ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 85 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 21 Απριλίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3911

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ
ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΞΑΠΕΛΥΘΗ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Υπό απέλασιν ο Πατριάρχης;
ΑΘΗΝΑ, 20.- Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωστόπουλος εκάλεσε τους πρέσβεις Γαλλίας, Αγγλίας, Ιταλίας, Γιουγκοσλαβίας, Ρουμανίας και Ιαπωνίας, ήτοι των χωρών που υπέγραψαν την Συνθήκην της Λωζάνης και τους επέδωκε ρηματικήν διακοίνωσιν, διά της οποίας κατηγορείται η Τουρκία διά παραβίασιν της Συνθήκης της Λωζάνης υπό της Τουρκίας, ιδία όσον αφορά τα καθιερωμένα δικαιώματα του Οικουμ. Πατριαρχείου. Ο Τούρκος πρέσβυς δεν εκλήθη, διότι η διακοίνωσις αφορά πράγματα εις αυτόν γνωστά και ήτο περιττόν να κληθή.

Εις δηλώσεις του ο κ. Κωστόπουλος επιβεβαιοί τα ανωτέρω και τονίζει ότι κατά πληροφορίας της Κυβερνήσεως πλην των δύο απελαθέντων μητροπολιτών, τα ίδια θα υποστούν και άλλοι 4. Ακόμη δε και ο Πατριάρχης υπάγεται εις την ιδίαν περίπτωσιν.
Τονίζεται, ότι έχει τεθή υπό της Τουρκίας εις εφαρμογήν σχέδιον εξοντώσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίον δεν αφήνει ασυγκίνητον την Κυβέρνησιν, αλλά και ολόκληρον τον κόσμον.

Επίσης ανεκοινώθη ότι η Ελλάς δεν δίδει Ελληνικά διαβατήρια εις τους απελαθέντας εκ Κωνσταντινουπόλεως Μητροπολίτας Φιλαδελφείας και Σελευκείας, διά να μη νομιμοποιήση τας αυθαιρέτους ενεργείας των Τούρκων.
Ο κ. Κωστόπουλος εδέχθη επίσης τον κ. Λαμπουΐς.

Ως ετονίσθη η Κυβέρνησις παρακολουθεί τα μέτρα κατά του Πατριαρχείου, τα οποία συγκλονίζουν τον λαόν. Περαιτέρω ανακοινούται ότι η Τουρκία αφού έκλεισε το πατριαρχικόν τυπογραφείον και απήλασεν ιερείς εκ Κωνσταντινουπόλεως και Σμύνης, απελαύνει δύο Μητροπολίτας και στερεί από αυτούς την τουρκικήν ιθαγένειαν. Τονίζεται δε η αγανάκτησις της Ελληνικής Κυβερνήσεως και εφιστάται η προσοχή όλων των χωρών επί των συνεπειών που θα είχεν η συνέχισις των διωγμών.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 20.- Η Εκκλησία της Κύπρου κατήγγειλεν τηλεγραφικώς προς όλους τους Αρχηγούς Κρατών και Εκκλησιών, προς τον ΟΗΕ και τας Θεολογικά σχολάς όλου του κόσμου ότι η Τουρκική Κυβέρνησις εξαπέλυσεν άγριον διωγμόν κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επίσης απηύθυνεν έκκλησιν υπέρ συμπαραστάσεως προς το Πατριαρχείον.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡ
ΕΛΑΦΟΠΑΡΚΟ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ
Μια ωραία πρωτοβουλία ανελήφθη υπό του Δημάρχου Ρόδου κ. Πετρίδη εν σχέσει προς τα συνεχώς αυξανόμενα ελάφια, τα οποία ήδη πλησιάζουν να υπερπληρώσουν την τάφρον παρά την πύλην της Ελευθερίας.

Συγκεκριμένως επειδή ο χώρος είναι στενός, απεφασίσθη η κατασκευή ειδικού περιφραγμένου ελαφοπάρκου εις την έναντι του Ανακτόρου των Ιπποτών περιοχήν προ της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και ειδικώτερον εις το τριγωνικόν πάρκον μεταξύ Σχολής Χωροφυλακής, ΟΤΕ και Σχολής το οποίον είναι κατάφυτον από πεύκα και έμενε αναξιοποίητον.

Ήδη τοποθετείται εις το σημείον εκείνο ειδικόν συρματόπλεγμα με μεγάλον οφθαλμόν και αρκετόν ύψος ευθύς δε ως περατωθή η εργασία αυτή θα μεταφερθούν εις την νέαν των θέσιν τα ελάφια.
Πιστεύεται ότι το «Ελαφόπαρκο» θα προσελκύη ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών της Ρόδου.

900 ξένοι αναμένονται
εις την Ρόδον σήμερον
Εννεακόσιοι ξένοι περιηγηταί αναμένονται να αφιχθούν σήμερον την πρωΐαν εις Ρόδον επιβαίνοντες των ατμοπλοίων «Μπερνίνα» «Απολλωνία» και «Δήλος».
Κατά την παραμονήν των ενταύθα οι ξένοι θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, η αναζήτηση από την Αστυνομία αυτού που ύψωσε την κόκκινη σημαία...

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν το 1964, Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Σχολή Ξεναγών της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ζητούνται επιπλοποιοί και ξυλουργοί δι' εργασίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί