Απεβίωσε σε ηλικία 118 ετών στη Ρόδο η Ειρήνη Μπότση

Απεβίωσε σε ηλικία 118 ετών στη Ρόδο η Ειρήνη Μπότση

Απεβίωσε σε ηλικία 118 ετών στη Ρόδο η Ειρήνη Μπότση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 359 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 31 Μαΐου 1962 Αριθ. Φύλλου 3340

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΡΙΤΣΩΝ;

Ελάβαμεν και εκ καθήκοντος δημοσιεύομεν:
«Κύριε Διευθυντά, η φίλαθλος νεολαία των Μαριτσών βρίσκεται εν αναστατώσει κατόπιν της αποφάσεως του Συμβουλίου της Κοινότητος όπως μη παραχωρήσουν εις τον Α.Σ. Ηρακλή την εκ του προϋπολογισμού απορρέουσαν οικονομικήν ενίσχυσιν εκ πεντακοσίων (500) δραχμών.

Αύτη η αντιαθλητική ενέργεια των πέντε ανθρώπων που απαρτίζουν το Συμβούλιον έχει επιφέρει αναστάτωσιν εις την Φίλαθλον νεολαίαν των Μαριτσών.
Είναι θλιβερόν και πρωτοφανές εν μέσω 20ω αιώνι να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι να προσπαθούν να θάψουν την ιδέαν του αθλητισμού ταύτην την στιγμήν μάλιστα κατά την οποίαν το πτωχό αυτό σωματείο διεκδική τον τίτλο πρωταθλητού Γ’ κατηγορίας και έχει μεγίστην ανάγκην οικονομικής ενισχύσεως, να ευρίσκονται αυτοί οι κύριοι οι οποίοι τέλος πάντων εφιλοτιμήθησαν σε ολόκληρο προϋπολογισμό να βάλουν μόνο 50 δραχμάς και να έρχωνται να δώσουνε έστω και αυτό το φτωχό βοήθημα στον Ηρακλή που τιμά τα Μαριτσά.

Ενώ άλλες κοινότητες διαθέτου 3-5 χιλιάδες η ημετέρα προσπαθεί να διαλύση αυτό το λαμπρό σωματείο που εκπροσωπεί επαξίως το όνομα των Μαριτσών.
Ευχαριστούμεν Β. Μπακαρής, Γ. Παπαδημήτρης, Ε. Ματσαμάς, Α. Παπαδημήτρης, Ιωάν. Μπακαρής, Μ. Πασάτης... και άπαντες οι φίλαθλοι Μαριτσών.

ΑΦΟΥ ΕΙΔΕ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ
Απεβίωσεν εις ηλικίαν 118 εις Ρόδον

Εγεννήθη βασιλεύοντος του... Όθωνος και ειργάσθη εις τα ανάκτορα του Βασιλέως Γεωργίου Α’
Εις ηλικίαν 118 ετών απέθανε εις Ρόδον η Ειρήνη Μπότση, το γένος Πασσαδάκη, η οποία ηυτύχησε να ίδη τρισέγγονα πέριξ της.

Η Ειρήνη Μπότση εγεννήθη εις την Μάκρην της Μικράς Ασίας το 1844, όταν εβασίλευαν εις την Ελλάδα ο... Όθων και η Αμαλία. Εις ηλικίαν 31 ετών, ήτοι το 1875 ανεχώρησεν εκ του τόπου της γεννήσεώς της και εγκαταστάθη εις τας Αθήνας όπου προσελήφθη ως υπηρέτρια του Βασιλέως Γεωργίου του 1ου διατηρήσασα την θέσιν της μέχρι του 1880.

Κατά το 39ον έτος ανεχώρησεν εξ Αθηνών και εγκατεστάθη εις την Κωνσταντινούπολιν, όπου παρέμεινε μέχρι του 1918. Εις ηλικίαν 74 ετών ανεχώρησεν από την Κωνσταντινούπολιν και ήλθεν εις Ρόδον, όπου εγκατεστάθη μονίμως.
Η Ειρήνη Μπότση απέκτησε τρία τέκνα, ένα άρρεν και δύο θυγατέρας είχε δε εν συνεχεία την ευτυχίαν να ίδη γύρω τα 22 εγγόνια, 4 δισέγγονα και 2 τρισέγγονα.

Μέχρι της τελευταίας της στιγμής η Ειρήνη διετήρει τας αισθήσεις της ακμαίας.
Η υπερήλιξ απέθανε χθες την 9ην π.μ. και εκηδεύθη την εσπέραν, μετά πολλών ενδείξεων πένθους εκ μέρους των οικείων της.
Μεταξύ των συγγενών της είναι και ο κ. Οικονομάκης (γνωστός εκ του κέντρου «Μπαμπούλα») ο οποίος ειναι γαμβρός της.

Αφίκετο εις Ρόδον Ολλανδός εντομολόγος διά μελέτας
Αφίκετο εις Ρόδον ο Ολλανδός εντομολόγος κ. Μίκαελ Χουγκ, απεσταλμένος του ζωολογικού και εντομολογικού Μουσείου του Άμστερνταμ, προκειμένου να εξετάση διάφορα θέματα σχετικά με την επιστήμην της εντομολογίας ενταύθα και εν συνεχεία εις Τουρκίαν. Ο κ. Χουγκ επεσκέφθη τον διευθυντήν Γεωργίας κ. Σωτηρίου και εζήτησεν πληροφορίας σχετικώς με τα εντομολογικά θέματα της περιφερείας. Επίσης έλαβε διαφόρους πληροφορίας διά τα αμπελουργικά θέματα, θα επεσκεφθή δε τον δενδροκομικόν Σταθμόν Βάρης και το Φυτώριον Αμερικανικών Αμπέλων Κοσκινού.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!