Κριτική στη δημοτική αρχή Χάλκης για το θέμα των αδέσποτων ζώων

Κριτική στη δημοτική αρχή Χάλκης για το θέμα των αδέσποτων ζώων

Κριτική στη δημοτική αρχή Χάλκης για το θέμα των αδέσποτων ζώων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Για πλήρη αδιαφορία σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα ζώα, κατηγορεί τη δημοτική αρχή Χάλκης η παράταξη της μειοψηφίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
«Επί 3,5 χρόνια η δημοτική αρχή του κ. Ευάγγελου Φραγκάκη, δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως για τα αδέσποτα ζώα.

Όλο το βάρος του προβλήματος στη Χάλκη, το σηκώνει εδώ και μερικές δεκαετίες ο φιλοζωικός σύλλογος, του οποίου τα μέλη καθώς και οι φιλόζωοι κάτοικοι και επισκέπτες, ξοδεύουν από την τσέπη τους, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων, για τις επισκέψεις των κτηνιάτρων στη Χάλκη, για τις στειρώσεις και για τις τροφές τους όλο τον χρόνο.

Όλα τα ανωτέρω σύμφωνα με τον ισχύοντα ελληνικό νόμο, οποίος είναι σαφέστατος και πολύ αυστηρός, είναι υποχρεώσεις του δήμου Χάλκης, τις οποίες πότε δεν υλοποίησε.

Τόσα χρόνια ο κ. Φραγκάκης και οι συνεργάτες του, είχαν και έχουν στη διάθεσή τους ακίνητα, τα οποία μπορούσαν να μετατρέψουν σε κτηνιατρείο, ολόκληρα ή μέρος τους, εντός του οποίου θα γινόντουσαν νομίμως με ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα αδέσποτα ζώα, αναλαμβάνοντας ο δήμος όλο το κόστος, όπως έχει υποχρέωση από το νόμο.

Παράλληλα τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου, μπορούν να βοηθήσουν λόγω της εμπειρίας και της αγάπης τους, ώστε να πραγματοποιούνται σωστά οι εργασίες.

Ο δήμαρχος Χάλκης και η ανίκανη και ανοργάνωτη δημοτική του αρχή, φέρουν σοβαρότατες ευθύνες για την αδιαφορία τους απέναντι στα αδέσποτα ζώα, που εκπηγάζουν από τις πολύ αυστηρές και σαφείς διατάξεις του νόμου, που ισχύει για τα αδέσποτα ζώα στη χώρα μας.

Πολύ σημαντικό γεγονός όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί η κατακραυγή που εκφράζουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι αλλοδαποί κάτοικοι και επισκέπτες της Χάλκης, απέναντι στην απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου και της δημοτικής του αρχής, σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα, που απεικονίζεται πολύ χαρακτηριστικά, στις πολλές και διαχρονικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, καθώς και στις εκφραζόμενες γνώμες τους στο νησί μας.

Η αδιάφορη, παράνομη και εντελώς κατακριτέα συμπεριφορά του δημάρχου Χάλκης και των συνεργατών του, απέναντι στα αδέσποτα ζώα, αποτελεί επιπροσθέτως, σοβαρό παράγοντα δυσφήμισης του νησιού μας, στους ζωόφιλους επισκέπτες του, όλα αυτά τα χρόνια.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, καλούμε τον δήμαρχο, που όπως φαίνεται κυρίαρχο μέλημά του είναι να ασχολείται με ανούσιες και ψεύτικες αναρτήσεις στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ για την προσωπική του προβολή, να διαθέσει άμεσα ένα νόμιμο χώρο με ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ώστε να χρησιμοποιείται μονίμως και αποκλειστικά, ως χώρος για τη μέριμνα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, ειδάλλως κινδυνεύει να υποστεί τις σοβαρές συνέπειες που προβλέπει ο ισχύων νόμος για τα αδέσποτα ζώα».

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)