Θλίψη, οργή αλλά και προβληματισμός για την κλοπή των έργων του Κώστα Νεοφύτου

Θλίψη, οργή αλλά και προβληματισμός για την κλοπή των έργων του Κώστα Νεοφύτου

Θλίψη, οργή αλλά και προβληματισμός για την κλοπή των έργων του Κώστα Νεοφύτου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1435 ΦΟΡΕΣ

Την αγανάκτησή του αλλά και τον αποτροπιασμό του εκφράζει με επιστολή του στη «Ροδιακή» ο ιστορικός ερευνητής και δημοσιογράφος κος Κυριάκος Χονδρός αναφορικά με την κλοπή των τεράστιων σε αξία αλλά και σε όγκο έργα, από το εργαστήριο του συμπατριώτη μας και διεθνώς γνωστού καλλιτέχνη κου Κώστα Νεοφύτου.

Στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα:
«Εκφράζω τη αγανάκτησή μου, για τα Έργα Τέχνης του σπουδαίου καλλιτέχνη με παγκόσμια αναγνώριση Κώστα Νεοφύτου, τα οποία κλάπηκαν. Έργα με μεγάλη αξία θεματική, μορφολογική και νοηματική.


Εκφράζω τη βαθειά μου λύπη που δεν βρήκαν στέγη, όταν ο γλύπτης και ποιητής τα πρόσφερε χωρίς ούτε ένα ευρώ αμοιβή, για να γίνουν κτήμα τόσο των κατοίκων όσων και των επισκεπτών. Εκφράζω ακόμα τη θλίψη μου, γιατί διαπιστώνω πως δεν υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση για τα πνευματικά και καλλιτεχνικά έργα.

Τα γλυπτά του Κ. Νεοφύτου θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολιτιστική κληρονομιά και να καλλωπίσουν πάρκα, πλατείες και άλλα σημεία της πόλης για να καλύψουμε το τσιμέντο και την κακογουστιά. Ροδιακή κοινωνία καθώς και οι πνευματικοί φορείς θα έπρεπε να επαναστατήσουν ώστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν τα γλυπτά. Ελπίζω πως οι αρμόδιες αρχές, θα εντοπίσουν τους κλέφτες πριν αυτά τεμαχιστούν ή λιώσουν και να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη τους.»

Διαβάστε ακόμη

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν