ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Αψυχολόγητον το μέτρον υφυπουργού

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Αψυχολόγητον το μέτρον υφυπουργού

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Αψυχολόγητον το μέτρον υφυπουργού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 103 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατο 4 Απριλίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3897

ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΟΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΤΡΑΠΗ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΓΕΩΜΗΛΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Οι ντόπιες πατάτες κατεδικάσθησαν εις σήψιν
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Κρεμαστής, Παραδεισίου και άλλων πατατοπαραγωγών κοινοτήτων, κατόπιν της πληροφορίας ότι ο υφυπουργός Εμπορίου κ. Κουντούρης επέτρεψε την εισαγωγήν γεωμήλων εκ Κύπρου εις την Δωδεκάνησον.


Ως γνωστόν δι’ αποφάσεως του κ. υφυπουργού επετράπη η εισαγωγή γεωμήλων εκ Κύπρου εις την Δωδεκάνησον και εις ποσότητα 100 τόννων, διά τας «ανάγκας της Ρόδου και της Καλύμνου», αλλά ουσιαστικώς διά την κάλυψιν μεγαλυτέρου μέρους καταναλωτών, κατοικούντων και εις τας πέριξ νήσους.

Η αναστάτωσις των παραγωγών πατάτας εις Ρόδον, οφείλεται εις το γεγονός ότι η εντοπίας παραγωγής πατάτας παραμένει αδιάθετος. Και ενώ πρόκειται-πέραν των ποσοτήτων που υπάρχουν-να έχη η Ρόδος υπερπαραγωγή γεωμήλων εφέτος, ο κ. υφυπουργός επέτρεψε την εισαγωγήν άλλων εκ Κύπρου, με βεβαίαν την καταστροφήν των παραγωγών και του προϊόντος.

Παραλήλως ετονίζετο ότι και η τιμή των γεωμήλων που θα εισαχθούν εκ Κύπρου είναι ηυξημένη, τούτο δε είναι δυνατόν να προκαλέση και άλλας σκέψεις διότι η χορήγησις αδείας εισαγωγής ακριβού είδους ασφαλώς ευνοεί τον εισαγωγέα. Αλλά και ευθηνοτέρα εάν ήτο η τιμή από την επικρατούσαν εις Δωδεκάνησον, η εισαγωγή θα έχη ως συνέπειαν την περαιτέρω μείωσιν της τιμής εις βάρος των παραγωγών.

Πάντως γεγονός είναι ότι η τιμή είναι μεγαλυτέρα και θα συντελέση εις την δημιουργίαν νέων προβλημάτων.

ΠΡΩΤΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΠΟΔΟΣΙΣ
ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤ. ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Εκ της εκθέσεως πεπραγμένων του έτους 1963 της Κεντρικής Εφορείας Αιμοδοσίας του Ε.Ε.Σ. συνάγεται ότι η εθελοντική αιμοδοσία Ρόδου έρχεται πρώτη μετά των Χανίων εξ όλων των Επαρχιακών Τραπεζών αίματος του Ε.Ε.Σ. η απόδοσις των οποίων κατά το έτος 1963 είναι η ακόλουθος:

Ρόδος χγρ. 231, Χανιά 231, Θεσσαλονίκη 207, Λάρισα 192, Τρίκαλα 137, Πάτραι 94, Ηράκλειον 82, Κέρκυρα 24, Βόλος 22, Σέρραι 4.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ ΑΦΙΚΝΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
30 ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡ. ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΕΚ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
Από τινών ημερών ευρίσκονται προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι του Σουηδικού Τουριστικού Οργανισμού «Βιγκρέζορ» ένας εκπρόσωπος της Τηλεοράσεως και μία μαννεκέν, διά την παρακολουθησιν της ζωής εις Ρόδον και την λήψιν σκηνών τηλεοράσεως, αι οποίαι θα καθησυχάσουν τους αμφιβάλλοντας διά την κατάστασιν εις Ρόδον Σουηδούς υποψηφίους επισκέπτας.

Εξ άλλου την 7ην τρέχοντος αφικνούνται εις Ρόδον προσκεκλημένοι της «Βιγκρέζορ» 30 διευθυνταί τουριστικών πρακτορείων της Σουηδίας.

600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΧΘΕΣ
ΕΠΕΣΚΕΦΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Εξακόσιοι εκατομμυριούχοι αμερικανοί επεσκέφθησαν χθες την Ρόδον επιβαίνοντες του αμερικανικού υπερωκεανείου «Ιντεπέντες».

Οι αμερικανοί «Κροίσοι» κατά την επτάωρον παραμονή των εντάυθα επεσκέφθησαν άπαντα τα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της πόλεως και της υπαίθρου.

το «Ιντεπέντες» απέπλευσεν εκ Ρόδου την 5ην μ.μ. κατευθυνόμενον εις Κωνσταντινούπολιν.

Ενεκρίθη ο προϋπολογισμός
του Δήμου υπό της Νομαρχίας
Υπό του Νομάρχου κ. Ανδρέα Ιωάννου υπεγράφη η απόφασις δι’ ης εγκρίνεται υπό του Δήμου Ρόδου ψηφισθείς προϋπολογισμός αυτού εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 1964.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, η αναζήτηση από την Αστυνομία αυτού που ύψωσε την κόκκινη σημαία...

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν το 1964, Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Σχολή Ξεναγών της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ζητούνται επιπλοποιοί και ξυλουργοί δι' εργασίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί