ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Επιβλητικήν και μεγαλειώδη υποδοχήν επεφύλαξε ο λαός της Ρόδου εις τον αφιχθέντα Αρχηγόν της Εθνικής Παρατάξεως κ. Κανελλόπουλον

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Επιβλητικήν και μεγαλειώδη υποδοχήν επεφύλαξε ο λαός της Ρόδου εις τον αφιχθέντα Αρχηγόν της Εθνικής Παρατάξεως κ. Κανελλόπουλον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Επιβλητικήν και μεγαλειώδη υποδοχήν επεφύλαξε ο λαός της Ρόδου εις τον αφιχθέντα Αρχηγόν της Εθνικής Παρατάξεως κ. Κανελλόπουλον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 335 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 28 Ιανουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3840

 

ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ «ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ», «ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΡΑΧΜΟΚΤΟΝΟΙ»
Η ΡΟΔΟΣ ΕΨΗΦΙΣΕΝ ΧΘΕΣ ΣΑΦΩΣ ΕΘΝΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΗΤΟ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ
ΤΩΝ ΡΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΗΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΝ
ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Ε.Ρ.Ε.
Η ΔΡΑΧΜΗ - Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΑ - ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΟ - Η ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΙΑ - Η ΤΟΜΑΤΑ - ΟΙ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΟΙ
Πρωτοφανώς επιβλητικήν και μεγαλειώδη υποδοχήν επεφύλαξε χθες το απόγευμα ο λαός της Ρόδου εις τον αφιχθέντα Αρχηγόν της Εθνικής Παρατάξεως κ. Κανελλόπουλον. Τόσον εις το αεροδρόμιον όπου ανέμενον τρεις χιλιάδες πολιτών, όσον και εις την πόλιν, όπου είχον συγκεντρωθή πέραν των 12.000 λαού εις την πλατείαν Κύπρου, ο παλμός ο εθνικός ενθουσιασμός και τα χειροκροτήματα ήσαν πρωτοφανή διά την Ρόδον.

Το φέρον τον Αρχηγόν αεροσκάφος, προερχόμενον εκ Λέσβου, προσεγειώθη την 2.42 μ.μ. εις τον αερολιμένα. Πριν εμφανισθή ο κ. Κανελλόπουλος τα πλήθη διέσπασαν την ζώνην των χωροφυλάκων και με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις και ζητωκραυγάς επλησίασαν εις το αεροπλάνον. Την εμφάνισιν του κ.Κανελλοπούλου υπεδέχθησαν θερμότατα χειροκροτήματα, με δυσκολίαν δε κατώρθωσεν εν συνεχεία να φθάση μέρι του αναμένοντος αυτοκινήτου.

Ακολούθως εσχηματίσθη πομπή διά την κάθοδον εις την πόλιν. Προηγούντο 40 νέοι με μοτοσακό και βέσπες, ανήκοντες εις την Νεολαίαν της ΕΡΕ, ηκολούθουν δε το αυτοκίνητον του Αρχηγού και των υποψηφίων κ.κ. Κωτιάδη, Χαρίτου Ταυλαρίου και Ζαννή, καθώς και άνω των διακοσίων αυτοκινήτων τα οποία είχαν διακοσμηθεί με κλάδους ελαίας.

Εις Κρεμαστήν -όπου ο κ. Κανελλόπουλος ήναψε κηρίον εις την Παναγία- οι κάτοικοι επεφύλαξαν εις αυτόν λαμπράν υποδοχήν. Το αυτό συνέβη και εις Τριάντα και καθ’ όλην την διαδρομήν.

Εις την Ψαροπούλαν, νεάνις της ΕΡΕ, πλαισιουμένη από 50 νέους της Νεολαίας της ΕΡΕ, προσέφερεν ανθοδέσμην.

Ακολούθως διά των κεντρικών οδών, αι οποίαι είχον στρωθή διά μυρσινών ο κ. Κανελλόπουλος και η συνοδεία του έφθασαν εις τα Γραφεία της ΕΡΕ, από τον εξώστην των οποίων ο Αρχηγός ωμίλησεν.

Κατ’ αντικειμενικούς παρατηρητάς η συγκέντρωσις του λαού ήτο μεγαλυτέρα από εκείνην του παρελθόντος Οκτωβρίου, εκάλυπτε δε τόσον την πλατείαν όσον και τας πέριξ οδούς και τους εξώστας των γύρω κτιρίων.

Εις την συγκέντρωσιν διεκρίνοντο πλακάτ, με τα εξής συνθήματα:
«Το τέταρτο «Όχι» του λαού στους κεντροκομμουνιστάς», «Κάτω αυτοί που ακρίβηναν την ζωήν», «Ψηφίστε ΕΡΕ και Προοδευτικούς διά την ασφάλεια και ανόρθωσιν της Ελλάδος. Κάτω η ακρίβεια του Παπανδρέου», «Η αλήθεια θα νικήση», «Θα ψηφίσω με εθνικά», «Δικαιοσύνη στους μισθοσυντηρήτους», «Τέρμα στη σπατάλη», «Κάτω οι δραχμοκτόνοι» κ.λπ.

ΑΙ ΔΑΠΑΝΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΣ
ΕΠΑΡΧ. ΟΔΩΝ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Υπό την προεδρίαν του Νομάρχου κ. Ιωάννου συνέρχεται σήμερον την 7ην μ.μ. το Διοικητικόν Συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου, το οποίον μεταξύ των άλλων θα εγκρίνη την πληρωμήν των δαπανών της συντηρήσεως των επαρχιακών οδών Νήσου Ρόδου, την επιμήκυνσιν του χρόνου εξοφλήσεως δανείων της Κοινότητος Ολύμπου και θα προβή εις την έγκρισιν διαφόρων άλλων δαπανών.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ
ΑΙ ΤΙΜΑΙ ΑΡΤΟΥ
Δι’ αποφάσεως της αγορανομικής επιτροπής Ρόδου καθωρίσθησαν αι τιμαί άρτου διά την τρέχουσαν εβδομάδα ως ακολούθως:
Άρτος λευκός δρχ. 5 κατά κιλόν ημίλευκος 4.10 και πιτυρούχος 3.70 δρχ. κατά κιλόν.

ΤΙΜΗ ΛΙΡΑΣ
Χθες εις το Χρηματιστήριον Αθηνών η τιμή της λίρας έκλεισε εις τας 304.00 δρχ.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!