Π. Εγγλέζος: Η ενοποίηση των ΔΕΥΑ θα επιφέρει αύξηση στην τιμή του νερού

Π. Εγγλέζος: Η ενοποίηση των ΔΕΥΑ θα επιφέρει αύξηση στην τιμή του νερού

Π. Εγγλέζος: Η ενοποίηση των ΔΕΥΑ θα επιφέρει αύξηση στην τιμή του νερού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1475 ΦΟΡΕΣ

Μία…πρόγευση για το τι θα γίνει στην πράξη και τι σημαίνει για…την τσέπη του καταναλωτή και του αγρότη η ενοποίηση των ΔΕΥΑ, που επίκειται, έδωσε χθες, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ), κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, εκτός από τη ΔΕΗ με τα νέα…χρωματιστά τιμολόγια, τεράστιο θέμα είναι κι αυτό που επιχειρείται να γίνει με το νερό, θέμα το οποίο, όπως είπε, προτίθενται ν’ αναδείξουν, δηλαδή «την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τις κατά τόπους ΔΕΥΑ και να δημιουργήσει δεκατρείς περιφερειακές ΔΕΥΑ».

Ανέφερε, μάλιστα, και ένα παράδειγμα για την περιοχή μας αν ενσωματωθούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου σε μία ΔΕΥΑ. Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, τη δυσκολία μετάβασης από το ένα νησί στο άλλο, αναρωτήθηκε, σε περίπτωση που υπάρχει μία βλάβη σε ένα νησί που είναι αποκλεισμένο, πώς θα αποκαθίσταται αυτή από τον υπάλληλο που θα εδρεύει στη Σύρο ή τη Ρόδο.

Επίσης, φτιάξαμε εδώ τα φράγματα του Γαδουρά, της Κρητηνίας, της Απολακκιάς.

Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τους αγρότες της Νότιας Ρόδου και όταν ο ιδιώτης-«γιατί να μη γελιόμαστε ότι τη διαχείριση πλέον, την ενοποίηση και την επίβλεψη των ΔΕΥΑ θα την έχουν οι δύο ΔΕΥΑ που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που είναι Εταιρείες που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο», όπως είπε- που έπαιρναν το νερό με ένα ευρώ π.χ. θα το ξαναπάρουν τόσο και θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν; Ή θα... μας λυπηθούν επειδή είμαστε σε απομακρυσμένα νησιά;.

«Θα υπάρχει μία ενιαία τιμολογιακή πολιτική την οποία εμείς δυστυχώς θα την πληρώσουμε από την τσέπη μας, όπως πληρώνουμε και τη ΔΕΗ», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΡ.

Μετά τα παραπάνω, λοιπόν, μέσα στις επόμενες ημέρες, το ΕΚΡ μαζί με τα υπόλοιπα ΕΚ θα ξεκινήσουν έναν αγώνα, χαρακτηρίζοντας αυτή την απόφαση-πρόταση κόλαφο για τις τσέπες και για την κοινωνία της Ρόδου -όχι για τους εργαζόμενους, όπως διευκρίνισε, αφού θα τακτοποιηθούν.

Το μείζον θέμα για τους ίδιους είναι, τι έχει να πληρώσει ο απλός κόσμος απ’ αυτή την παραχώρηση του νερού σε ιδιώτες.

Δεν παρέλειψε ακόμη να πει, ερωτηθείς σχετικά, ότι, αν τους αναγκάσουν, θα φθάσουν και σε κινητοποιήσεις, γιατί «το μόνο που μας έχει μείνει πλέον είναι το νερό».

Αναφορά έκανε και για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ για τη μείωση της τιμής του νερού, η οποία ακυρώθηκε, ενώ, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, άλλη δεν ακυρώνεται, αφού τις αποφάσεις θα τις παίρνουν οι κεντρικές ΔΕΥΑΡ που θα ελέγχουν πλέον το νερό στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών