ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Μεγαλειώδης ήτο χθες η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου ετελέσθη επιβλητική δοξολογία χθες

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Μεγαλειώδης ήτο χθες η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου ετελέσθη επιβλητική δοξολογία χθες

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Μεγαλειώδης ήτο χθες η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου ετελέσθη επιβλητική δοξολογία χθες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 11 Ιουλίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3680

ΑΠΟ ΠΛΗΘΗ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΗΤΟ ΧΘΕΣ Η ΥΠΟΔΟΧΗ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ
ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΧΘΕΣ
Μεγαλειώδη υποδοχήν επεφύλαξε χθες το απόγευμα ο λαός της νήσου Ρόδου εις τοναφιχθέντα Οικουμενικόν Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Αθηναγόραν, ο οποίος εις την επίσκεψίν του συνοδεύεται υπό μητροπολιτών της Δωδεκανήσου και του Πατριαρχείου. Η αποβίβασις εκ του βασιλικού πλοίου «Πυρπολητής» εγένετο εις την βασιλικήν αποβάθραν Μανδρακίου, ενώ οι κώδωνες των εκκλησιών εκρούον το χαρμοσύνως και τα συγκεντρωμένα πλήθη εξεδήλωναν τα αισθήματα ενθουσιασμού των. Κατά την αποβίβασιν, εχαιρέτησε τον Πατριάρχην κ. Αθηναγόραν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης, ευχηθείς εις τον Προκαθήμενον της Ορθοδοξίας το «Ως εύ παρέστη». Εν συνεχεία και ενώ τα εκατέρωθεν των οδών κλήθη εξέσπων εις θερμοτάτας εκδηλώσεις, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέβη αυτοκινήτου και διά των κεντρικών οδών, αι οποίαι είχον σημαιοστολισθή διά ταινιών κυανολεύκων και κιτρίνων με τον δικέφαλον αετόν, κατηυθύνθη μετά της συνοδείας του εις την πλατείαν Φώκιαλη. Εκεί, και ενώ τα αναμένοντα πλήθη και η μαθητιώσα νεολαία, είχον κατακλύσει την πλατείαν και τας πέριξ οδούς, εσχηματίσθη πομπή, η οποία κατηυθύνθη εις τον Μητροπολιτικόν ναόν, οι καινούργαι κώδωνες του οποίου εκρούσθησαν διά πρώτην φοράν προς χαιρετισμόν του Πατριάρχου. Η οδός από της πλατείας μέχρι του ναού είχε στρωθή διά μυρσινών.
Εις τον Μητροπολιτικόν ναόν τελέσθην Δοξολογία, μετά το πέρας της οποίας προσεφώνησε τον Πατριάρχην ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων. Εν συνεχεία ο Πατριάρχης, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και τα πλήθη του κόσμου μετέβησαν εις την κειμένην πλησίον ανώνυμον οδόν, όπου μετά σύντομον προσφώνησιν του κ. Δημάρχου εγένοντο τα αποκαλυπτήρια της πλακός της οδού ήτις επωνομάσθη «Οδός Πατριάρχου Αθηναγόρου».
Σήμερον την πρωίαν η Αυτό Θειοτάτη Παναγιότης θα δεχθή τους Ιερείς της Ρόδου και εν συνεχεία θα επισκεφθή την Μονήν Φιλερήμου, τον ναόν της Παναγίας εις Κρεμαστήν και την Λίνδον. Την μεσημβρίαν σήμερον θα παρακαθήση εις γεύμα του κ. Νομάρχου εις την έπαυλιν και την 8:30 εσπερινήν εις δείπνον του Δήμου. Ενωρίτερον, ήτοι την 8ην εσπερινήν εν τελετή ο κ. Δήμαρχος θα απονείμη εις τον Πατριάρχην το χρυσούν μέταλλον της πόλεως και ψήφισμα επί περγαμηνής βάσει αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Πατριάρχης θα επιβιβασθή του πλοίου περί το μεσονύκτιον και θα αναχωρήση διά Κάρπαθον και ακολούθως διά Κρήτην.

Τα πρώτα έπαθλα του Ράλλυ Ρόδου
ΚΥΠΕΛΛΑ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΩΜΑΤΙΑ
Ως ανεκοίνωσεν ο Πρόεδρος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου «Ερμής» Ρόδου και Τσουβαλάς διά τον πρώτο νικητήν του εφετεινού Ράλλυ Ακριβείας ηθλοθετήθη κύπελλον και χρηματικόν βραβείον 4.000 δρχ.
Επίσης διά τον πρώτον χρονομέτρην ηθλοθετήθη κύπελλον.
Εις τον δεύτερον νικητήν κύπελλον και 3.000 δρχ. εις τον δεύτερον χρονομέτρην κύπελλον. Εις τον τρίτον νικητήν κύπελλον και 2.000 εις τον τρίτον χρονομέτρην κύπελλον. Εις τον τέταρτον νικητήν κύπελλον και 1.000 δρχ. και εις τον τέταρτον χρονομέτρην κύπελλον.
Τέλος εις τον πέμπτον νικητήν κύπελλον και εις τον πέμπτον χρονομέτρην μετάλλιον.
Εξ άλλου υπό του ξενοδοχείου «Γκραντ Οτέλ» θα δοθή χρηματικόν βραβείον εκ 10.000 δρχ. εις τον πρώτον ξένον νικητήν του Ράλλυ Ακριβείας. Επίσης υπό του ιδίου ξενοδοχείου ο πρώτος ξένος νικητής θα φιλοξενηθή επί μίαν εβδομάδα.
Εξ άλλου ηθλοθέτησαν διά τον πρώτον νικητήν βαρύτιμα κύπελλα αι Εταιρεία «Σελ» και «Β.Ρ.».

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!