Στον γαστρονομικό τουρισμό και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων «επενδύει» ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Στον γαστρονομικό τουρισμό και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων «επενδύει» ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Στον γαστρονομικό τουρισμό και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων «επενδύει» ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1144 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση σχετικά με τον γαστρονομικό τουρισμό και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων εξέδωσε ο ΠΡΟΤΟΥΡ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου την Παρασκευή 1η Απριλίου η ημερίδα που διοργάνωσε ο ΠΡΟΤΟΥΡ με τίτλο“Οικοδομώντας το μέλλον των Προορισμών στη νέα εποχή: Αυθεντικότητα, Εμπειρίες, Γαστρονομία και τοπικές Συνεργασίες”.

Στην εκδήλωση όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, αναλύθηκαν από διεθνούς κύρους ομιλητές, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Τουριστικοί Προορισμοί στη “νέα εποχή” και πώς οι τάσεις για αυθεντικότητα, εμπειρίες και γαστροτουρισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα από τοπικές συνέργειες που μεγιστοποιούν αλλά και διαχέουν το τουριστικό εισόδημα.

Ειδικότερα, η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και η προώθηση της χρήσης των τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια, καθώς και η προβολή και η ενημέρωση των επισκεπτών για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προμηθευτούν οι ίδιοι τα προϊόντα αυτά τόσο εκτός ξενοδοχείων όσο και στον τόπο τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον ΠΡΟΤΟΥΡ.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Οργανισμού, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης δεν θα σταματήσουν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή μόνο στην ημερίδα που διεξήχθη, αλλά σύντομα θα διοργανωθεί εκστρατεία «γνωριμίας» των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου και του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου τόσο με τους ντόπιους παραγωγούς για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όσο και με μεθοδολογίες που θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να αξιοποιούν επικοινωνιακά τη χρήση της τοπικής γαστρονομίας.

Θα ακολουθήσει ειδική πρόσκληση προς παραγωγούς και επιχειρηματίες του τουρισμού μαζί με την δημοσίευση των βασικών συμπερασμάτων της ημερίδας και σχετικών προδιαγραφών στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές