Ο Ροδίτης χορευτής tango που κέρδισε το 3o βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Λονδίνου

Ο Ροδίτης χορευτής tango που κέρδισε το 3o βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Λονδίνου

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12114 ΦΟΡΕΣ

Ο Φώτης Κακκιού από τα Κοσκινού, αποφοίτησε από το Μαθηματικό Αθήνας, αλλά ερωτεύτηκε τον χορό

Συνέντευξη στη Ροδούλα Λουλουδάκη

Τα μαθηματικά ήταν η αγάπη του! Επιτυχίες ως μαθητής- τελείωσε το Μαθηματικό Τμήμα της Αθήνας- αλλά το tango έγινε ο μεγάλος του έρωτας, που επιβραβεύθηκε μ’ ένα 3ο βραβείο τον Ιούνιο στο Λονδίνο και του έδωσε δύναμη για τη συνέχεια και φτερά στα πόδια.

Ο Φώτης Κακκιού από τα Κοσκινού, δάσκαλος χορού σήμερα στην Αθήνα και η Λίντια, δημοσιογράφος που έγινε η ντάμα του, διαγράφουν μία πορεία ήδη ανοδική, διαφορετική από των άλλων.

Όμορφα παιδιά που δεν επαναπαύτηκαν με... τα γνωστά, κι έκαναν την υπέρβαση που τους δικαιώνει.
Μιλήσαμε στο διάλειμμα των δικών τους προπονήσεων και των μαθημάτων που παραδίδουν ενώ ζουν στην Αθήνα και απολαμβάνουν τον σκοπό.

«Ξεκίνησα tango τυχαία το 2014, μου λέει ο Φώτης, μετά από μία βραδιά tango στην οποία βρέθηκα. Από την πρώτη στιγμή ενώ παρατηρούσα τα ζευγάρια να χορεύουν, ένιωσα ότι μοιράζονται κάτι πολύ όμορφο, ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Σκέφτηκα ότι αυτό το όμορφο συναίσθημα θα ήθελα κι εγώ να το νιώσω, κι έτσι ξεκίνησα μαθήματα. Ήμουν φοιτητής και χόρευα tango. Είναι από αυτά που έρχονται στο δρόμο σου, κι εσύ πρέπει να καταλάβεις ότι ήρθαν. Όταν είσαι εκεί παρών η ζωή σου δίνει τα μηνύματα, κι εσύ απλά πρέπει να τ’ ακούς.

Η προηγούμενη φορά που απευθύνθηκα σ’ εσένα ήταν όταν μαθητής ακόμα, στη Ρόδο, είχες μεγάλες επιτυχίες στα μαθηματικά. Δεν ήθελες τότε να μιλήσεις δημόσια. Στη συνέχεια τελείωσες το Μαθηματικό Αθήνας!
Μεγάλη αγάπη τα Μαθηματικά.

Και μπορεί να σε οδηγήσουν παντού, ακόμα και στο χορό και μάλιστα να σου φέρουν βραβείο από το Λονδίνο! Πώς έγινε αυτό το μπαμ; Ποια είναι η παρτενέρ σου;
Γνώρισα τη Λίντια Μουσχουντή, φρόντισε να μου τη γνωρίσει ο δάσκαλός μου γιατί λόγω σωματοδομής θα ταιριάζαμε, ώστε να κάνουμε μαζί πρακτική και να πάμε στο επόμενο επίπεδο. Αυτό έγινε το 2016, και από τότε γίναμε χορευτικό ζευγάρι. Η Λίντια, έχει τελειώσει το Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Τον Ιούνιο του 2022 πήραμε τη Γ’ θέση στην κατηγορία “Tango Stage” του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού UK Tango Championship 2022. Στην κατηγορία αυτή διαγωνίζεσαι με χορογραφία. Η δική μας χορογραφία βασίστηκε στην επικοινωνία των ανθρώπων σήμερα, σε μία εποχή που μας απορροφούν τα κινητά και παρότι καθόμαστε δίπλα, δεν κοιταζόμαστε. Πώς έρχεται το tango όμως και δένει όλο αυτό το αποξενωτικό που έχει η επικοινωνία μας σήμερα με κάτι πιο εσωτερικό, πιο βαθύ, που βασίζεται στην αγκαλιά.

