Περιβαλλοντική εγκατάλειψη

Περιβαλλοντική εγκατάλειψη

Περιβαλλοντική εγκατάλειψη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 275 ΦΟΡΕΣ

Αναφέρει η συμπολίτισσά μας κ. Μαριέττα Σουσούδη τα εξής:
«Ζούμε ακόμη μία φορά και στο νησί μας την καταστροφή της ροδιακής υπαίθρου. Θρηνούμε για την απώλεια των πανέμορφων δασών μας και είμαστε στο ίδιο έργο της καταστροφής θεατές. 1987! 1992! 2008! 2023! Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην προστασία του πρασίνου εδώ και δεκαετίες. Και δυστυχώς έτσι θα συνεχισθεί η κατάσταση.

Οι επερχόμενες γενεές δε θα γνωρίζουν από κοντά τι είναι πεύκο... τι είναι κυπαρίσσι... τι είναι έλατο και πλατάνι. Θα το γνωρίζουν μόνο από το Google! Και ενώ καίγεται το νησί μας ακόμα η πόλη της Ρόδου στα σημεία που υπάρχουν πάρκα, δασύλια κ.λπ.

Είναι γεμάτα ξερά φύλλα, σκουπίδια γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα απομακρύνει για προληπτικούς λόγους αλλά και για λόγους αισθητικής και πολιτισμού.

Όλοι οι δήμοι της χώρας ομορφαίνουν τις πόλεις τους με ανθοστόλιστους χώρους και έργα υποδομής που δεν παραβιάζουν το περιβάλλον και δεν ασχημαίνουν την εικόνα της πόλης τους.

Εξαίρεση ο δικός μας δήμος που επιδεικνύει όλο και πιο συχνά αντιαισθητικές εικόνες και προκαλεί δυσαρέσκεια στους ντόπιους κατοίκους που διαπιστώνουν «παραβιάσεις» απαράδεκτες.

Κλασσικό παράδειγμα η περιοχή της Ψαροπούλας όπου τα κακόγουστα παραπήγματα που «βαπτίζονται» καφετέριες έχουν αποφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα στη riviera της Ρόδου και στον πανέμορφο γαλάζιο ορίζοντα του νησιού, άριστα μελετημένο από τους Ιταλούς επί Ιταλοκρατίας!

Με ποιό δικαίωμα διερωτώμαι αποφασίστηκαν τέτοιες εγκαταστάσεις που καταστρέφουν τέτοιο τοπίο στο απέραντο γαλάζιο. Κρίμα να θυσιάζονται στον βωμό του κακώς εννοούμενου τουριστικού προϊόντος οι φυσικές ομορφιές μας, οι λιγοστές που απέμειναν...
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία τη σεβαστή εφημερίδα σας.

Μαριέττα Σουσούδη».

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)