Μιχάλης Σταματιάδης: «Δεν είναι τσιφλίκι της δημοτικής αρχής η ενεργειακή κοινότητα της Χάλκης»

Μιχάλης Σταματιάδης: «Δεν είναι τσιφλίκι της δημοτικής αρχής η ενεργειακή κοινότητα της Χάλκης»

Μιχάλης Σταματιάδης: «Δεν είναι τσιφλίκι της δημοτικής αρχής η ενεργειακή κοινότητα της Χάλκης»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας για τη λειτουργία της Ενεργειακής Κοινότητας Χάλκης, απέστειλαν χθες οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του νησιού.

Στην επιστολή επισημαίνουν συγκεκριμένα:

«Στις 26/04/2023, αποστείλαμε μία επιστολή προς τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ενεργειακής κοινότητας Χάλκης, στο e-mail της εταιρείας, την οποία συνημμένα δημοσιεύουμε.

Με την επιστολή μας αυτή ζητούσαμε, όπως μπορεί να διαβάσει ο καθένας, ορισμένες πληροφορίες, τις οποίες υπό κανονικές συνθήκες, το διοικητικό συμβούλιο της ενεργειακής κοινότητας, θα έπρεπε να έχει δημοσιευμένες στο site της, όπως κάνουν όλες οι κοινωφελείς εταιρείες ανά την Ελλάδα.

Μετά από παρέλευση αρκετών ημερών χωρίς καμία απάντηση, αποστείλαμε και δεύτερη επιστολή στις 10/05/2023, την οποία επίσης δημοσιεύουμε, χωρίς και πάλι καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

Η μη απάντηση των ερωτημάτων που υποβάλαμε, τα οποία θα έπρεπε να είχαν απαντηθεί εντός 24 ωρών, έρχεται να επιβεβαιώσει τα μεγάλα προβλήματα αδιαφάνειας και συσκότισης, που παρουσιάζει η δημοτική διοίκηση της Χάλκης και έχουν τα πλοκάμια τους, σε όλες τις συναφείς δραστηριότητες.

Είναι ανεπίτρεπτο, βαθιά αντιδημοκρατικό και εξεταστέο από νομικής πλευράς, αν ο πρόεδρος μιας κοινωφελούς εταιρείας, έχει το δικαίωμα να αρνείται στα μέλη της εν λόγω εταιρείας, καθώς και σε δημοτικούς συμβούλους, να παρουσιάσει αμέσως τις πληροφορίες που ζητούν και έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να λάβουν.

Θα πρέπει να κάνουμε σαφές ότι η ενεργειακή κοινότητα Χάλκης, είναι μία κοινωφελής εταιρεία, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους το νησιού, που διαθέτουν ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Συνεπώς το στρεβλό καταστατικό που δημιούργησαν ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες, μέσω του οποίου οι πολίτες, αφενός δεν έχουν ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να κάνουν αίτηση και να γίνουν μέλη της κοινότητας, και αφετέρου πρέπει να πληρώσουν το μεγάλο ποσό των 300 € για κάθε μερίδα, είχε σαν αποτέλεσμα τελικά να είναι μέλη της κοινότητας το ένα πέμπτο περίπου των ιδιοκτητών ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων της Χάλκης, και τα τέσσερα πέμπτα να βρίσκονται εκτός, ενώ ενδιαφέρονται να εγγραφούν, αλλά λόγω των λανθασμένων και απαράδεκτων διαδικασιών που θέσπισε ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, δεν μπορούν να το πράξουν.

— Ζητάμε από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, που είναι και σύμβουλος του δημάρχου Χάλκης, να μας παραχωρήσει αμέσως τα στοιχεία που ζητήσαμε, διότι η κοινωφελής αυτή εταιρεία, δεν είναι τσιφλίκι ούτε της δημοτικής αρχής, ούτε των διοικούντων της.

— Ζητάμε επίσης να αλλάξει άμεσα το σύστημα αιτήσεων και εγγράφων νέων μελών, χωρίς χρονικούς περιορισμούς, δεδομένου ότι αυτά τα οποία ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του διαδίδουν, ότι δήθεν όσοι θέλουν να κάνουν αιτήσεις, αυτές θα εξεταστούν τον Νοέμβριο, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίες, παρελκυστική τακτική και πλήρη κοροϊδία των πολιτών, οι δε υποσχέσεις περί «κυματικής ενέργειας», αποτελούν τον μέγιστο εμπαιγμό, αφού ακόμη και αν ποτέ πραγματοποιηθεί, χρειάζονται μερικά χρόνια για την μελέτη, χρηματοδότηση και υλοποίησή της.

— Τέλος, ζητάμε την δραστική μείωση του ποσού των 300 € για κάθε μερίδα».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης