ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Ως ανεκοινώθη αρμοδίως αποκλείεται να λείψη η ζάχαρη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Ως ανεκοινώθη αρμοδίως αποκλείεται να λείψη η ζάχαρη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Ως ανεκοινώθη αρμοδίως αποκλείεται να λείψη η ζάχαρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 416 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3536

ΩΣ ΑΝΕΚΟΙΝΩΘΗ ΑΡΜΟΔΙΩΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΨΗ Η ΖΑΧΑΡΗ
ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Εποπτείας Εμπορίου του Νομού Δωδεκανήσου, αποκλείεται να σημειωθή έλλειψις ζακχάρεως εις την Δωδεκάνησον και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται η δημιουργία κλίματος τεχνητής ελλείψεως. Η σημειωθείσα εξ άλλου μικρά αύξησις της τιμής οφείλεται εις την ανατίμησιν του είδους εις την Διεθνή Αγοράν, λόγω του γεγονότος ότι οι επιστραυθέντες αγρόται της Κούβας εγκατέλειψαν τας φυτείας ζακχαροκαλάμου και λόγω της καταστροφής της τευτλοκαλλιεργείας εις ωρισμένας ευρωπαϊκάς χώρας. Πάντως η τιμή δεν θα αυξηθή πολύ - πιθανώτατα δε μόνον κατά 20 λεπτά.
ΜΕΤΡΑ
Εν τω μεταξύ η Εποπτεία Εμπορίου ειδοποίησε τους χονδρεμπόρους ότι πρέπει να αρνούνται την διάθεσιν ζακχάρεως εις παντοπώλας, οι οποίοι δεν είναι πελάται των τακτικοί. Επίσης ειδοποιήθησαν οι παντοπώλαι να μη διαθέτουν ζάκχαριν εις άτομα, τα οποία δεν ανήκουν εις την τακτικήν πελατείαν των. Τα μέτρα αυτά θα παρακολουθούνται μετ’ αυστηρότητος, οι παραβάται δέ θα τιμωρούνται. Σημειωτέον ότι ωρισμένοι παντοπώλοι περιήλθον όλους τους χονδρεμπόρους διά να προμηθευθούν μεγάλας ποσότητας ζακχάρεως.
ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ
Τέλος ετονίσθη αρμοδίως ότι υπάρχουν αποθέματα ζακχάρεως εις την Ελλάδα και επομένως δεν πρόκειται να σημειωθή έλλειψις. Η αύξησις δέ της τιμής οφείλεται εις το γεγονός ότι το «κύκλωμα» δεν είναι «χρήμα - εμπόρευμα - χρήμα», άλλα «εμπόρευμα - χρήμα - εμπόρευμα».

ΕΖΗΤΗΘΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΙ' ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου διεγγράφου του υποβληθέντος αρμοδίως, εζήτησε την παρά της Υπηρεσίας αποστολήν εις την Ρόδον ελεγκτών, προς επάνδρωσιν του Τελωνείου Ρόδου. Ως τονίζεται, το Τελωνείον Ρόδου είναι τρίτον εις την χώραν από πλευράς κινήσεως και ως εκ τούτου, η συμπλήρωσις των κενών, αποτελεί αίτημα ολοκλήρου του εμπορικού κόσμου της Ρόδου.

ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Χθες την πρωίαν ηλιεύθη εις τον Εμπορικόν λιμένα καρχαρίας γλαυκός μεγέθους βάρους 10 κιλών και μήκους 1.10 μέτρ. Πρόκειται περί σπανίου επιθετικού καρχαρίου, ο οποίος δεν επέζησε παρεδόθη όμως εις το Ενυδρείον προς ταρίχευσιν. Τον καρχαρίαν συνέλαβον οι αλιείς Μαυρικάκης και Τιμπί Αχμέτ.

Με γοργόν ρυθμόν
ΠΡΟΧΩΡΕΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΙΣ ΕΙΣ ΚΩ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ
(Θα χρειασθή ενίσχυσις)

ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας) Με μεγάλην χαράν επληροφορήθη ο Κωακός λαός ότι ήρχισαν αι εργασίαι ανεγέρσεως του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω υπό την επίβλεψιν του κ. Ιωάννου Μπαλαλή. Πιστεύεται ότι αι εργασίαι θα προχωρήσουν με γοργόν ρυθμόν καθότι επιδεικνύεται ζωηρόν ενδιαφέρον από τους Ιατρικούς Συλλόγους διαφόρων κρατών. Πλην όμως παρίσταται ανάγκη όπως το έργον ενισχυθή εκ μέρους της Νομαρχίας Δωδ/σου, ούτως ώστε το κτίριον να αποπερατωθή το ταχύτερον, δοθέντος μάλιστα ότι το εν λόγω Ίδρυμα θα προβάλη διεθνώς όχι μόνον την γενέτειραν του Ιπποκράτους, αλλ’ ολόκληρον την Ελλάδα. Αρχαιρεσίαι οργανώσεων Σήμερον θα λάβουν χώραν αι αρχαιρεσίαι προς ανάδειξιν νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Εξ άλλου αύριον θα λάβουν χώραν αι αρχαιρεσίαι του Εργατοτεχνιτών του Δήμου Ρόδου, και μεθαύριον των Πρακτικών Μηχανικών πόλεως Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!