Αντώνης Καμπουράκης: "Έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε καλύτερα"

Αντώνης Καμπουράκης: "Έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε καλύτερα"

Αντώνης Καμπουράκης: "Έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε καλύτερα"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5291 ΦΟΡΕΣ

«Έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε καλύτερα» επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Καμπουράκης που διεκδικεί εκ νέου τη θέση του δημάρχου επικεφαλής του συνδυασμού «Με Δύναμη για τη Ρόδο».

Ακολουθεί η συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Λουκά Μαστή, του Αντώνη Καμπουράκη δημάρχου Ρόδου και εκ νέου υποψήφιου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

ΕΡ: Στην τελική ευθεία πλέον των δημοτικών εκλογών, πείτε μας τι είναι αυτό που κρίνεται στις 8 Οκτωβρίου;

ΑΠ: Αυτό που θα κριθεί είναι η τύχη της Ρόδου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα προχωρήσουμε μπροστά με σχέδιο ή θα βρεθούμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα; Θα είναι το «τιμόνι» του δήμου μας στα χέρια μιας ικανής κα έμπειρης ομάδας ή στα χέρια μαθητευόμενων μάγων; Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ενότητας ή θα μας πάρει ο κατήφορος του λαϊκισμού και του διχασμού;

Κάθε Ροδίτης έχει το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη να πάρει θέση σε αυτά τα ερωτήματα γιατί αφορούν άμεσα τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ροδιτών και πιστεύω ακράδαντα πως στις 8 Οκτωβρίου θα δώσουν τις σωστές απαντήσεις.

ΕΡ: Ποια θεωρείτε ως τα πιο δυνατά σημεία της δικής σας υποψηφιότητας;

ΑΠ: Πρώτα απ' όλα το έργο μας. Ξεκολλήσαμε εμβληματική έργα, όπως η αναγέννηση του Εθνικού Θεάτρου μας, η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Μεσαιωνικής Πόλης μας και η Δημοτική Αγορά. Υλοποιήσαμε πάνω από 200 μικρά και μεγάλα τεχνικά έργα στην πόλη και στα χωριά της Ρόδου που κάνουν τους δρόμους, τα πάρκα, τις πλατείες και την ίδια τη ζωή μας καλύτερη. Στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας τον Τουρισμό, μειώσαμε γενναία τα δημοτικά τέλη, ψηφιοποιήσαμε μεγάλο μέρος των υπηρεσιών μας ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται γρηγορότερα από ποτέ. Ταυτόχρονα απλώσαμε ένα μεγάλο δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους πιο ευάλωτους (Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, Ξενώνας Αστέγων, κλπ). Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης σε τουλάχιστον 100 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, σε όλο το νησί. Επενδύσαμε στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, με διοργανώσεις και εκδηλώσεις που έδωσαν λάμψη στο νησί μας. Επιπλέον, έχουμε το όραμα και το σχέδιο για το αύριο. Έχουμε την εμπειρία. Έχουμε τη μεγαλύτερη και πιο δυνατή ομάδα, η οποία αποτελείται από ικανά και άξια μέλη της ροδίτικης κοινωνίας. Έχουμε δοκιμασμένες συνεργασίες και συμμαχίες.

 

ΕΡ: Και τα αρνητικά σας;

ΑΠ: Σίγουρα έγιναν και λάθη. Υπήρξαν και αδυναμίες και καθυστερήσεις. Στην καθαριότητα για παράδειγμα, μας πήρε χρόνο μέχρι να καταφέρουμε να εγκαταστήσαμε ένα νέο πρότυπο σύστημα καθαριότητας, με περισσότερους εργαζόμενους, καλύτερο εξοπλισμό και περισσότερη ανακύκλωση για να είναι όμορφη και καθαρή κάθε γωνιά της Ρόδου μας.

 

ΕΡ: Θα ήθελα να μου πείτε αυτό για το οποίο νιώθετε πραγματικά περήφανος και αυτό για το οποίο μετανιώνετε…

ΑΠ: Πέρα από το έργο μας, το πιο μεγάλο επίτευγμα αυτής της αυτοδιοικητικής θητείας υπήρξε το πρότυπο συνεργασίας που δημιουργήσαμε. Συνεργασία παντού, έμπρακτα και με αξιοπιστία. Για μια ισχυρή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Για πόρους και έργα, με την Κυβέρνηση και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σε συνεννόηση πάντα με όλους τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών. Και τώρα, ενώσαμε σε ένα ψηφοδέλτιο όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας για να δουλέψουμε όλοι μαζί, με δύναμη για τη Ρόδο!

Μετανιώνω για την εμπιστοσύνη μου σε πρόσωπα που αποδείχθηκε πως δεν την άξιζαν, όταν έδειξαν τον πραγματικό χαρακτήρα τους. Πρόσωπα που μετείχαν στη Δημοτική Αρχή μέχρι και 3 μήνες πριν από τις εκλογές και αποδείχτηκε τελικά πως είτε την υπονόμευαν, είτε προσπαθούσαν να καρπωθούν το έργο της, υπηρετώντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

ΕΡ: Με μια φράση μόνο, πείτε μου γιατί πρέπει να σας εμπιστευτούν ξανά οι Ροδίτες;

ΑΠ: Γιατί έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε καλύτερα!

 

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής