Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο 20χρονος Ροδίτης που πήγε να παραλάβει δέμα με ναρκωτικά

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο 20χρονος Ροδίτης που πήγε να παραλάβει δέμα με ναρκωτικά

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο 20χρονος Ροδίτης που πήγε να παραλάβει δέμα με ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 704 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθη και 30χρονος Αλβανός ως συνεργός

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες το μεσημέρι μετά την απολογία τους, ο 20χρονος Ροδίτης και ο 30χρονος Αλβανός που κατηγορούνται για την παραλαβή δέματος που περιείχε κοκαΐνη και χασίς.

Σε βάρος των δύο ανδρών, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενοι απο τον συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή, βρέθηκαν διαδοχικά ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος είπε στην απολογία του ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και ότι τις ποσότητες τις προόριζε αποκλειστικά για δική του χρήση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εργάζεται στο νησί μας, και ότι οι προηγούμενες ποσότητες που κατείχε του είχαν τελειώσει κι έτσι ζήτησε από την αδελφή του να του στείλει σάκο με ρούχα του μέσα στον οποίο υπήρχαν οι συγκεκριμένες ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν.

Ο 30χρονος αλλοδαπός, επανέλαβε ότι ο 20χρονος δεν έχει καμία σχέση με τις ουσίες.

Το ίδιο ισχυρίστηκε απολογούμενος και ο 20χρονος Ροδίτης, λέγοντας ότι δέχθηκε να τον εξυπηρετήσει όταν ερχόμενος από τη Νότια Ρόδο προς την πόλη, ο αλλοδαπός του ζήτησε να του φέρει το σακ βουαγιάζ. Ο ίδιος ήξερε ότι περιείχε μόνο ρούχα και όχι ναρκωτικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, ο αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του 1 φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της περιοχής όπου διαμένει.

Ο 20χρονος Ροδίτης αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 500 ευρώ.

Το ιστορικό της σύλληψης
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή προκειμένου να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, εντοπίστηκε σε μεταφορική εταιρεία ύποπτο δέμα που περιείχε ναρκωτικές ουσίες.

Πράγματι οι αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση το δέμα και το μεσημέρι του Σαββάτου πήγε να το παραλάβει ο εικοσάχρονος Έλληνας.

Μόλις έγινε η παραλαβή του πακέτου επενέβησαν οι αστυνομικοί οι οποίοι και συνέλαβαν τον εικοσάχρονο.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο εικοσάχρονος είπε ότι έκανε εξυπηρέτηση σε τριαντάχρονο αλβανικής καταγωγής συνάδελφό του οποίος του είχε ζητήσει να παραλάβει το πακέτο.

Μετά από αυτό ακολούθησε η σύλληψη του 30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος και παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι το πακέτο ήταν δικό του.

Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι το «σακ βουαγιάζ» περιείχε:
• Κάνναβη βάρους 39,6 γραμμαρίων
• Κοκαΐνη βάρους 9,2 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια