Καταδικάστηκε 47χρονος για την κλοπή πετρελαίου από το νοσοκομείο

Καταδικάστηκε 47χρονος για την κλοπή πετρελαίου από το νοσοκομείο

Καταδικάστηκε 47χρονος για την κλοπή πετρελαίου από το νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 781 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 47χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται στην υπόθεση κλοπής πετρελαίου θέρμανσης από το νοσοκομείο της Ρόδου το χρονικό διάστημα 2013 – 2015.

Ο αλλοδαπός πρωτόδικα τον Ιούλιο του 2019 είχε κριθεί ένοχος για απλή κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, συμμορία και αντίσταση και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Πράγματι η έφεση του 47χρονου εξετάστηκε χθες και το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο έκρινε ένοχο για απλή κλοπή τον αλλοδαπό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης Δημήτρη Δημητριάδη και Άκη Δημητριάδη, απάλλαξε από την κατηγορία της συμμορίας τον 47χρονο, κρίνοντάς τον αθώο.

Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση εκτός από τον 47χρονο Αλβανό, εμπλέκονταν μία 31χρονη συμπατριώτισσά του η οποία αθωώθηκε πρωτόδικα, ένας 51χρονος έλληνας ο οποίος καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για απλή κλοπή σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή, ενώ φέρονται να εμπλέκονται και άλλα δύο άτομα, αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, που διαφεύγουν τη σύλληψη.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από έξι χρόνια από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας που έγιναν γνωστά, προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες φέρονταν να είχαν στήσει «επιχείρηση» την οποία λειτουργούσαν για τουλάχιστον 2 χρόνια, καταφέρνοντας να αφαιρέσουν 140.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης (!), χωρίς ουδείς να αντιληφθεί το παραμικρό! Μάλιστα μέρος του πετρελαίου αυτού οι δράστες κατηγορούνταν ότι το πουλούσαν, ενώ ορισμένες ποσότητες φέρεται να τις κρατούσε ο 49χρονος αλλοδαπός σε ειδική δεξαμενή που διατηρούσε στο Φαληράκι και να το χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες κίνησης των οχημάτων της επιχείρησής του.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως οι τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής αφού έσκαψαν και εγκατέστησαν ειδικούς σωλήνες μήκους 500 μέτρων, τους οποίους στην συνέχεια έθαψαν. Οι σωλήνες ξεκινούσαν από σημείο κοντά στη δεξαμενή και κατέληγαν σε ένα άλλο έξω από την περίφραξη του νοσοκομείου. Οι δράστες είχαν επίσης δύο κομμάτια αφαιρούμενα σωλήνων τα οποία τοποθετούσαν το ένα στην δεξαμενή και το άλλο στο σημείο από όπου θα κατέληγε το πετρέλαιο και μία ηλεκτρονική αντλία (πατενταρισμένη) αναρρόφησης με την οποία και αφαιρούσαν το πετρέλαιο. Στη συνέχεια το μετέφεραν με ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο για τη μεταφορά καυσίμων.
Βάσει των ίδιων στοιχείων, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να δούλευαν κυρίως νυκτερινές ώρες και τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα!

Επίσης σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί «δούλευαν» συστηματικά την «επιχείρησή» τους, την οποία είχαν φροντίσει να «εξοπλίσουν» με όλα τα απαραίτητα συστήματα. Ο δε χρόνος δράσης τους φέρεται να είναι αρκετά μεγάλος, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα καθώς ουδείς είχε αντιληφθεί από το νοσοκομείο την παραμικρή απώλεια του πετρελαίου θέρμανσης! Και μάλιστα σε χρονικό διάστημα, κατά το οποίο υπήρχαν περίοδοι όπου το νοσηλευτικό μας ίδρυμα αντιμετώπιζε διάφορα ζητήματα με τη θέρμανσή του.

Πάντως όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.
Κατά τις έρευνες των αστυνομικών κατασχέθηκαν:
• Δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, από τα οποία το ένα το είχαν μετατρέψει σε παράνομο «βυτίο» καυσίμων

• Εννιακόσια εξήντα (960) λίτρα πετρελαίου θέρμανσης τοποθετημένα σε -41- πλαστικά δοχεία που βρίσκονταν μέσα στο τροποποιημένο όχημα
• Πεντακόσια (500) μέτρα πλαστικών σωληνώσεων
• Αυτοσχέδια ηλεκτρική αντλία
• Διάφορα εργαλεία και ηλεκτρικός μετρητής πετρελαίου.
Η κατασχεθείσα ποσότητα πετρελαίου αποδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους