Φλας στο παρελθόν, 1964: Το πρόγραμμα της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Βασιλέως Παύλου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Το πρόγραμμα της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Βασιλέως Παύλου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Το πρόγραμμα της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Βασιλέως Παύλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 212 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Πέμπτη 12 Μαρτίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3879

Ενώ θα κηδεύεται ο Βασιλεύς Παύλος
ΔΕΗΣΕΙΣ Θ’ ΑΝΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Εις τον Ευαγγελισμόν θα μετάσχουν και αι Αρχαί
Υπό της Νομαρχίας εκοινοποιήθη εις τας αρμοδίας Αρχάς το πρόγραμμα της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Βασιλέως Παύλου η οποία θα τελεσθή σήμερον Πέμπτην και ώραν 10ην π.μ. εις τον Ναόν του Ευαγγελισμού.

Εις την δέησιν εις την οποίαν θα χοροστατήση ο Παν. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξανδρος θα παραστούν ο Νομάρχης κ. Ιωάννου, οι παρεπιδημούντες βουλευταί του Νομού, ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης, ο Διευθυντής Νομαρχίας κ. Αντ. Κάφφαρης, ο Πρόεδρος και Εισαγγελεύς Εφετών κ.κ. Κριθαράς και Τζαβέλλας, οι Πρόεδρος και Εισαγγελεύς Πρωτοδικών κ.κ. Καπογιαννόπουλος και Γεωργακάς, τα λοιπά μέλη του δικαστικού σώματος ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δωδεκανήσου Συνταγματάρχης κ. Τζότζος, το Δημοτικόν Συμβούλιον, ως και άπασαι αι λοιπαί τοπικαί πολιτικαί και στρατιωτικαί αρχαί τα προεδρεία των επαγγελματικών και εργατικών οργανώσεων ως και των παλαιοπολεμιστών τοιούτων.

Επίσης έχουν κληθή ίνα παραστούν ο Σοφολογιώτατος Μουφτής, ο Προϊστάμενος της Καθολικής Ενορίας, οι Πρόξενοι των ξένων Κρατών, ο Κυβερνήτης του Κούριερ, ο Διευθυντής της Φωνής της Αμερικής και οι Πρόεδροι της Μουσουλμανικής και Ισραηλήτικης Κοινότητος.

Επιμνημόσυναι δεήσεις θα ψαλούν κατά την ιδίαν ώραν εις όλους τους Δήμους και τας Κοινότητας της Περιφερείας Δωδεκανήσου.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘ’ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ
ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ 2 Μ.Μ.
Κατά την σημερινήν ημέραν θα παραμείνουν κλειστά άπαντα τα δημόσια και ιδιωτικά καταστήματα ως επίσης τα δημοτικά και κοινοτικά ενώ εξ άλλου θα αργήσουν άπαντα τα δημόσια θεάματα.

Συμφώνως προς εντολήν του υπουργείου Εσωτερικών τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλην την ημέραν εξαιρέσει των εστιατορίων ζαχαροπλαστείων και καφενείων τα οποία θα λειτουργήσουν από της 2ας μ.μ.

ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ ΕΚΘΕΣΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Χθες κατέπλευσεν εις τον λιμένα μας το τουριστικόν ατμόπλοιον «Αχιλλεύς» με 500 περίπου ξένουν περιηγητάς.

Οι επιβαίνοντες του σκάφους τουρίσται κατά την ολιγόωρον παραμονήν του ενταύθα επεσκέφθησαν διάφορα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου.

Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι επί του ατμοπλοίου «Αχιλλεύς» στεγάζεται η έκθεσις έργων συγχρόνου Ιταλικής ζωγραφικής η οποία διωργανώθη υπό της εταιρείας «Δωρική Κρουαζιέρα» εις την προσπάθειαν της διά ανάπτυξιν του πνεύματος της «Ευρωπαϊκής Συναδελφώσεως».

Μεταξύ των εκτιθεμένων έργων περιλαμβάνονται και του Ματιόλι γνωστού διά τας επισκέψεις του και την εργασίαν του εις Ρόδον.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΣΑΦΩΣ Ο ΟΓΑ ΠΛΗΡΩΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ
Εγνώσθη ότι υπό του Ο.Γ.Α. ουδεμία απάντησις απεστάλη εισέτι εις το τηλεγράφημα της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών διά του οποίου εζητείτο όπως επισπευθή η διαδικασία διά την καταβολήν αποζημιώσεως εις τους πληγέντας εκ του παγετού παραγωγούς της Δωδεκανήσου. Κατόπιν τούτου ενδέχεται να αποσταλή υπό της ΕΓΣΔ και έτερον τηλεγράφημα.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!