City Οn Halki Pass-Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία

City Οn Halki Pass-Η Χάλκη  πρωτοπορεί και στην τεχνολογία

City Οn Halki Pass-Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1260 ΦΟΡΕΣ

Μια τεχνολογική δυνατότητα που αξιοποιεί κάθε δημότης της Χάλκης, αλλάζει τον τρόπο ζωής του νησιού και των επισκεπτών.

Πρόκειται για μία επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, σε πολλά επίπεδα όπως η ενημέρωση, οι πολιτιστικές δράσεις, τα κατασκευαζόμενα έργα, πληροφορίες και πολλά άλλα, εξηγεί ο Ευάγγελος Φραγκάκης, δήμαρχος Χάλκης. Μιλά για την πράσινη μετάβαση χαριτολογώντας:

«Ξυπνάμε το πρωί, ρωτάμε την τεχνητή νοημοσύνη τι να κάνουμε και μας απαντά». Έτσι, προχωρά στο μέλλον η ακριτική Χάλκη. «Είμαστε το πρώτο νησί και το project που δημιουργήσαμε ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο», αναφέρει ο δήμαρχος, ο οποίος θεωρεί ως σημαντικότερο έργο να κρατήσει τον μικρό πληθυσμό στο νησί, κυρίως των νέων ανθρώπων και να το καταστήσει πόλο έλξεως για όλους, γιατί όχι για μια μόνιμη εγκατάσταση.

Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται μια εφαρμογή στο κινητό, που θα παρέχει πληροφορίες για την καθημερινότητα. Οποιοσδήποτε δημότης θα μπορεί να μπεί στην ιστοσελίδα του δήμου και να θέσει το πρόβλημά του, π.χ. να καταθέσει τη διαφωνία του για κάποιες εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν από την δημοτική αρχή, ως προς το πότε, πού και πώς, να πάρει μέρος σε μία συζήτηση, που τελικά αφορά όλους. Αυτά είναι τα θετικά της άμεσης δημοκρατίας που μπορεί να εφαρμοστεί σε μικρούς τόπους και πληθυσμούς.

Παράλληλα, οι επιχειρηματίες του τουρισμού, ιδιοκτήτες εστιατορίων, καταλυμάτων, μέσω της εφαρμογής, θα μπορούν να δίνουν πληροφορίες χρηστικού χαρακτήρα σε όποιον επιλέξει τη Χάλκη ως τόπο διακοπών. Σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, χάρη στην τεχνολογία το νησί ηλεκτροδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι κάτοικοι δεν καταβάλλουν ούτε ευρώ για την κατανάλωση ρεύματος.

Αυτό αποτελεί κίνητρο όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους να παραμείνουν στο νησί, αλλά και τους επισκέπτες να σκεφτούν να εγκαταλείψουν βορειότερους, ψυχρότερους και ακριβότερους τόπους διαμονής και να αποφασίσουν να ζήσουν στον αιγαιοπελαγίτικο νότο.

Η Χάλκη, το 2021, αγκάλιασε την πρωτοβουλία “GR-eco islands” που ξεκίνησε η κυβέρνηση το 2019, με στόχο να μετατρέψει τα ελληνικά νησιά σε κόμβους καινοτομίας και μοντέλα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας, ψηφιακής καινοτομίας και οικολογικής κινητικότητας. Τα επιτεύγματα σε περίπου δύο χρόνια είναι αντάξια των προσδοκιών των κατοίκων που σχεδιάζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Πηγή: ertnews

Διαβάστε ακόμη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης

Σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση και διασφάλιση ποιότητας νερού πραγματοποιείται στη Χάλκη