Τι είναι το tango, Λίντια; Εμείς τον θεωρούμε ερωτικό χορό.
Λίντια: Το tango έχει το ερωτικό στοιχείο, έχει το πάθος, έχει την ένταση, έχει κινήσεις που τα αντιπροσωπεύουν όλα αυτά, αλλά όταν μπεις στη διαδικασία να μάθεις αυτόν το χορό μπαίνεις στη διαδικασία να μάθεις τον κοινωνικό χορό. Το tango, είναι μια γλώσσα επικοινωνίας. Μαθαίνουμε μ’ αυτό να συζητάμε ο ένας με τον άλλο, και χτίζουμε ένα διάλογο. Μπορεί να προκύψει ερωτισμός γιατί είμαστε αγκαλιασμένοι μ’ έναν άνθρωπο, αλλά μπορεί να χορέψεις πολύ όμορφα και μ’ έναν άνθρωπο που νιώθεις οικογένειά σου, που νιώθεις φίλο σου και να μοιραστείς μαζί του βήματα, αλλά ως ένα σώμα με τέσσερα πόδια.

Θα ήτανε μεγάλη η χαρά σας για το βραβείο σας! Ήσασταν οι μοναδικοί από την Ελλάδα!
Πράγματι ήταν μεγάλη η χαρά μας! Στην κατηγορία μας διαγωνίστηκαν 14 ζευγάρια απ’ όλη την Ευρώπη. Ένα βραβείο που για εμάς ήταν πολύ σημαντικό και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε μετά από μία πολύ μεγάλη παύση μετά από τα χρόνια της καραντίνας. Πριν το Λονδίνο, τον Σεπτέμβριο του 2021, συμμετείχαμε στο Ηρώδειο στην παράσταση Tango vs flamenco pasiones, μία πολύ ωραία και μεγάλη διοργάνωση, με πολλούς χορευτές. Mας σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Φάμης.

Κι οι δυο είσαστε δάσκαλοι χορού. Διδάσκετε.
Είμαστε δάσκαλοι, διδάσκουμε μαζί από το 2018 και πέρα από την Αθήνα όπου βρισκόμαστε, μας καλούν από όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπου πηγαίνουμε και διδάσκουμε κι εκεί. Στη Ρόδο δεν μας έχουν καλέσει ακόμα, δεν έχουμε χορέψει και θα το θέλαμε πολύ.

Τι θα ακολουθήσει, ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Θα θέλαμε να ξαναπάμε στο διαγωνισμό τον Ιούνιο, στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να βγαίνεις σε διαγωνισμούς tango στην Ευρώπη, και γενικά να βγαίνεις σε διαγωνισμούς, αλλά είναι ωραίο να δείχνεις τη δουλειά σου, να φαίνεται ότι συμβαίνουν πράγματα και στην Ελλάδα, κι όλο αυτό να μεγαλώνει, να παίρνεις καλύτερη θέση, να γνωρίζεις όλο και περισσότερους που κάνουν το ίδιο πράγμα μ’ εσένα, σε όλη την Ευρώπη...

Φώτη, πόσο συχνά έρχεσαι πια στη Ρόδο;
Έρχομαι στη Ρόδο όσο μπορώ, όποτε βρίσκω χρόνο, έρχομαι βλέπω τους δικούς μου, έχω αδυναμία στη Ρόδο, μεγάλη!

Instagram:
@ fotis.kakkiou,
@lidia_mouschounti,
@fotislindia.tango

Tiktok
@ fotis.Kakkiou,
@lindiam

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής