ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963-Θα ανεγερθή ένα τμημα του Μεγάρου του ΕΒΕΔ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963-Θα ανεγερθή ένα τμημα του Μεγάρου του ΕΒΕΔ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963-Θα ανεγερθή ένα τμημα του Μεγάρου του ΕΒΕΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 28 Απριλίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3618

ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΗ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ
ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Δ.
Κατά την προχθεσινήν συνεδρίασιν του Δ.Σ. του ΕΒΕΔ απεφασίσθη όπως εντός του προσεχούς μηνός διά την ανέγερσιν του πρώτο τμήματος του ιδιόκτητου κτιρίου του Επιμελητηρίου.
Αι εργασίαι του πρώτου τμήματος είναι συνολικής δαπάνης 1.500.000 δρχ.

Οι «φίλοι του Αγ. Ισίδωρου»
Γενομένων αρχαιρεσιών του Συνδέσμου «Οι φίλοι του Αγίου Ισιδώρου» εξελέγησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Κυριακίδης ως Πρόεδρος. Εμμανουήλ Παπαϊωάννου αντιπρόεδρος, Εμ. Πάππου γραμματεύς, Παν. Σόβαινας ταμίας και Ευστάθιος Χριτοφής, Ευστ. Κυριακούλης και Ευστάθιος Σάβαινας ως σύμβουλοι.
Σκοπός του Συνδέσμου είναι η εξυπηρέτησις των αναγκών του χωρίου Άγιος Ισίδωρος και η ηθική και υλική προστασία των νέων και γενικώς των κατοίκων της κοινότητος.

Τα κυριώτερα είδη που εξήχθησαν το 1962
Ως ανεκοινώθη κατά το παρελθόν έτος εισήχθησαν εις Δωδεκάνησα 345 τόννοι εμπορευμάτων συνολικής αξίας 35.667.000 δρχ. Επίσης εξήχθησαν εκ Δωδεκανήσου 7 τόννοι ακατεργάστων σπόγγων αξίας 3.142.000 δρχ. και 112 τόννοι κατειργασμένων σπόγγων συνολικής αξίας 67.150.000 δρχ. Κυριώτεραι χώραι εισαγωγής είναι αι ΗΠΑ αι οποίαι εισήγαγον 25 τόννους αξίας 16.246.000 δρχ. η Δυτ. Γερμανία με 16 τόννοι αξίας 10.304.000 δρχ. και Γαλλία με 16 τόννους αξίας 8.374.000 δρχ. Επίσης κατά το παρελθόντος εξήχθησαν εκ Δωδεκανήσου εις την λοιπή Ελλάδα και το Εξωτερικόν 70.784 τόννοι ελαφρόπετρας συνολικής αξίας 4.333.200 δρχ.

ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚ ΡΟΔΟΥ
Ο κ. ΚΩΝΣΤ. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
Δι’ αποφάσεως του Υπουργού Δημοσίων Έργων κ. Σ. Γκίκα μετατίθεται ο μέχρι τούδε Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου κ. Κωνστ. Κατωπόδης τοποθετούμενος εις την Διεύθυνσιν Δ3 του Υπουργείου Δημοσίων Έργων.
Δι ετέρας αποφάσεως του Υπουργού Δημοσίων Έργων τοποθετείται εις την θέσιν του Διευθυντού Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας Δωδεκανήσου ο κ. Γεώργιος Κιούσης μέχρι τούδε Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Νομού Φθιώτιδος.

ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΒΡΟΧΗΝ
Κατόπιν της σημειωθείσης κατά τας πρώτας πρωινάς ώρας χθες βροχοπτώσεως, εκπρόσωπος της Διευθύνσεως Γεωργίας ανεκοίνωσεν ότι υπενθυμίζεται εις τους παραγωγούς η υποχρέωσίς των διά την διενέργειαν ψεκασμών εις τα φυτά και τα δένδρα των, προς αντιμετώπισιν των ασθενειών, αι οποίαι απειλούν την παραγωγήν. Ιδιαιτέρως συνιστάτο προσοχή διά τας αμπέλους και δια τα ελαιόδενδρα τα οποία εφέτος προβλέπεται ότι θα αποδώσουν υπερπαραγωγήν.

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΘΗ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΟΔΟΥ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Λιμενικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, απεφασίσθη η εκτέλεσις του έργου επισκευής καταστρώματος του Εμπορικού λιμένος Ρόδου, διά την καλυτέραν εξυπηρέτησιν των ατμοπλοίων, και του επιβατικού κοινού. Διά την εκτέλεσιν του εν λόγω έργου προεκηρύχθη διαγωνισμός, ο οποίος θα διεξαχθή την 6ην Μαΐου εν Ρόδω, και εις τα γραφεία της Λιμενικής Επιτροπής.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗΝ
Την προσεχή Πέμπτην θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου, προκειμένου να εξετάση διάφορα ζητήματα της πόλεως.
Μεταξύ άλλων το Δημοτικόν Συμβούλιον θα εξετάση υπηρεσιακά θέματα του Δημαρχείου και θα αποφασίση διά τον καθορισμόν τιμής του πάγου.
Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης πρόκειται να μεταβή την προσεχή εβδομάδα εις Αθήνας διά την προώθησιν διαφόρων ζητημάτων της πόλεως.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!