Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα έρχεται από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα έρχεται από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα έρχεται από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 575 ΦΟΡΕΣ

Η Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει, στις 26 και 27 Απριλίου, το πολυαναμενόμενo 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, απόλυτο σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους σπουδαστές, τους επαγγελματίες και τους λάτρεις της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.

2 ημέρες, 6 masterclasses υψηλών προδιαγραφών και 10 chefs συνθέτουν το μεγαλύτερο γαστρονομικό event της χρονιάς!

Στο φετινό φεστιβάλ, που θα μεταδοθεί μέσω YouTube live, η ελληνική γαστρονομική σκηνή συναντά τις διεθνείς τάσεις και η παράδοση τις haute cuisine πινελιές! Το κοινό θα ταξιδέψει από τη Μακεδονίτικη Κουζίνα έως την Ιαπωνική, θα γνωρίσει τις νέες τάσεις της Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κουζίνας και θα εντρυφήσει σε πρωτότυπους γλυκούς «πειρασμούς».

Στόχος της διοργάνωσης παραμένει σταθερά η ανάδειξη της πλούσιας, τοπικής γαστρονομικής «κληρονομιάς» αλλά και των σύγχρονων, διεθνών τάσεων.

Παρακολουθήστε το AKMHGastronomyFestival 4, δωρεάν, ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Δευτέρα 26/4

https://youtu.be/_x_uUXCy4Rw

Τρίτη 27/4

https://youtu.be/krbqyQSQogY

Πρόγραμμα

Δευτέρα 26/4

11:00 - 13:00

Ιαπωνική Κουζίνα

Ο μινιμαλισμός & η γαστρονομική κουλτούρα της απλότητας

ΔημήτρηςΤσανανάς, Executive Chef The Met Hotel

ΚυριάκοςΠηλιγκός, Executive Chef Blue Dolphin Hotel

13:30 - 15:30
Εστιατορικό Γλυκό: Εφαρμογέςκαιτεχνικές à la carte

Αναστάσιος Νικολαΐδης, Pastry Chef Aegean MelathronThalasso Spa Hotel

16:00 - 18:00
Μακεδονίτικη Κουζίνα: Γεύσεις και αρώματα μέσα από τον χρόνο και την παράδοση

Στέλιος Ιωαννίδης, Chef

ΔημήτρηςΣταφυλίδης, Chef Secret Paradise Hotel & Spa

Τρίτη 27/4

11:00 - 13:00
Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα: High-end δημιουργίες με μεσογειακές επιρροές

Σοφοκλής Μαραγκουδάκης, Sous-Chef Danai Beach Resort & Villas

Ηρακλής Ασπρίδης, Chef

13:30 – 15:30
Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα
Μια σύγχρονη ματιά και απόδοση στην ελληνική πρώτη ύλη

Iωάννης Παναγιωτίδης, Executive Chef Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ

Πέτρος Μουρατίδης, Chef Antigoni Beach Resort

16:00 – 18:00

Boulangerie: απότα blinis στα bao bans.


Αθανάσιος Χατζής, Chef

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές