Φλας στο παρελθόν, 1963: Με προβολήν ταινιών διαφημίζονται ήδη οι τουριστικοί τόποι

Φλας στο παρελθόν, 1963: Με προβολήν ταινιών διαφημίζονται ήδη οι τουριστικοί τόποι

Φλας στο παρελθόν, 1963: Με προβολήν ταινιών διαφημίζονται ήδη οι τουριστικοί τόποι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 313 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3743

ΩΣ ΕΤΟΝΙΣΘΗ ΕΙΣ ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟΝ»
ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ
Η Ρόδος, τα νησιά και τα Μούγλα
Επιτυχίαν εσημείωσεν προβολή κινηματογραφικών ταινιών τουριστικού περιεχομένου προχθές εις το Εθνικόν Θέατρον. Τας προβολάς παρηκολούθησεν πλήθος κόσμου εκ των τοπικών δε Αρχών ο Διευθυντής της Νομαρχίας κ. Κάφφαρης και ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης.

Πάντως εις την πρωτοβουλίαν αυτήν η οποία αποβλέπει εις την διάδοσιν του Ροδιακού και εν γένει του Ελληνικού Τουρισμού έλαμψαν διά της απουσίας των οι Διευθύνοντες, τα τουριστικά γραφεία της Ρόδου, οι Ξενοδόχοι, οι ξεναγοί κ.λπ. Από κάθε τάξιν παρευρίσκονται εις ή δύο!

• Εν αρχή ωμίλησεν επ’ ολίγον ο Διευθύνων σύμβουλος της «Οσεανγουαίης» κ. Δάκογλου ο οποίος εδήλωσεν ότι η Ρόδος δύναται να αναπτύξη χειμερινόν τουρισμόν διότι διαθέτει όλα τα προσόντα, περισσότερα από την Μαγιόρκα και την Μάλτα.

Με τα έντυπα δεν γίνεται τίποτε. Απαιτείται κάτι πιο ζωντανό η κινηματογραφική ταινία, η οποία είναι ο καλύτερος πρεσβευτής διά την προσέλκυσιν περιηγητών.

Ο Δήμος Ρόδου εν συνεργασία μετά των ξενοδοχείων επιχειρήσεων δύναται να γυρίση ταινίας αι οποίαι να προβληθούν εις το εξωτερικόν.

• Ο κ. Δάκογλου είπεν επίσης ότι πρέπει να «υπάρξη» τουριστική συνείδησις μεταξύ των επαγγελματικών τάξεων της Ρόδου και έφερε ένα παράδειγμα:

- Δεν δύναται ένα πρακτορείον να αποστείλη περιηγητάς εις Ρόδον όταν του χρεώνουν μίαν εκδρομήν προς 50 δρχ. ενώ αυτή η εκδρομή χρεώνεται εις Ρόδον προς 30 δρχ.

• Μετά ταύτα εγένετο προβολή τριών ταινιών εκ των οποίων αι δύο ανεφέροντο εις περιηγήσεις ανά τας Ελληνικάς νήσους και φυσικά την Ρόδον. Το μέγα ασφάλμα της «Οσεανγουαίης». Εις την δευτέραν ταινίαν προεβλήθησαν ωρισμάναι σκηναία από τα Μούγλα!

Διατί;
Αυτό το τρίλεπτον δεν ηδύνατα να προβληθή η Ιερά Μονή του Πανορμίτου, η Σύμη, η Νίσυρος ή η Κάλυμνος; Ο κ. Δήμαρχος δεν το αντελήφθη.

• Η τρίτη ταινία του κ. Β. Μάρου έχει γυρισθή εξ ολοκλήρου εις την Ρόδον. Ο δημιουργός του «Τραγωδία στο Αιγαίον» κυριολεκτικά μας εντυπωσίασε. Η εν λόγω ταινία καλογυρισμένη παρουσιάζει όλα τα αξιοθέατα της νήσου, τις μαγευτικές ακρογιαλιές κ.λπ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ
Ο ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Την προσεχή Τρίτην αφικνούται εις Ρόδον ο Βασιλικός σύζυγος της Ολλανδίας Βερνάρδος, ομού μετά αξιωματικών της Ολλανδικής Αεροπορίας.
Ο Βερνάρδος θα καταλύση εις το «Γκράντ Οτέλ» θα αναχωρήση δε την επομένην.

ΣΗΜΕΡΟΝ
ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΥΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ
Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου βάσει του εκλογικού νόμου, θα αντικατασταθή σήμερον. Καθήκοντα Νομάρχου θα αναλάβη ο Εισαγγελεύς Πρωτοδικών.
Ως εγνώσθη ο κ. Νομάρχης θα αναχωρήση εκ Ρόδου εις Ιταλίαν.

Εις Προφ. Ηλίαν
ΡΩΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Σήμερον την 7ην πρωινήν εις την Ι. Μονήν του προφήτου Ηλία, ο Μητροπολίτης του Μίνσκ κ. Νικόδημος θα τελέση την θείαν Λειτουργίαν της Εορτής του Τιμίου Σταυρού κατά τον Ρωσικόν τρόπον.

Η Ρωσική Εκκλησία εορτάζει σήμερον την Ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού διότι ακολουθεί το παλαιόν Ημερολόγιον.

Την ιδίαν εορτήν έχουν σήμερον και άλλαι εκ των Ορθοδόξων Εκκλησιών που μετέχουν του Πανορθοδόξου Συνεδρίου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!