελύθησαν όλα τα προβλήματα των νήσων, διά τα οποία οι κάτοικοι επέδειξαν μεγάλην ικανοποίησιν.

Η Α.Τ.Ε. ΘΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΦΕΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΧΑΛΑΖΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ
Η Αγροτική Τράπεζα ανεκοίνωσεν ότι, λόγω της αναβολής της ισχύος του νομοθετήματος περί γεωργικών κοινωνικών ασφαλίσεων, το οποίον ως γνωστόν, προβλέπει και την ασφάλισιν της γεωργικής παραγωγής, αύτη θα ενεργίση κατά το τρέχον έτος ασφαλίσεις εναντίον των κινδύνων της χαλάζης και του παγετού.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!