ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Δύο Δωδεκανήσιοι δύται θα εργασθούν δια την υπόθεσιν "Αίμα και πετρέλαιον"

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν- Δύο Δωδεκανήσιοι δύται θα εργασθούν δια την υπόθεσιν "Αίμα και πετρέλαιον"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Δύο Δωδεκανήσιοι δύται θα εργασθούν δια την υπόθεσιν "Αίμα και πετρέλαιον"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 352 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3728

ΔΥΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΔΥΤΑΙ ΘΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙΝ «ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΝ»
Θα ανασύρουν αεροσκάφος διά να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου ενός Βασιλέως των πετρελαίων της Ανατολής
Δύο Δωδεκανήσιοι δύται, ο Γέωργιος Κλήμης και ο Μιχαήλ Σατρούλιας αφίχθησαν εις την Βηρυττόν διά την εκτέλεσιν της επιχειρήσεως «Αίμα και Πετρέλαιον», ονομασίαν την οποίαν έχουν δώσεις εις την περιοχήν αυτήν διά την απόπειραν ανευρέσεως του σκελέθρου του αεροπλάνου, το οποίον κατέπεσε εις τα ανοικτά της Βηρυττού με τον Βασιλέα των Πετρελαίων εις την Μέσην Ανατολήν Έμιλ Μουστανί!


Κατ’ αρχάς οι ενδιαφερόμενοι διά την υπόθεσιν αυτήν είχον ζητήσει την βοήθειαν των αμερικανών ειδικών, αλλά ούτοι αρνήθησαν να αναμιχθούν εις την υπόθεσιν διότι ο Μπουστανί είχε διαφοράς προ του θανάτου του με την αμερικανικήν και ιρακινήν εταιρίαν πετρελαίων και το μοιραίον τελευταίον ταξείδιον του με το ιδιωτικόν αεροπλάνον του εσχετίζοντο με την υπόθεσιν αυτήν.


Αφού οι αμερικανοί ηρνήθησαν να μετάσχουν εις την επιχείρησιν αυτήν ηζητήθη η συνδρομή ελευθέρων δυτών. Και τότε παρουσίασθησαν οι δύο τολμηροί Δωδεκανήσιοι εις την Βηρυττόν διά να συζητήσουν την επιχείρησιν αυτήν η οποία λόγω της δυσκόλου τοποθεσίας του δυστυχήματος θα απαιτήση ιδιαιτέραν δεξιοτεχνίαν διά να αχθή εις πέρας.


Ο Γεώργιος Κλήμης είναι ειδικό εις τοιούτου είδους εργασίας, διότι μετά τον πόλεμον εργάζεται αποκλειστικώς εις ανάσυρσιν ναυαγίων και μόλις πριν από δύο μήνας έφερε εις αίσιον πέρας «επιχείρησιν» εις τα ανοικτά της Βεγγάζης, ανασύρας αεροπλάνον, το οποίον είχε καταπέσει εκεί το 1944, μεταφέρον εντός σιδηρών κυβωτίων σχέδια του ιταλικού επιτελείου τα οποία ούτος ανεύρε και παρέδωσε ανέπαφα εις τας ιταλικάς αρχάς.


Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι ο θάνατος του βασιλέως των Πετρελαίων Μπουστανί συσχετίζεται με το γεγονός ότι ούτο ηργάζετο διά την ενοποίησιν ωρισμένων εταιριών εις την περιοχήν της Μέσης Ανατολής.


Ειδικώτερα από την συνέχειαν που θα λάβη η υπόθεσις από την ανεύρεσιν του ναυαγίου του αερπολάνου θα κριθή κατά πόσον είναι αληθές το αναγραφέν εις εφημερίδας ότι εις το δυστύχημα ανεμίχθη ένας αμερικανός όστις ενεφανίζετο ως τεχνικός του Μουστανί αλλά απεκαλύφθη κατόπιν ότι ούτος εργάζετο και διά ξένην υπηρεσίαν πληροφοριών.


Διά τον αμερικανόν υπάρχει και η ύποπτος σύμπτωσις ότι αν και επρόκειτο να αναχωρήση εις το μοιραίον αεροπλάνον την τελευταίαν στιγμήν ανέβαλε το ταξείδιόν του, κατόπιν μυστηριώδους τηλεφωνήματος.


Οι Δωδεκανήσοι δύται Γεώργιος Κλήμης και Μιχαήλ Σατρούλιας θα αναλάβουν υπό τας συνθήκας αυτάς την επιχείρησιν «Αίμα και Πετρέλαιον» μέσα σε μία ατμόσφαιρα μυστηρίου και αλληλοσυγκρουομένων πληροφοριών ειςτ ας οποίας αναμφισβητήτως υπάρχει πολύς θρύλος ίσως, αλλά υπάρχει και ο σιωπηλός πόλεμος των πετρελαίων της Ανατολής.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟΝ-ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΙΣ ΚΩ
ΚΩΣ, (Του ανταποκριτού μας). Υπό των Αθηναίων επιχειρηματιών κ.κ. Γ. Συγγελίδη και Α. Κόττερου ηγοράσθη έκτασις 17 στρεμμάτων παρά την θέσιν Άγιος Γαβριήλ, πλησίον της ακτής διά την δημιουργίαν τουριστικών εγκαταστάσεων ήτοι συγκροτήμαος διαμονής ξένων επισκεπτών της νήσου.


Η αγορά αύτη είναι η τετάρτη που πραγματοποιείται υπό ξένων επιχειρηματιών εις την Κω διά την δημιουργίαν τουριστικών συγκροτημάτων, αναμένεται δε ότι με την έναρξιν λειτουργίας του αεροδρομίου η εργασία ανεγέρσεως των κτηρίων των τεσσάρων συγκροτημάτων θα αρχίση με εντατικόν ρυθμόν. Εξ άλλου έτερος επιχειρηματίας διαπραγματεύεται την αγοράν μεγάλης εκτάσεως εντός της πόλεως διά την ανέγερσιν ξενοδοχείου μεγάλου αριθμού κλινών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!