Ο ανάδοχος για τη φύλαξη λιμανιών

Ο ανάδοχος για τη φύλαξη λιμανιών

Ο ανάδοχος για τη φύλαξη λιμανιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 702 ΦΟΡΕΣ

Στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου θα συζητηθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει τη φύλαξη στο εμπορικό λιμάνι Ρόδου, την Ακαντιά και την Κολώνα.

Στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου που θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει τη φύλαξη στο εμπορικό λιμάνι Ρόδου, την Ακαντιά και την Κολώνα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 28 του μήνα και σε αυτόν πήραν μέρος έξι εταιρίες οι περισσότερες από την Αθήνα και από τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προσωρινός ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε από την αρμόδια επιτροπή, η εταιρία ΙSS Aspis Security SA που προσέφερε 210.677 ευρώ, όμως η δεύτερη εταιρία ICPS που προσέφερε 223.290 ευρώ κατέθεσε ένσταση η οποία θα εξεταστεί από το δ.σ. του ταμείου για να παρθεί και η τελική απόφαση. Ο διαγωνισμός αφορούσε συγκεκριμένα την επτάμηνη ανάθεση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας των λιμανιών της Ρόδου, της Ακαντιάς και της Κολώνας. Η δαπάνη θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ταμείου. Σημειώνεται ότι το δημοτικό λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου είναι αναγκασμένο να εφαρμόσει τις διατάξεις του διεθνή κώδικα ISPS για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, το οποίο και θα διαθέσει στην ανάδοχο εταιρία που θα προκύψει από το διαγωνισμό τον εξοπλισμό που προβλέπεται στα σχέδια ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων (ΣΑΛΕ). Σύμφωνα με αυτά οι υπηρεσίες ασφαλείας θα παρέχονται από το ένστολο προσωπικό καθημερινά σε 24ωρη βάση για όλες τις μέρες της διάρκειας της σύμβασης συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των αργιών. Όπως επίσης δήλωσε στη «Ροδιακή» ο αντιπρόεδρος του ταμείου κ. Τσαμπίκος Τσακίρης, οι εργασίες στην Ακαντιά στο σημείο που υποχώρησε το λιμάνι προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, και έτσι θα είναι έτοιμο την ημερομηνία κατά την οποία δεσμεύθηκε ο εργολάβος ότι θα το παραδώσει προς χρήση. Συγκεκριμένα οι εργασίες εκεί θα έχουν ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα, προθεσμία την οποία είχε δώσει το ΔΛΤΝΔ στον εργολάβο κ. Μαλτέζο για να αποκαταστήσει τα προβλήματα στην προβλήτα που δημιουργήθηκαν από τη χρήση της προπέλας των πλοίων σε συνδυασμό με την κακή κατασκευή του λιμανιού.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο