Νικόλαος Ιακ. Γερονικόλας: Η δική μου γενιά πρέπει να αναλάβει τη σκυτάλη των ευθυνών της

Νικόλαος Ιακ. Γερονικόλας: Η δική μου γενιά πρέπει να αναλάβει τη σκυτάλη των ευθυνών της

Νικόλαος Ιακ. Γερονικόλας: Η δική μου γενιά πρέπει να αναλάβει τη σκυτάλη των ευθυνών της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 990 ΦΟΡΕΣ

«Από τη στάση μας στο σήμερα θα κριθούμε όλοι αύριο», τονίζει ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος

Η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του περιφερειακού συμβούλου κ. Γερονικόλα από την παράταξη της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» αλλά και η δημόσια δήλωσή του, αν και επεξηγηματική, προκάλεσε όχι μόνο αίσθηση αλλά και ερωτήματα.

Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα «Η Ροδιακή» θέλησε να φωτίσει με μία αποκλειστική συνέντευξη, που τελικά επεκτάθηκε σε ευρύτερα θέματα που απασχολούν διαχρονικά τις κοινωνίες στα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κύριε Γερονικόλα, στη δημόσια δήλωσή σας εκθέσατε τη διαφορετική πολιτική οπτική σας για τη λειτουργία της «Συμμαχίας». Αυτές οι διαφορές όμως δεν αφορούν τη συνεργασία και τη σχέση σας με συγκεκριμένα πρόσωπα και ιδιαίτερα τον επικεφαλής κ. Γλυνό;
Προσωπικά στην επιστολή επέλεξα να μην αναφερθώ σε πρόσωπα και δεν προτίθεμαι να το κάνω. Άλλωστε οι λόγοι της παραίτησής μου, όπως φαίνεται από το περιεχόμενο της επιστολής, άπτονται του τρόπου που αντιλαμβάνομαι εγώ την πολιτική και της αίσθησης του καθήκοντος που με διακατέχει από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, και όχι κάτι προσωπικό.
Στη χώρα μας και στις Ευρωπαϊκές αστικές δημοκρατίες, η αντιπολίτευση αποτελεί συνταγματικά και νομικά κατοχυρωμένο θεσμό ελέγχου, άσκησης κριτικής και εναλλακτικών προτάσεων στην εκάστοτε εξουσία. Δεν επιτρέπεται λοιπόν, ακόμα και αν ο λαός σε τοποθέτησε στην αντιπολίτευση, να απουσιάζεις από τον δημόσιο διάλογο και να μην αξιοποιείς πλήρως τα δικαιώματα που σου δίνει ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πόσω μάλλον όταν η πρώην παράταξή μου έλαβε περί τις 57 χιλιάδες ψήφους, δηλαδή την ψήφισαν περίπου 1 στους 3 ψηφοφόρους. Σε ό,τι αφορά δε τη μέχρι τώρα παρουσία, το πολιτικό αποτύπωμα και την αποτελεσματικότητα της παράταξης θεωρώ ότι η ευθύνη ήταν συλλογική. Δεν εξαιρώ λοιπόν κανέναν, ούτε και τον εαυτό μου. Σίγουρα όμως η ευθύνη επιμερίζεται σε διαφορετικό βαθμό, ανάλογα με τον ρόλο του κάθε μέλους, τη θέση εκλογής του και τη μέχρι τώρα δημόσια παρουσία ή απουσία του.

Αναφέρατε ότι η «Συμμαχία» δεν αξιοποιεί πλήρως τα δικαιώματα που της δίνει ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;
Το νομοθετικό πλαίσιο και ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει τη δυνατότητα υποχρεωτικής εισαγωγής θεμάτων προς συζήτηση με γραπτή αίτηση από το 1/3 του συνόλου των περιφερειακών συμβούλων. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα αυτή η δυνατότητα δεν έχει αξιοποιηθεί από την παράταξη ή και σε συνεργασία με την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Το αποτέλεσμα είναι η περιφερειακή αρχή να ελέγχει, να «φιλτράρει» και να επιλέγει τα θέματα. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η κατάσταση πρακτικά δίδει την πολιτική πρωτοβουλία στην πλειοψηφία να επιλέγει θέματα που θεωρεί προνομιακά, στον πολιτικό χρόνο που την βολεύει και να αποφεύγει θέματα που είναι εκτεθειμένη. Θέματα που αν συζητηθούν όταν είναι επίκαιρα και «καίνε», θα αναγκάσουν τον περιφερειάρχη και τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες να απολογηθούν και να υποστούν κριτική και πολιτική πίεση. Θέματα που μετά τη συζήτηση θα ανάγκαζαν τον κ. Χατζημάρκο να τοποθετηθεί και στο τέλος να δεσμευτεί και να εκτεθεί απέναντι στην κοινωνία με την απόφασή του. Αντί λοιπόν να αναλάβουμε ως παράταξη την πρωτοβουλία των κινήσεων, επιτρέπουμε στον Περιφερειάρχη να ελίσσεται και να προκαλεί επί σκοπώ ανούσιες προσωπικές συγκρούσεις για να «πετάει» την μπάλα στην εξέδρα.

Έχετε να μας πείτε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα όπου η πρώην παράταξή σας θα μπορούσε να έχει πιέσει τον περιφερειάρχη να μην ολιγωρήσει σε θέμα ευρύτερου ενδιαφέροντος;
Το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, το είχε αναδείξει στον δημόσιο διάλογο η παράταξη και ιδιαίτερα ο συνάδελφος κ. Κουνάκης εγγράφως στο Προεδρείο, ήδη από το 2019. Ο περιφερειάρχης επί 2 χρόνια απέφευγε και δεν εισήγαγε αυτό το μείζον πολιτικό και οικονομικό θέμα προς συζήτηση. Την ίδια περίοδο η παράταξη της «Συμμαχίας» πέραν του δημόσιου διαλόγου, δεν αναζήτησε τις προβλεπόμενες υπογραφές ώστε να συζητηθεί και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα. Πέρα από μεμονωμένα δελτία Τύπου και δημόσιες εμφανίσεις στήριξης και υιοθέτησης της πρότασης από εμένα και ορισμένους ακόμα συναδέλφους, η παράταξη δεν το υιοθέτησε συντεταγμένα και δεν το εισήγαγε ως θέμα.

Ποιο λόγο είχε ο κ. Χατζημάρκος να αποφεύγει επί δύο χρόνια να εκδώσει ψήφισμα για ένα θέμα που σύσσωμη η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος στηρίζει;
Ένα ψήφισμα, όπως αντιλαμβάνεστε, για ένα καθολικό αίτημα των κοινωνιών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες θα έφερνε τον κ. Χατζημάρκο έναντι των πολιτικών του ευθυνών, υποχρεώνοντάς τον είτε να καταψηφίσει είτε να υπερψηφίσει, όπως ήταν το αυτονόητο, ως εκπρόσωπος των νησιών. Εκ των πραγμάτων ένα ομόφωνο ψήφισμα δημιουργεί πολιτική πίεση και δυσαρέσκεια στην εκάστοτε κυβέρνηση και στους βουλευτές αν δεν έχουν πρόθεση να το υλοποιήσουν άμεσα λόγω δημοσιονομικού κόστους. Τελικά σε χρόνο που βόλευε πολιτικά τον κ. Χατζημάρκο, ενώ είχε ενταφιάσει το θέμα επί δύο χρόνια, έσπευσε να το εισάγει ως δική του πρωτοβουλία και να εκδώσει και δελτία Τύπου. Όλα αυτά βέβαια τα έκανε όταν είχε ενημερωθεί ότι η κυβέρνηση επρόκειτο να ανακοινώσει την ενδεχόμενη επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ μετά το 2025. Έτσι αφενός δεν πίεσε ή δυσαρέστησε την κυβέρνηση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών και αφετέρου «πούλησε» πολιτικά στους νησιώτες ότι το ψήφισμα και οι δικές του ενέργειες, αν και κατόπιν εορτής, έφεραν αποτέλεσμα. Έδρασε σαν πολιτική βαλβίδα εκτόνωσης της πίεσης, γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το 2025 είναι μακριά και θα έχουν μεσολαβήσει εκλογές.

Αυτές τις τεκμηριωμένες ενστάσεις σας για τον τρόπο λειτουργίας σας ως παράταξης τις είχατε εκθέσει στο εσωτερικό της;
Ήδη από τον πρώτο χρόνο, αν και πρώτη φορά εκλεγμένος σε όργανο τοπικής αυτοδιοίκησης είχα προβληματιστεί έντονα για την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργία της παράταξης ως μείζονα αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση που για να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο και να τιμήσει την ψήφο των πολιτών οφείλει να έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό, λόγο και θέσεις. Αντιπολίτευση που θα είχε συντονισμένη και συνεπή στάση τόσο εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και στα ΜΜΕ. Αυτές τις ιδέες αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις υλοποίησης τις έχω θέσει επανειλημμένα στο εσωτερικό της τέως παράταξής μου, χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αντίστοιχες διαπιστώσεις και προβληματισμό είχαν διατυπώσει και αρκετά άλλα μέλη της παράταξης, χωρίς όμως να ευοδωθούν, ώστε να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό.

Αφού τα είχατε θέσει επανειλημμένα γιατί τελικά αποφασίσατε να ανεξαρτητοποιηθείτε τώρα; Γιατί δεν το κάνατε νωρίτερα;
Το τελευταίο διάστημα και υπό τη διαρκή εσωστρέφεια για το θέμα της Προεδρίας που έχει προκληθεί εντός της παράταξης, οι όποιες αναστολές με διακατείχαν ως προς τη διατάραξη της ενότητας έχουν πια αρθεί. Επιπρόσθετα μετά τη δημόσια ανακοίνωση του Προέδρου κ. Γλυνού ότι δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος, η παράταξη απέκτησε ημερομηνία τυπικής διάλυσης. Ο ρόλος όμως του καθενός μας μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι να συμμετέχουμε με θεμελιωμένη πολιτική άποψη στη λήψη των αποφάσεων που θα καθορίσουν τις τύχες τόσο τις δικές μας, όσο και των επόμενων γενιών και όχι να παρακολουθούμε παθητικά τα γεγονότα. Από αυτή τη στάση μας στο Σήμερα, θα κριθούμε όλοι μας στο Αύριο. Έτσι και έλαβα την οριστική απόφαση ανεξαρτητοποίησης.

Η ανεξαρτητοποίησή σας όμως σας καθιστά ένα μεμονωμένο σύμβουλο στο περιφερειακό. Δεν αποδυναμώνεται η φωνή σας;
Η ανεξαρτητοποίησή μου και ειδικά οι αποκλειστικά πολιτικοί λόγοι που γνωστοποίησα με στόχο την αναβάθμιση της παρουσίας, όχι μόνο της μείζονος, αλλά και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, θεωρώ ότι είναι κοινοί με όλους τους συναδέλφους. Η αποχώρησή μου δεν σημαίνει και ρήξη. Σημαίνει ανεξάρτητη, διακριτή δράση και παρουσία. Ως ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος εκ των πραγμάτων αποκτώ μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητα να αναδείξω θέματα στον δημόσιο διάλογο. Θέματα που η πρώην παράταξή μου είτε είχε άλλη θέση, είτε ενώ συμφωνούσε μαζί μου δεν είχε διάθεση να τα αναδείξει από φόβο. Βλέπετε η επικοινωνιακή παντοκρατορία του κ. Χατζημάρκου, η πόλωση που καλλιεργεί συνειδητά και τα ΜΜΕ, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι φιλικά προς αυτόν, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα στοχοποίησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πλέον δηλώνω ανοιχτός σε συνεργασία και συντονισμό τόσο με τους υπόλοιπους ανεξάρτητους συναδέλφους όσο και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης και της «Συμμαχίας». Κατά συνέπεια η παρουσία μου, τα αποτελέσματα της δράσης μου ως ανεξάρτητος πλέον σύμβουλος και ο χρόνος, θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να κρίνουν αν έπραξα σωστά.

Τι απαντάτε στις δημόσιες αντιδράσεις από συναδέλφους της «Συμμαχίας»;
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδελφο και φίλο και Κουνάκη για την πλήρη επιβεβαίωση, στήριξη και κάλυψη όσων δήλωσα, ως ακριβή και αληθή και την κατανόηση στην απόφασή μου για ανεξαρτητοποίηση. Για τους άλλους συναδέλφους που με ονομάτισαν, ενώ ο ίδιος δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά δεν πρόκειται να το κάνω ούτε και τώρα, διότι το πρόβλημα είναι πολιτικής αντίληψης και αίσθησης καθήκοντος και όχι κάτι προσωπικό, ως προανέφερα. Πάντως θεωρώ ότι πριν ασκήσουμε προσωπική κριτική σε έναν συνάδελφο, καλό θα είναι να αναρωτηθούμε αν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την αντιπολιτευτική μας επίδοση ως παράταξη και ως εκλεγμένοι. Εν τέλει με τι είδους αντιπολίτευση θα ήμασταν ικανοποιημένοι. Αν και ακούστηκε και αυτό, κανείς δεν ζήτησε να «κολλάμε» τον περιφερειάρχη στον τοίχο κάθε μέρα. Μεταξύ όμως του ενός άκρου που είναι η ισοπεδωτική και στείρα αντιπολίτευση για «ψύλλου πήδημα» - όπως έκανε να θυμίσω ο κ. Χατζημάρκος στον Δήμο Ρόδου - και μιας σιωπής (που ακόμα και αν δεν υπάρχει δόλος, καταντάει πολιτική ανυπαρξία ή και συνενοχή), δεν υπάρχει μέση οδός; Αυτή η μέση λύση που θα βοηθήσει την αντιπολίτευση και το περιφερειακό να λειτουργήσει, τον τόπο να προοδεύσει, ακόμα και τον κ. Χατζημάρκο να βελτιωθεί παρότι διεκδικεί το παπικό αλάθητο.

Για τις αντιδράσεις από μέλη της περιφερειακής αρχής τι έχετε να πείτε;
Μου προκάλεσε εντύπωση, αλλά και με χαροποίησε ότι προβεβλημένο μέλος της περιφερειακής αρχής αλλά και φιλικά σε αυτή τοπικά μέσα ασχολήθηκαν τόσο αρνητικά με τη δική μου ανεξαρτητοποίηση. Έδειξαν έτσι την ιδιαίτερη ανησυχία τους. Δεν υπάρχει δηλαδή μεγαλύτερη επιβεβαίωση ότι έπραξα ορθά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ασχολήθηκαν με την ανεξαρτητοποίησή μου περισσότερο από τις αντίστοιχες των κ.κ. Φλεβάρη και Σωτρίλη, που αποχώρησαν από την παράταξη Χατζημάρκου.

Έχετε σκοπό τη σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στον κ Χατζημάρκο;
Μοναδικός μου στόχος είναι επιτέλους το περιφερειακό συμβούλιο να λειτουργήσει θεσμικά, ασκώντας έλεγχο στις παραλείψεις και λάθη της περιφερειακής αρχής, αλλά και επιβοηθητικά σε ό,τι γίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Παράλληλα θα πράξω ό,τι είναι δυνατό ώστε να συμβάλω δημόσιο διάλογο και στην ανάδειξη αιτημάτων και ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και η Περιφερειακή αρχή αποποιείται τις υπηρεσιακές ή και πολιτικές ευθύνες της. Δεν περιμένω βέβαια να εκτιμήσουν τις προθέσεις μου, διότι η παρούσα περιφερειακή αρχή έχει δυσανεξία στην κριτική, ακόμα και όταν είναι καλόπιστη. Υπάρχει δηλαδή έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας και διαλόγου από την πλευρά τους, γεγονός που δυσκολεύει τη συνεργασία και ανάληψη κοινών δράσεων. Από την πλευρά μου πάντως είμαι διατεθειμένος ακόμα και να συνδράμω σωστές πρωτοβουλίες και δράσεις της περιφερειακής αρχής, ανεξάρτητα από την αντιπαραγωγική και μονίμως συγκρουσιακή μέχρι τώρα στάση του κ. Χατζημάρκου. Πάνω από όλα και μπροστά από όλα πρέπει να θέτουμε το συμφέρον του τόπου και όχι μικροπολιτικές επιδιώξεις και εγωκεντρικές αντιπαραγωγικές συμπεριφορές.

Ποια είναι θέματα, όπως αναφέρατε, που η Περιφερειακή Αρχή αποποιείται είτε των στενά υπηρεσιακών ή των ευρύτερα πολιτικών της ευθυνών και σκοπεύετε να αναδείξετε ως ανεξάρτητος σύμβουλος;
Όπως σωστά αναφέρατε, υπάρχουν οι στενές υπηρεσιακές ευθύνες και οι ευρύτερες πολιτικές. Δεν μπορεί δηλαδή η περιφερειακή αρχή a la carte να αρνείται να παίρνει πολιτική θέση σε σοβαρά ζητήματα, με την δικαιολογία ότι τυπικά δεν έχει άμεσες ευθύνες ή αρμοδιότητες. Άλλωστε το νομικό πλαίσιο, οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών της περιφέρειας είναι τόσο ευρείες που η αλήθεια είναι ότι ο Περιφερειάρχης ακόμα και εκεί που δεν έχει την τυπική ευθύνη ή αρμοδιότητα, έχει τη δυνατότητα να ελέγξει ή να δρομολογήσει λύσεις. Θέματα, όπως η απουσία παράδειγμα του Χωροταξικού και Πολεοδομικού σχεδιασμού και χρήσεων γης στο νησί της Ρόδου, η περιφέρεια θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για να θεσμοθετηθούν και όχι να κρύβεται πίσω από τον δήμο Ρόδου. Δυστυχώς όμως η Περιφερειακή Αρχή επιλέγει είτε να νίπτει τας χείρας της, είτε να συνθέτει αόριστα ψηφίσματα για αλλαγή του νομικού πλαισίου. Να θυμίσουμε το ζήτημα της χωροθέτησης των μονάδων διαχείρισης Αδρανών υλικών σε Καλυθιές; Τότε ανέδειξα το ζήτημα και πρότεινα αρθρογραφώντας συγκεκριμένες λύσεις τις οποίες απέρριψε τεχνηέντως ο Περιφερειάρχης. Όπως φάνηκε εκ των υστέρων και από δηλώσεις του ανεξάρτητου συμβούλου κ Φλεβάρη με επιβεβαίωσαν ότι ήταν απαράδεκτο να μην υπάρχει γραπτή εισήγηση, το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου διέφερε ουσιαστικά από το περιεχόμενο του εγγράφου που εστάλη στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ίδια τακτική ακολουθεί η περιφερειακή αρχή και στα ζητήματα χωροθέτησης μονάδας επεξεργασίας ψαριών στον Φιλέρημο, στα λατομεία μαρμάρων και οικοδομικών υλικών, στο ζήτημα αποχέτευσης Αφάντου-Αρχαγγέλου ή με τη σιωπή της σε θέματα αυθαίρετης δόμησης με αποκορύφωμα την αυθαίρετη κατασκευή της Γλύστρας.

Κύριε Γερονικόλα, ποιοι είναι οι πολιτικοί σας στόχοι; Σκοπεύετε να ηγηθείτε συνδυασμού;
Κατανοώ ότι η κίνηση ανεξαρτητοποίησης, αλλά και η μέχρι τώρα δράση μου ερμηνεύεται με τους συνήθεις όρους που διακρίνεται το πολιτικό παιχνίδι στον τόπο μας. Ο μοναδικός μου σκοπός είναι με την από εδώ και πέρα στάση και παρουσία μου ως ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος να επιβεβαιώσω ότι έπραξα ορθά και να τιμήσω την ψήφο των πολιτών. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Πριν εμπλακώ, κατά τη θητεία μου αλλά και μετά υπάρχει οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση αλλά και πληθώρα επιλογών να συμβάλεις στον τόπο. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός για μένα αλλά μέσο. Ένας δρόμος για να συμβάλω, ώστε ο τόπος μας να προοδεύσει εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματά του, σεβόμενοι την παράδοση και το περιβάλλον ώστε να παραδώσουμε καλύτερες συνθήκες από αυτές που παραλάβαμε. Θεωρώ ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι υποχρέωση και μονόδρομος για να μπορέσει η δική μου γενιά να αναλάβει τη σκυτάλη των ευθυνών της. Δεν θεωρώ όμως μονόδρομο την ενασχόληση με την πολιτική με τον τρόπο και προπάντων τα μέσα που μηχανεύονται κάποιοι σε τοπικά κομματικά κανάλια και λόμπι συμφερόντων. Θα επαναλάβω ότι πάνω από όλα και μπροστά από όλα πρέπει να θέτουμε το συμφέρον του τόπου, των τωρινών αλλά και των μελλοντικών γενεών. Όλα λοιπόν θα κριθούν από τον χρόνο, τις συνθήκες και προπάντων από τους πολίτες, που πιστέψτε με, ψάχνουν διέξοδο αλλά έχουν απογοητευτεί και είναι δικαιολογημένα δύσπιστοι απέναντι σε παλαιούς και νέους σωτήρες.

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής