Χρυσόστομος Ψέλλας: «Περιμένουμε την ΕΠΟ»

Χρυσόστομος Ψέλλας: «Περιμένουμε την ΕΠΟ»

Χρυσόστομος Ψέλλας: «Περιμένουμε την ΕΠΟ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 291 ΦΟΡΕΣ

Την πεποίθηση ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα τόσο στη Γ' Εθνική όσο και στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Χρυσόστομος Ψέλλας.

Ο ίδιος θεωρεί ότι, βάσει λογικής αν συνεχιστεί η Γ' Εθνική, θα πρέπει να ανακηρυχθεί και πρωταθλητής Δωδεκανήσου και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμα και παιχνίδια μπαράζ εφόσον υπάρξουν περισσότεροι από έναν ενδιαφερόμενο και εφόσον συμφωνήσουν και οι ομάδες. Ο κ. Ψέλλας, τόνισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες. Βάσει λογικής προσωπικά θεωρώ ότι τα τοπικά πρωταθλήματα στην Ένωσή μας έχουν τελειώσει. Εμείς έχουμε και το θέμα του τουρισμού που σημαίνει ότι μετά τον Μάιο δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να σταθεί. Ο κόσμος θα προσπαθήσει να εργαστεί φυσικά και αυτή θα είναι η βασική του προτεραιότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 90% του πληθυσμού ασχολείται με τον τουρισμό.

Θεωρώ ότι εντός της άλλης εβδομάδας θα έχουμε ενημέρωση και για τη Γ' Εθνική αλλά και για τα τοπικά».

Σε ερώτηση για το αν «παίζει» το σενάριο να μην ανακηρυχθεί φέτος πρωταθλητής από την Α’ Κατηγορία, απάντησε ως εξής:

«Είναι όλα ανοιχτά. Η λογική όμως λέει ότι αν όντως συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, όπως λένε, θα πρέπει να ανακηρυχθεί και πρωταθλητής από το τοπικό. Αν μας ζητηθεί από την ΕΠΟ αυτό, θα δούμε ποια θα ήταν η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσαμε να πάρουμε βάσει και των δυνατοτήτων των σωματείων προκειμένου να μη χαθεί η θέση της Δωδεκανήσου στη Γ' Εθνική. Αυτά τα αναφέρω ως μια λογική σκέψη και τίποτα παραπάνω. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση. Από εκεί και πέρα όμως στο ποδόσφαιρο δυστυχώς κάποιες αποφάσεις δεν ακολουθούν και τη λογική. Γι' αυτό τον λόγο ξαναλέω ότι όλα είναι ανοιχτά. Απλώς περιμένουμε».

Σχετικά με αν αποτελεί βαρόμετρο η συνέχιση ή όχι της Γ' Εθνικής σχετικά με την απόφαση που θα πάρει η ΕΠΟ και για τα τοπικά, είπε τα εξής:

«Βέβαια είναι βαρόμετρο. Αν δεν συνεχιστεί η Γ' Εθνική, αλλάζουν όλα τα δεδομένα. Εκεί πια θα ακυρωθούν τα πάντα, δεν θα γίνει τίποτα. Θα είναι σαν μην έγινε η χρονιά. Θεωρώ ότι την απόφαση θα την πάρει η τωρινή διοίκηση και δεν θα περιμένουν την καινούργια μιας και δεν θα υπάρχουν μετά τα χρονικά περιθώρια. Θέλω να πω και το εξής. Από την ΕΠΟ υπάρχει διάθεση για να παιχθεί ποδόσφαιρο στη Γ' Εθνική, αυτό είναι δεδομένο.
Διάθεση όμως υπήρχε και πριν για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να το επιτρέψουν οι συνθήκες και να το επιτρέψει και η κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο τι θέλει η ΕΠΟ. Ελπίζω ότι κάτι θα γίνει διότι το ποδόσφαιρο έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει παίξει ρόλο στην εξάπλωση των κρουσμάτων».
Σε ερώτηση για το πώς θεωρεί ότι θα είναι εφικτό να βγει ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου αν και εφόσον το ζητήσει η ΕΠΟ, απάντησε ως εξής:

«Θα κάνουμε μια πρόσκληση για το ποια σωματεία ενδιαφέρονται και από εκεί και πέρα θα δούμε. Από τη στιγμή που ακούμε ότι τα γήπεδα θα ανοίξουν από τον Μάιο, δεν αποκλείεται αν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και κάποιους αγώνες, τύπου μπαράζ, αν υπάρξουν περισσότερες από μια ομάδα που θα ενδιαφέρονται για τη Γ' Εθνική. Ίσως το κάνουμε έτσι αλλά βασική προϋπόθεση θα είναι να συμφωνήσουν οι ομάδες. Το σίγουρο είναι ότι από τη Β' και τη Γ' Κατηγορία δεν θα ισχύσουν υποβιβασμοί και άνοδοι. Εκεί τα πρωταθλήματα θα μείνουν ως έχουν».

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων