Ρόδος: Δάνεισε το αυτοκίνητό του και κατηγορείται για κλοπές

Ρόδος: Δάνεισε το αυτοκίνητό του και κατηγορείται για κλοπές

Ρόδος: Δάνεισε το αυτοκίνητό του και κατηγορείται για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1575 ΦΟΡΕΣ

Έτσι ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια 51χρονος Ροδίτης που αφέθηκε ελεύθερος με όρους

Απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια Ρόδου άλλα δύο άτομα που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στο νησί μας σε κλοπές, ληστείες αλλά και εμπρησμούς.

Πρόκειται για έναν 51χρονο Ροδίτη και έναν 44χρονο Ρομά οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κα Ασημένη Βεργή (για τον πρώτο) και κ. Αναστάσιο Διάκο (για τον δεύτερο), αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ο μεν 51χρονος χωρίς όρους και ο 44χρονος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι με το αυτοκίνητό του, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν διερευνητικές έρευνες στην Κρεμαστή, στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού, πριν από τη ληστεία, δήλωσε άγνοια για την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, το επίμαχο διάστημα ο 51χρονος είπε ότι εργαζόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου, το οποίο και επισκεπτόταν τακτικά ο 40χρονος φερόμενος ως «αρχηγός» της οργάνωσης. Κάποια στιγμή ο 40χρονος είπε στον 51χρονο ότι είχε χαλάσει το αυτοκίνητό του και του ζήτησε να του δανείσει το δικό του.

Ο 51χρονος παραδέχτηκε ότι πράγματι δάνεισε το όχημά του μερικές φορές στον 40χρονο και του το επέστρεφε μετά από δύο με τρεις ώρες. Ο ίδιος επεσήμανε πως δε γνώριζε και ούτε μπορούσε να γνωρίζει τι έκανε το διάστημα εκείνο ή πού κινούνταν με το όχημάτου, ο 40χρονος.
Αλλά και ο 44χρονος Ρομά από την πλευρά του αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 44χρονος επικαλέστηκε και μέρος των καταθέσεων που έχουν δώσει οι συγκατηγορούμενοί του αλλά και ορισμένες καταθέσεις αστυνομικών στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομά του ενώ μερικοί τονίζουν ότι δεν τον γνωρίζουν κιόλας ή ότι δεν έχει καμία σχέση ο κατηγορούμενος.

Ο 44χρονος τόνισε πως το μόνο που κάνει είναι να φροντίζει την οικογένειά του και τα οχτώ παιδιά του.
Τελικά μετά τις απολογίες τους και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στον 44χρονο Ρομά ο οποίος απαγορεύεται να εξέλθει από τη χώρα μας ενώ θα πρέπει να παρουσιάζεται και μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται πως την προσεχή Παρασκευή έχει κληθεί να καταθέσει ένας ακόμα κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτή. Πρόκειται για 20χρονο Ρομά ο οποίος το επίμαχο διάστημα για το οποίο έχει σχηματιστεί η δικογραφία, ήταν ανήλικος. Τον 20χρονο συνοδεύει ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Αξίζει να τονιστεί πως η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης με τον σχηματισμό δικογραφίας τον Νοέμβριο του 2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ωστόσο η δράση των εμπλεκομένων φέρεται να ξεκινάει από τον Δεκέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ως «αρχηγός» της οργάνωσης φέρεται ένας 40χρονος Ρομά, ο οποίος αν και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα, ερχόταν στο νησί μας σε τακτά χρονικά διαστήματα και μαζί με τα λοιπά έξι μέλη της ομάδας από τις 30 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 26 Αυγούστου 2017 διέπρατταν κλοπές, ληστείες και εμπρησμούς με διαφορετική ή και την ίδια σύνθεση κάθε φορά.

Η πρώτη περίπτωση που καταγγέλθηκε στην αστυνομία και έγινε η αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης αφορά ληστεία σε σπίτι στην Κρεμαστή, στο οποίο μάλιστα μέσα βρίσκονταν οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες του!

Η ληστεία έγινε στις 29 Δεκεμβρίου 2016 μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα, οπότε και τρεις άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα πλήρως τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους διέρρηξαν την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, πιθανόν με τη χρήση κατσαβιδιού και μπήκαν μέσα σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

Εκεί βρίσκονταν ο -τότε- ο 67χρονος ιδιοκτήτης και η 73χρονη σύζυγός του. Αφού ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας το ζευγάρι αφαίρεσαν μία χρυσή καδένα που φορούσε στον λαιμό του ο άνδρας, μέσα από το κομοδίνο το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ που βρήκαν και από ανασφάλιστο χρηματοκιβώτιο χρυσαφικά, ρολόγια αξίας περίπου 8.000 ευρώ

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η αστυνομία, οι δράστες, είχαν κλέψει νωρίτερα ένα αυτοκίνητο από περιοχή της Ρόδου και στη συνέχεια μετέβησαν με αυτό στην Κρεμαστή. Εκτιμάται ότι γνώριζαν καλά την περιοχή και ήξεραν ότι στο διαμέρισμα υπήρχαν ο 67χρονος ιδιοκτήτης και η 73χρονη σύζυγός του.

Το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους βρέθηκε κατεστραμμένο από πυρκαγιά στην περιοχή Κοσκινού Ρόδου και προέκυψε ότι είχε αφαιρεθεί στις 28-12-2016 από την πόλη της Ρόδου.
Η δεύτερη περίπτωση η οποία περιλαμβάνεται στην υπόθεση τοποθετείται χρονικά το καλοκαίρι του 2017. Πιο συγκεκριμένα, στις 25 Αυγούστου 2017 ο 38χρονος, ο 20χρονος και ο 28χρονος με εντολή του 40χρονου πήγαν σε κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρεμαστή και ενοικίασαν ένα όχημα το οποίο αντικατέστησαν στις 26 Αυγούστου 2017 με ένα άλλο, και με αυτό στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας πήγαν σε μονοκατοικία στην Ιαλυσό και αφού έσπασαν με λοστό την κάσα της πόρτας, γκρεμίζοντας την ουσιαστικά, έκοψαν τα καλώδια του συναγερμού και τη σειρήνα, τα οποία και τοποθέτησαν σε κουβά με νερό.

Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν μέσα στο σπίτι και αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.
Επίσης στις 27 Αυγούστου 2017 στις 11 το πρωί με το ίδιο αυτοκίνητο, τουλάχιστον πέντε άτομα μετέβησαν στη Διμυλιά και χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο (με λοστό παραβίασαν πόρτα κουζίνας) μπήκαν σε κατοικία της περιοχής και αφαίρεσαν κοσμήματα και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που περιείχε έγγραφα. Μάλιστα μέσα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μετά την παράδοσή του εντοπίστηκε ένα καπάκι χρηματοκιβωτίου και ένα σκουλαρίκι. Το καπάκι αναγνωρίστηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στη Διμυλιά.

Τέλος, στις 12 Αυγούστου 2017 μέλη της εγκληματικής ομάδας κατηγορούνται ότι πήγαν στην Παστίδα και το χρονικό διάστημα από τις 8 το βράδυ έως τη μία τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας έβγαλαν την κάσα της πόρτας σπιτιού και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο