Φλας στο παρελθόν, 1964: Ουδεμία σοβαρά απόφασις ελήφθη εις τας συσκέψις

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ουδεμία σοβαρά απόφασις ελήφθη εις τας συσκέψις

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ουδεμία σοβαρά απόφασις ελήφθη εις τας συσκέψις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 112 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 31 Μαρτίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3893

ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΕΛΗΦΘΗ ΕΙΣ ΤΑΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
ΑΠΟΓΡΑΦΑΙ, ΑΝΑΒΟΛΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ
Μετά διήμερον παραμονήν εις Ρόδον ανεχώρησαν χθες επιστρέφοντες εις Αθήνας ο υπουργός Βιομηχανίας κ. Ι. Ζίγδης ο υφυπουργός Δημοσίων Έργων κ. Αγγελούσης και ο υποδιοικητής της Αγροτικής Τραπέζης κ. Πεπελάσης.
Κατά το διάστημα της παραμονής των εις Ρόδον συνεκροτήθησαν διάφοροι συσκέψεις.

ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΦΘΗ ΕΙΣ ΑΠΟΓΡΑΦΑΣ
Εις συγκροτηθείσαν σύσκεψιν εις την οποίαν έλαβον μέρος ο Νομάρχης κ. Ιωάννου ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρσιών κ. Κιούσης, ο Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Κωνσταντόπουλος και ο Προϊστάμενος του Κέντρου Κοινωνικής Προνοίας κ. Χάχλος απεφασίσθη η άμεσος έναρξις της απογραφής των οικιών και των οικογενειών που διαμένουν εις την παλαιάν πόλιν (κάστρο). Απογραφαί θα γίνουν και υπό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Παραλλήλως υπό του κ. υπουργού εδόθη εντολή εις τον Διευθυντήν Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κιούσην να ετοιμάση την τοπογραφικήν αποτύπωσιν της περιοχής ΤΖΕΝΙΟ όπου θα δημιουργηθή νέος συνοικισμός διά της ανεγέρσεως λαϊκών κατοικιών εις το μέλλον.

Εξ άλλου ο κ. Ζίγδης ανέλαβεν να προωθήση το θέμα της εγκρίσεως της διανομής οικοπέδων επί εκτάσεως του δημοσίου προς κατασκευήν εντός σχεδίου πόλεως εις την περιοχήν Αγίου Ιωάννου, περαιτέρω λαϊκών κατοικιών διά την στέγασιν των σεισμοπλήκτων.

Τέλος εδόθη εντολή εις τον Νομάρχην κ. Ιωάννου διά την επίσπευσιν της χορηγήσεως των παραχωρητηρίων των λαϊκών κατοικιών της οδού Θεμ. Σοφούλη μετά την αναμενομένην έγκρισιν εκ μέρους των υπουργείων Προνοίας και Δημοσίων Έργων.

ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΤΕΥΤΛΑ
Κατά πληροφορίας μας, η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος προέβη εις την προμήθειαν εκ Δυτικής Γερμανίας 1.000 χιλιογράμμων σπόρου κτηνοτροφικών τεύτλων προοριζομένων διά τας ανάγκας της κτηνοτροφίας της χώρας κατά το τρέχον έτος.

Η ως άνω ποσότης τευτλοσπόρου κατενεμήθη μεταξύ των υποκαταστημάτων της ΑΤΕ μεταξύ των οποίων και της Ρόδου θα προωθηθή δε εις παραλαβήν των εντός των ημερών προκειμένου να διατεθή εις γεωργοκτηνοτρόφους της περιφερείας των προς σποράν. Η τιμή διαθέσεως του εν λόγω σπόρου καθωρίσθη εις δρχ. 28 κατά χιλιόγραμμον καθαρού βάρους.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΗ ΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
Εγνώσθη εκ του υπουργείου Εργασίας ότι την προσεχή Τετάρτην συνέρχεται το δευτεροβάθμιον διαιτητικόν δικαστήριον Αθηνών εις συνδιάσκεψιν προκειμένου να ασχοληθή με το θέμα της αυξήσεως των κατωτάτων ορίων των μισθών και ημερομισθίων.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, η αναζήτηση από την Αστυνομία αυτού που ύψωσε την κόκκινη σημαία...

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν το 1964, Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Σχολή Ξεναγών της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ζητούνται επιπλοποιοί και ξυλουργοί δι' εργασίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί