Φλας στο παρελθόν, 1963: Aπόψε αρχίζουν οι Αθηναίοι στο Θέρμαι

Φλας στο παρελθόν, 1963: Aπόψε αρχίζουν οι Αθηναίοι στο Θέρμαι

Φλας στο παρελθόν, 1963: Aπόψε αρχίζουν οι Αθηναίοι στο Θέρμαι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 3 Αυγούστου 1963
Αριθ. Φύλλου 3670

ΑΠΟΨΕ
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ «ΑΘΗΝΑΟΙ» ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΙ
Το πρώτο μουσικό συγκρότημά μας
Από σήμερα το βράδυ μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου στον κήπο του «Θέρμαι» θα παίζη η γνωστή μας ορχήστρα των Αθηναίων. Η ορχήστρα αυτή που το πέρασμά της από τα μουσικά χρονικά της Ρόδου άφισε εποχήν θα δίνη καθημερινές παραστάσεις με ένα πλούσιο ρεπερτόριο ξένο και ελληνικό. Απόψε το βράδυ οι Αθηναίοι δίνουν την πρώτη του επίσημη.

• Χθες το βράδυ με το αεροπλάνο της γραμμής ήλθαν στην Ρόδο οι Αθηναίοι. Στο αεροδρόμιο τούς υποδέχτηκαν ο διευθυντής του Αστέρος κ. Στεργιόπουλος, ο διευθυντής του «Θέρμαι» κ. Σκουλλής και πολλοί φίλοι και θαυμασταί του εκλεκτού συγκροτήματος.
Όλοι οι εκλεκτοί καλλιτέχναι, εξέφρασαν τον ενθουσιασμόν τους γιατί και εφέτος θα σκορπίσουν τις εύθυμες νότες τους στο κοινό της Ρόδου που τόσο τους αγάπησε.

• Οι Αθηναίοι μετά μιά θριαμβευτική τουρνέ στην Ευρώπη γύρισαν ξανά στην Ρόδο όπου θα παίζουν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Κατά την διάρκεια της περιοδείας τους έδωσαν παραστάσεις στο Άμστερδαμ, Παρίσι, Ζυρίχη, Γενεύη, Μοντρέ, Μόναχο, Βέρνη και άλλες πόλεις. Παντού γνώρισαν μία μοναδική επιτυχία. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε κάτι το καταπληκτικό.

Στο Μόναχο όταν πρωτόπαιξαν στο κέντρο «Μπαμπαλού» δημιουργήθηκε τόσος μεγάλος συνοστισμός που εκτός από την επέμβαση της Αστυνομίας, η διεύθυνση του κέντρου διάλεξε τον κόσμο που θα παρακολουθούσε την παράσταση.

• Από μέρους των καλλιτεχνών μάς μίλησε ο κ. Φίλιππος Παπαθεοδώρου που δεν παρέλειψε να εκφράση την αγάπη και τον θαυμασμό όλου του συγκροτήματος για την Ρόδο και τους κατοίκους της.

Ποιό θα είναι το ρεπερτόριό σας εφέτος κ. Παπαθεοδώρου;
- Ένα καινούργιο ρεπερτόριο από ξένα και ελληνικά τραγούδια. Παράλληλα δύο φορές την εβδομάδα θα έχουμε και ένα πρόγραμμα από σόλο μπουζούκι. Στην ορχήστρα μας εφέτος προσετέθη και ένα ηλεκτρικό όργανο.

Μήπως θα κυκλοφορήσουν δίσκοι σας καινούργιοι; Ρωτούμε.
- Βεβαίως, σύντομα μάλιστα.
• Εδώ σημειώνουμε ότι πέρυσι κυκλοφόρησαν οι «Αθηναίοι» έναν δίσκο με δέκα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι. Η επιτυχία του δίσκου αυτή ήταν καταπληκτική.

Τα μελλοντικά σας σχέδια κ. Παπαθεοδώρου;
- Μετά την Ρόδο θα πάμε στην Ελβετία, Αυστρία, Ολλανδία, Δανία, κ.λπ. Έχουμε μάλιστα ένα πρόγραμμα για την Αμερική.
• Προσθέτουμε ότι οι Αθηναίοι έχουν κλείσει συμβόλαια μέχρι τα τέλη του 1964!
*

•Από απόψε λοιπόν και κάθε βράδυ οι Αθηναίοι είναι έτοιμοι στον κήπο του Θέρμαι να σκορπίσουν με τις γλυκές τους μελωδίες αξέχαστες ώρες Φίλιππος Παπαθεοδώρου, Κώστας Τρούτσιος, Σπύρος Λιβεράτος, Γρηγόρης Σουρμαΐδης και Κλεάνθης Μανταμόπουλος είναι οι πέντε καλλιτέχναι που αποτελούν το πρώτο μουσικό συγκρότημα της χώρας και ένα από τα καλύτερα του κόσμου όπως το κατέταξε η διεθνής κριτική. Τελειώνουμε το ρεπορτάζ αναφέροντας ότι η άφιξις στην Ρόδον των Αθηναίων οφείλεται κυρίως στις ενέργειες των κ.κ. Στεργιόπουλου, Σκουλλή και Τάκη Καμπά.
Γ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

250.000 ΚΙΛΑ ΠΑΡΕΔΟΘΗΣΑΝ ΗΔΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΝ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου η συγκέντρωσις του σίτου προχωρεί με λίαν ικανοποιητικόν ρυθμόν, ήδη δέ αριθμός των προσκομιζομένων καθημερινώς σιτοφορτίων είναι ηυξημένος.

Κατά την διάρκειαν του επταημέρου από της ενάρξεως της σιτοσυγκεντρώσεως, προσεκομίσθησαν εις τας αποθήκας της Ενώσεως παρά την θέσιν «Καλή Διάβασις» 250.00 κιλά σίτου.

Εντός των ημερών θα αναγγελθή πρόγραμμα διά την καθ’ ωρισμένας ημέρας προσκόμισιν σιτοφορτίων εξ εκάστης κοινότητος της Ρόδου ούτως ώστε να αποφευχθή ο συνωστισμός και να διευκολυνθούν οι σιτοπαραγωγοί.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!