Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 526 ΦΟΡΕΣ

Την Ε´ Κυριακή των Νηστειών, 21 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος επισκέφθηκε την Ενορία – Κοινότητα Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο προάστιο Banksia του Σίδνεϋ και ιερούργησε επί τη εορτή της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας και της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Προστάτου της Ενορίας – Κοινότητος Οσίου Σάββα. Ανάμεσα στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν, βρισκόταν ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Bayside κ. Paul Sedrak, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο κ. Bill Saravinovski.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα για τις αρετές των δύο τιμώμενων Αγίων, υπενθυμίζοντας για τον μεν Άγιο Σάββα τον Νέο ότι ήταν πνευματικό τέκνο ενός άλλου νεοφανούς Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, για τη δε Αγία Μαρία την Αιγυπτία, ότι διακρίθηκε για τον ιερό ζήλο της, την ένταση του πνευματικού της αγώνα και την ολοκληρωτική αφιέρωσή της στον Θεό.
«Να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της και να τα δίδουμε όλα για αυτό που πιστεύουμε.


Γιατί αυτό που πιστεύουμε, είναι η αποκεκαλυμμένη αλήθεια του Θεού», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, κατά την αναφορά του στη μεγάλη ασκήτρια της ερήμου, η οποία μεταμόρφωσε τη ζωή της απ’ όταν ακολούθησε με πυρωμένη καρδιά τον Χριστό. Κατακλείοντας, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Σάββα Πιζάνια, τον οποίο συνεχάρη για τη διακονία του στην Ενορία – Κοινότητα του Αγίου Σάββα του Νέου, όσο και για την αφοσίωσή του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως. Επίσης, ευχήθηκε σε όλους καταλλήλως για την επερχόμενη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και για το Άγιο Πάσχα.
Πηγή «Εθνικός Κήρυκας»

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα