Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας των ξενοδοχείων Apollo Hotels στη Ρόδο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας των ξενοδοχείων Apollo Hotels στη Ρόδο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας των ξενοδοχείων Apollo Hotels στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2110 ΦΟΡΕΣ

Οι εκδηλώσεις οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας “Food & Wine Pairing Degustation Events” των ξενοδοχείων Apollo Hotels στη Ρόδο, είναι ένα πάντρεμα κρασιού και φαγητού που στόχο έχουν να γνωρίσουν στους επισκέπτες του ξενοδοχείου απ’ όλο τον κόσμο τους ποιοτικούς ελληνικούς αμπελώνες και την ποικιλία των κρασιών τους, σε συνδυασμό με την ελληνική δημιουργική γαστρονομία.

Διοργανώνονται μια φορά τον μήνα με την επιμέλεια και την καθοδήγηση του διακεκριμένου οινοχόου Ανδρέα Ματθίδη DipWSET, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (ΠΕΝΟ), εισηγητή για το κρασί και τα αποστάγματα στο WSPC και Συμβούλου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών στη Β.Σ. Καρούλιας.


Κάθε εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε ένα Έλληνα οινοπαραγωγό γύρω από τα κρασιά του οποίου οι σεφ των ξενοδοχείων, Γιώργος Καμπουράκης head chef, Νίκοs Καραβάκης chef à lacarte, Μιχάληs Χρυσοβέργηs pastry chef με την ομάδα τους και με την καθοδήγηση του Ανδρέα Ματθίδη, δημιουργούν μοναδικά εμπνευσμένα πιάτα που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα αρώματα και τον χαρακτήρα του κάθε κρασιού, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία! Την παρουσίασή των επιλεγμένων κρασιών στο κοινό υποστηρίζουν ο sommelier του ξενοδοχείου Στράτος Καραγαβριηλίδης και ο maître d hôtel Στέλιος Βορβολάκος, με την ομάδα του service.


Στον υπαίθριο χώρο του Taverna Blue στο ξενοδοχείο Apollo Blue με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος, οι εκδηλώσεις οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας είναι μια γιορτή μοναδικών γεύσεων και δημιουργικών συνδυασμών κρασιού και φαγητού, μια μοναδική γευστική εμπειρία για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου που μένει αξέχαστη!


Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν πλέον θεσμό των ξενοδοχείων Apollo Hotels στη Ρόδο και έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους πελάτες του ξενοδοχείου όσο και από τους Έλληνες οινοπαραγωγούς. Μέσα στο 2022 έχουν ήδη διοργανωθεί εκδηλώσεις με το Κτήμα Χατζηγεωργίου από την Καβάλα, το Κτήμα Δουράκη από την Κρήτη & το Οινοποιείο Γαβαλά από τη Σαντορίνη, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί μέχρι τον Οκτώβριο 2022, εκδηλώσεις με το Κτήμα Ζαφειράκη, το Οινοποιείο Βοσινάκη, το Κτήμα Μπαραφάκα, το Οινοποιείο Κυρ Γιάννη και την Οινοποιητική Μονεμβασιάς.


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε o Νίκος Πορτοκαλάς, διευθυντής του ξενοδοχείου Apollo Blue: «Στα ξενοδοχεία Apollo Hotels η προώθηση του ελληνικού κρασιού και της ελληνικής γαστρονομίας είναι μέρος της φιλοσοφίας μας και της εμπειρίας που θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας. Ξεκινώντας από το πάθος μας για το κρασί και την επιθυμία μας να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τη μεγάλη ποικιλία και ποιότητα του ελληνικού κρασιού, δημιουργήσαμε την κάβα μας όπου στις κατάλληλες συνθήκες φιλοξενείται μια συλλογή κρασιών που προβάλλει την παραγωγή των καλύτερων αμπελώνων σε όλη την Ελλάδα, από την ηπειρωτική χώρα μέχρι τα νησιά.

Παράλληλα η διοργάνωση εκδηλώσεων γευσιγνωσίας σε τακτική βάση με κορυφαίο το «food & wine pairing degustation event» κάθε μήνα, προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες μας λάτρεις του κρασιού από όλο τον κόσμο, κάνοντάς τους πρεσβευτές της ελληνικής οινικής παραγωγής και γαστρονομίας».

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές