Δέκα ειδήσεις που ξεχώρισαν το 2022 στο rodiaki.gr

Δέκα ειδήσεις που ξεχώρισαν το 2022 στο rodiaki.gr

Δέκα ειδήσεις που ξεχώρισαν το 2022 στο rodiaki.gr

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1132 ΦΟΡΕΣ

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της, γεμάτη με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα αλλά και συνεντεύξεις.

Η ομάδα της «Ροδιακής» και του rodiaki.gr, αποχαιρετά το 2022 με μια αναδρομή στην χρονιά και παρουσιάζει δέκα άρθρα που ξεχώρισαν.

10. Ο Ροδίτης που κέρδισε λεφτά στο ΛΟΤΤΟ και τα έχασε σε τρείς μήνες

Σε μια στιγμή άλλαξε η ζωή του. Ο Ροδίτης που κέρδισε εκατομμύρια στο ΛΟΤΤΟ και τα έχασε μέσα σε λίγους μήνες μίλησε στη «Ροδιακή» και στη Ροδούλα Λουλουδάκη για την ζωή του, τα χρήματα που κέρδισε και τους ανθρώπους που βοήθησε χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα.

«Συμβαίνει κάτι και κερδίζεις. Εγώ πήγα να πω ένα ανέκδοτο σε μία κυρία, την ώρα που ξεκίνησα να λέω το ανέκδοτο μπήκε μία άλλη κυρία να ψωνίσει, κι εμένα έπεσε το μάτι μου πάνω σε μία ρουλέτα, παιδική. Έπιασα τη ρουλέτα κι έπαιζα, κι έρχονταν κάποια νούμερα τα οποία έγραψα. Μ’ αυτά τα νούμερα κέρδισα το ΛΟΤΟ.

Αμέσως, αμέσως έδωσα στην κυρία που στο μαγαζί της βρήκα τη ρουλέτα, ένα εκατομμύριο. Να μου πεις, γιατί; Έτσι, το ένιωσα. Πήγα στο δικηγόρο μου και του έδωσα ένα εκατομμύριο. Μου λέει τι έγινε; Του λέω κράτα τα γιατί εγώ θα τα φάω γρήγορα, δεν θα έχω να πληρώσω παράβολα. Αυτός είναι μέχρι σήμερα αδελφός. Κάποιος άλλος ήταν να πάει φυλακή για 17,5 εκατομμύρια από το ΤΕΒΕ. Πήγα και τα πλήρωσα, κι αυτός είχε φτιάξει βαλιτσάκι να πάει φυλακή…» δήλωνε μεταξύ άλλων στη Ροδιακή.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2022 και αναγνώστηκε 13.188 φορές. Δείτε την εδώ

9. Τα πρώτα πλάνα από τη νέα γέφυρα της Κρεμαστής

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την κατασκευή της νέας γέφυρας Κρεμαστής που παραδόθηκε σε κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2022.

Στις 15 Ιουνίου 2022 το rodiaki.gr παρουσιάζει το βίντεο της ομάδας «Blue Art Drone Experts» που κατέγραψε τις κατασκευές της γέφυρας λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια.

Το άρθρο αναγνώστηκε 13.725 φορές. Δείτε το εδώ

8. Πανελλαδικές εξετάσεις: Άλλη μια χρονιά με επιτυχίες για τους Ροδίτες μαθητές

Δεκάδες ήταν και το 2022 οι Ροδίτες που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές της επιλογής τους.

Μαθητές από όλα τα σχολεία του νησιού μας μίλησαν στη «Ροδιακή» για τον αγώνα τους, τις δυσκολίες των πανελλαδικών εξετάσεων, ευχαρίστησαν όλους όσοι στάθηκαν δίπλα τους και μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους για τον νέο ρόλο τους ως φοιτητές.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουλίου 2022 και αναγνώστηκε 14.382 φορές. Δείτε το εδώ

7. Το ιστορικό περίπτερο της Νέας Αγοράς

Ρολά κατέβασε το 2022 ένα από τα ιστορικότερα περίπτερα της Ρόδου στην Νέα Αγορά.

Ο ιδιοκτήτης κ. Νίκος Κατσαράς μίλησε στη «Ροδιακή» για τα 74 χρόνια λειτουργίας του περιπτέρου του και τις δυσκολίες του επαγγέλματος.

«Γνώρισα σ’ αυτή τη δουλειά όλη τη Ρόδο. Από το περίπτερό μου περάσανε όλοι, βουλευτές, πολιτικοί… Τότε όλος ο κόσμος αγόραζε από τα περίπτερα.

Πριν λίγα χρόνια θυμάμαι ήρθαν να με βρουν κάποιοι παλιοί πελάτες που ήταν φαντάροι στη Ρόδο το ‘70. Το θυμούνταν ακόμη το περίπτερό μας.
Ήταν άλλες οι εποχές. Μετά άρχισαν να ανοίγουν σε κάθε γειτονιά τα σούπερ μάρκετ και από τότε ξεκίνησε η φθορά» δήλωνε ο κ. Κατσαράς στη συνέντευξη του.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2022 και αναγνώστηκε 14.800 φορές. Δείτε την εδώ

6. Ο Ροδίτης φοιτητής, που πήρε με άριστα το πτυχίο του στα 3,5 χρόνια

Ο Αντώνης Σαρικάς από τον Αρχάγγελο αποφοίτησε από την σχολή Χημικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στα 3,5 χρόνια με άριστη βαθμολογία κάνοντας υπερήφανους τους φίλους και την οικογένειά του.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 και αναγνώστηκε 15.213 φορές. Δείτε το εδώ

5. Ο 76χρονος από τα Αφάντου που δημιούργησε μια μεγάλη οικογένεια

Ο κ. Λευτέρης Ανθούλας από τα Αφάντου, παντρεύτηκε στα 16 του, έγινε παππούς στα 31 του και το 2022 απέκτησε το πρώτο του τρισέγγονο. Αφηγήθηκε τη ζωή του στην «Ροδιακή» και μίλησε για την μεγάλη οικογένεια του.

«Παντρεύτηκα μικρός, στα 16 μου χρόνια και σε ηλικία 21 ετών είχα ήδη τρία παιδιά. Όταν έγινα 31 ετών έγινα παππούς και σε ηλικία 52 ετών είχα το πρώτο μου δισέγγονο. Σήμερα έχω 10 εγγόνια, 10 δισέγγονα και στην ηλικία που είμαι σήμερα (76 ετών), έχω και το τρισέγγονό μου που γεννήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Νιώθω πολύ υπερήφανος για τη μεγάλη ελληνική οικογένειά μου και φυσικά για τα εγγόνια, δισέγγονα και το τρισέγγονό μου που είναι ένα κοριτσάκι» δήλωνε στη «Ροδιακή».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022 και αναγνώστηκε 15.430 φορές. Δείτε το εδώ

4. Ο 92χρονος Ροδίτης που βουτάει κάθε μέρα από τον βατήρα στο Έλλη

Ένα βίντεο λίγων λεπτών που καταγράφει τον κ. Γιώργο Καγκάη να σκαρφαλώνει στον βατήρα της παραλίας Έλλη και να βουτάει τον έκανε διάσημο σε όλη τη χώρα.

Ο 92χρονος Ροδίτης που κολυμπάει καθημερινά τα τελευταία 77 χρόνια, μίλησε στη «Ροδιακή» και αποκάλυψε τα μυστικά της μακροζωίας του δηλώνοντας πως «Η ζωή είναι ψεύτικη. Είμαστε ζώντες οργανισμοί κι εμείς, που γεννηθήκανε για να πεθάνουνε. Γι’ αυτό θέλει αδιαφορία. Να τρως καλά, να μη στενοχωριέσαι... Όταν είναι κανένας τύπος που σε στενοχωρεί, απομάκρυνε τον».

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στις 13 Αυγούστου 2022 και αναγνώστηκε 17.440 φορές. Δείτε την εδώ

3. Η χιονισμένη Ρόδος εντυπωσίασε

Η πρωτόγνωρη χιονόπτωση στη Ρόδο τον περασμένο Ιανουάριο «έντυσε» πολλές περιοχές του νησιού στα λευκά δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Στις 25 Ιανουαρίου 2022, φωτορεπορτάζ της «Ροδιακής» αποτυπώνει τις μαγικές εικόνες στα χωριά της Ρόδου. Το άρθρο αναγνώστηκε 23.540 φορές. Δείτε το εδώ

2. Ο καθηγητής και αθλητής Γιάννης Παπαγεωργίου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου, φιλόλογος στο 3ο λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λειτουργικού Πολύαθλου της Hellenic F3, ένας διαγωνισμός αντοχής και φυσικής δύναμης και μίλησε στη «Ροδιακή» για τις μεγάλες απώλειες της ζωής του, την αγάπη του για τον αθλητισμό και τους μαθητές του.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στις 27 Αυγούστου 2022 και αναγνώστηκε 26.143 φορές. Δείτε την εδώ

1. Η Ροδίτισσα Κωνσταντίνα Γιαντσίδη που πέρασε πρώτη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης

Η μαθήτρια Κωνσταντίνα Γιαντσίδη βρέθηκε στη κορυφή με 19.625 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η νεαρή ροδίτισσα επέλεξε για τις σπουδές της την Ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης όπου και εισήχθη πρώτη κάνοντας περήφανους τους καθηγητές της στο Λύκειο Αφάντου, τους γονείς και τους φίλους της.

«Η φετινή χρονιά απαιτούσε επίπονη προσπάθεια και προσήλωση στο στόχο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον αγώνα τους!» δήλωνε τον Ιούνιο του 2022 στη «Ροδιακή».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουνίου 2022 και αναγνώστηκε 30.253 φορές. Δείτε το εδώ

Διαβάστε ακόμη

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου (Γ' Μέρος)

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου (β' μέρος)

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου

Η Ρόδος, ο Γρίβας και ο απελευθερωτικός αγώνας της Κύπρου

Δωδεκάνησα: Η Ενσωμάτωση, η ημερομηνία που δεν άλλαξε και μια προσωπική μαρτυρία

Η ιστορία της Αρχαγγελίτισσας Παρασκευής Γιακουμάκη: Στη Στράτα του Προφήτη Ηλία

Σελίδες Ιστορίας: Ο δρόμος των Παθών με τα γλυπτά, ο Σταυρός του Φιλερήμου και η κατάληψη της Μονής στις 20 Σεπτεμβρίου 1947

Τήλος: Οι πρώτοι γάμοι ομοφύλων το 2008, όπως τους έζησαν 3 από τους πρωταγωνιστές τους