ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Αποθεωτικήν υποδοχήν επεφύλαξεν ο λαός της Καρπάθου εις τον κ. Κωτιάδην

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: Αποθεωτικήν υποδοχήν επεφύλαξεν ο λαός της Καρπάθου εις τον κ. Κωτιάδην

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Αποθεωτικήν υποδοχήν επεφύλαξεν ο λαός της Καρπάθου εις τον κ. Κωτιάδην

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 268 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3761

 

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ε.Ρ.Ε. ΟΓΚΟΥΤΑΙ
ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗΝ ΕΠΕΦΥΛΑΞΕΝ
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΝ
Η προεκλογική κίνησις των υποψηφίων όλων των κομμάτων
ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ Ε.Δ.Α.
ΚΑΡΠΑΘΟΣ (Του ανταποκριτού μας)-Αποθεωτικήν υποδοχήν επεφύλαξεν ο λαός των Πηγαδίων Καρπάθου εις τον αφιχθέντα υποψήφιον της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως κ.Κωτιάδην, τέως υπουργόν και δημιουργόν του Λιμενοβραχίονος της νήσου.
Παράγοντες εξ άλλου εξ όλων των κοινοτήτων εξεδήλωσαν προς τον κ. Κωτιάδην την βεβαιότητά των διά την νίκην της ΕΡΕ εις όλην την Κάρπαθον.
Ο κ. Κωτιάδης ομιλών διεκήρυξεν ότι το έργον της ΕΡΕ εγγυάται διά το μέλλον ενώ οι αντίπαλοι είναι γνωστοί. Περαιτέρω ο κ. Κωτιάδης ανέλυσε το έργον των Κυβερνήσεων της ΕΡΕ εις Κάρπαθον διακοπτόμενος από ενθουσιώδεις εκδηλώσεις.
Τέλος, μεταξύ άλλων ο κ. Κωτιάδης ανεφέρθη εις την Χωροφυλακήν τονίσας ότι κατά το βούλευμα αποφυλακίσεως των τεσσάρων αξιωματικών εις Θεσσαλονίκην, δεν υπάρχουν ούτε καν υπόνοιαι αναμίξεως αυτών εις την υπόθεσιν του δυστυχήματος και ότι κατόπιν αυτού αφηρέθη ένα ψευδές και αντεθνικόν επιχείρημα από τα χείλη των αντιπάλων.
Λ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Χθες την εσπέραν ο υποψήφιος της Ε.Ρ.Ε. κ. Χαρίτος επεσκέφθη τας κοινότητας Κρητηνίας και Έμπωνας, όπου έτυχε θερμοτάτης υποδοχής. Χθες την εσπέραν ο υποψήφιος κ.Τσέλιος επεσκέφθη τας κοινότητας Αρχιπόλεως, Δαματριάς και Θολού, όπου ωμίλησεν ενώπιον πολυπληθών συγκεντρώσεων. Ο κ.Τσέλιος ετόνισεν ότι κάθε ψήφος εις την ΕΡΕ είναι ψήφος κερδισμένη, ψήφος υπέρ της Ελλάδος, της γαλήνης, της σταθερότητος, της προόδου και της καλυτέρας αύριον, ενώ κάθε ψήφος εις τους αντιπάλους σημαίνει καταστροφήν, μίσος, χάος, διάλυσιν της χώρας και έξαρσιν του κομμουνισμού. Άλλωστε -κατέληξεν- την επομένην των εκλογών οι αντίπαλοι θα διαρεθούν εις Παπανδρεϊκούς και Βενιζελικούς, συναγωνιζόμενοι ποίος θα πάρη το Κόμμα.
-Οι υποψήφιοι κ.κ. Παρθενιάδης και Οικονόμου τυγχάνουν παντού εις το Βόρειον συγκρότημα θερμοτάτης υποδοχής, ως αναφέρουν δε το ρεύμα είναι υπέρ της ΕΡΕ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ
Ο κ. Ζαννής επεσκέφθη χθες τας κοινότητας Έμπωνας και Κρητηνίας όπου του επεφυλάχθη θερμή υποδοχή εκ μέρους φίλων των Προοδευτικών καθώς και παλαιών οπαδών του Κέντρου οι οποίοι έχουν απογοητευθή από την στείραν πολιτικήν της Ε.Κ. και προτιμούν να βοηθήσουν ένα δοκιμασμένον βουλευτήν.
- Εγνώσθη ότι ο περιοδεύων εις Λέρον υποψήφιος κ. Αγγέλου θα επανέλθη εις Ρόδον μέχρι της Κυριακής. Οι λοιποί υποψήφιοι περιοδεύουν εις τας νήσους των.

Ε.Κ. ΚΑΙ ΕΔΑ
Οι υποψήφιοι της Ε.Κ. κ.κ. Χιωτάκης, Λαμπριανός, Μανούσης, Κουντούρης και Ζίγδης περιοδεύουν οι μεν δύο πρώτοι εις Ρόδον, οι δε άλλοι εις τας νήσους.
- Οι υποψήφιοι της ΕΔΑ ολοκληρώνουν κατ’ αυτάς τας περιοδείας των εις την ύπαιθρον της Ρόδου και της Κω. Οι υποψήφιοι της ΕΔΑ δεν συναντούν φιλικήν ατμόσφαιραν εις τα χωρία, όπου οι κάτοικοι τάσσονται μακράν της κομμουνιθστικής αυτής παρατάξεως και αδιαφορούν διά τας υποσχέσεις των ότι θα φέρουν δήθεν ισότητα κοινωνικήν δικαιοσύνην και υψηλά μεροκάματα, τας οποίας θεωρούν απατηλάς.
Εν τω μεταξύ χαρακτηριστικόν της συνεργασίας της Ε.Κ. καιτης ΕΔΑ είναι το γεγονός ότι παρά τας κατ’ επανάληψιν διατυπωθείσας παρά της εφημερίδος «Ροδιακή» κλήσεις όπως ανακοινούται και εις αυτήν το πρόγραμμα περιοδειών των υποψηφίων της ΕΔΑ, οι ιθύνοντες αρνούνται να πράξουν τούτο, δίδουν δε τα προγράμματά των εις την εφημερίδα του «Κέντρου» εν Ρόδω.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Αύριον διά του τουριστικού ατμοπλοίου «Γεντίστβο» αναμένεται να αφιχθούν εις την Ρόδον 18 διευθυνταί μεγάλων τουριστικών Γραφείων της Δυτικής Γερμανίας διά συνεννοήσεις μετά παραγόντων του Ροδιακού τουρισμού, εν σχέσει προς την έναρξιν συνεργασίας διά την άφιξιν χιλιάδων Γερμανών τουριστών, κατά το προσεχές έτος εις την Ρόδον.
Τους αναμενομένους Γερμανούς θα υποδεχθούν εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουρισμού, Ξενοδόχοι και Πράκτορες, οι οποίοι θα τους ξεναγήσουν ανά τα αξιοθέατα και θα έχουν συνομιλίας επί τουριστικών θεμάτων.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, κατά το προσεχές έτος θα έλθουν πολλοί Γερμανοί τουρίσται εις Ρόδον, ήδη δεν έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον των εις τα Τουριστικά Γραφεία της Πατρίδος των.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!