Έσπασε κάθε ρεκόρ φέτος η κίνηση στη φάτνη της Σαλάκου

Έσπασε κάθε ρεκόρ φέτος η κίνηση στη φάτνη της Σαλάκου

Έσπασε κάθε ρεκόρ φέτος η κίνηση στη φάτνη της Σαλάκου

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1230 ΦΟΡΕΣ

Κάθε ρεκόρ έσπασε ο αριθμός των επισκεπτών στη φάτνη Σαλάκου κατά τις μέρες του Δεκέμβρη και του Γενάρη που άνοιξε, καθώς στα 39 χρόνια λειτουργίας της με διακοπή μόνο κατά την περίοδο της πανδημίας, ήταν η πρώτη φορά που δέχτηκε τόσες χιλιάδες κόσμου.

Εκτιμάται ότι όλο αυτό το διάστημα πέρασαν από εκεί περίπου 30.000 άτομα, ενώ αν προστεθεί σε αυτό το νούμερο και ο αριθμός όσων θα την επισκεφτούν την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, τότε σίγουρα ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσουν τους 35.000! Πρόκειται για πρωτοφανή νούμερα, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου Παναγιώτης Εγγλέζος, τονίζοντας ότι κατά μέσο όρο κάθε μέρα κατά την οποία λειτουργούσε η φάτνη, την επισκέπτονταν περίπου 3.000-4.000 άτομα.

Ο αριθμός ρεκόρ όμως σημειώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου, μέρα κατά την οποία πέρασαν από τη φάτνη τουλάχιστον 9.500 συμπατριώτες μας, νούμερο που προκύπτει από τα πόσα ποτήρια με τσάι διέθεσε ο σύλλογος στους επισκέπτες, γεγονός που τους κάνει να εκτιμούν ότι ο αριθμός των επισκεπτών πρέπει να ξεπέρασε τους 10.000. Οι άνθρωποι του συλλόγου βρίσκονταν εκεί όλες τις μέρες που η φάτνη ήταν ανοιχτή, ξεκινώντας από τις 9.30 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ καθώς υπήρχε συνεχόμενη ροή επισκεπτών από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Μάλιστα, κάποιοι πέρασαν από τη φάτνη και δύο φορές για να δουν όλα όσα δημιούργησε ο σύλλογος και τα μέλη του και για να έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος ο σύλλογος προσέφερε στους επισκέπτες το παραδοσιακό σαλακενό τσάι, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να αγοράσει κανείς και τα παραδοσιακά προϊόντα που πωλούνταν στον κιόσκι του συλλόγου, όπως τραχανάς, μέλι, παξιμάδια, γλυκά κλπ.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Εγγλέζος, ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος του συλλόγου αλλά και των επισκεπτών, που βοήθησε ώστε να μπορέσουν να διανύσουν αυτή τη μεγάλη απόσταση μέχρι το χωριό της Σαλάκου χωρίς προβλήματα και κινδύνους, συνδυάζοντας μάλιστα και φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Μετά από δύο χρόνια παύσης της λειτουργίας της λόγω της πανδημίας η φάτνη Σαλάκου ζωντάνεψε και πάλι στο τέλος του 2022, καταγράφοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας από μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας