Οι αποβάσεις μεταναστών... καλά κρατούν

Οι αποβάσεις μεταναστών... καλά κρατούν

Οι αποβάσεις μεταναστών... καλά κρατούν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 271 ΦΟΡΕΣ

Καθημερινές είναι πλέον οι διασώσεις παράνομων μεταναστών οι οποίοι έρχονται από τα απέναντι παράλια στα νησιά μας και μόλις αντιληφθούν τους λιμενικούς σκίζουν τις βάρκες τους και πέφτουν στην θάλασσα!

Τις τελευταίες δύο ημέρες το προσωπικό του Λιμενικού περισυνέλεξε περί τα 60 άτομα σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, ενώ συνέλαβε και δύο διακινητές που μετέφεραν έξι παράνομους μετανάστες στην Σύμη.

Πιο συγκεκριμένα, στον εντοπισμό και τη διάσωση από τη θάλασσα εικοσιπέντε (25) παράνομων μεταναστών προέβη, πρωινές ώρες χθες, προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, πλησίον της οριογραμμής.

Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο του Φαρμακονησίου, ναυαγοσωστικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στην οποία επέβαινε σημαντικός αριθμός παράνομων μεταναστών, οι οποίοι προέρχονταν από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Οι αλλοδαποί, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έσκισαν τη βάρκα και έπεσαν στην θάλασσα. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού, προέβη στη ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, των είκοσι πέντε (25) μεταναστών.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ μετέβησαν και στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, για διενέργεια προληπτικού υγειονομικού ελέγχου.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου. Αλλά και στο Αγαθονήσι το πλήρωμα πορτογαλικού περιπολικού σκάφους του FRONTEX, διέσωσε προχθές τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή Βορειοανατολικά του νησιού άλλα 34 άτομα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο του Αγαθονησίου, πλωτό περιπολικό του FRONTEX, μετέβη στο εν λόγω σημείο, όπου εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα με επιβάτες η οποία βρισκόταν σε δυσχερή θέση.

Το πλήρωμα του πορτογαλικού περιπολικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των τριάντα τεσσάρων (34) παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αγαθονησίου όπου και συνελήφθησαν από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η εξωλέμβια μηχανή, ενώ η φουσκωτή βάρκα καταστράφηκε.

Μετέφεραν λαθρομετανάστες στην Σύμη
Στην Ρόδο θα μεταφερθούν για να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, οι δύο διακινητές που συνελήφθησαν να μεταφέρουν στην Σύμη από τα απέναντι παράλια έξι παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προχθές το απόγευμα πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στον κόλπο «ΝΑΝΟΥ» ανατολικά της Σύμης, ταχύπλοο σκάφος το οποίο αφού αποβίβασε έξι (06) άτομα, επιχείρησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και το σκάφος ακινητοποιήθηκε και του διενεργήθηκε έλεγχος κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα τα οποία και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια το πλωτό του λιμενικού εισήλθε στον κόλπο «ΝΑΝΟΥ» όπου και περισυνέλεξε έξι (06) άτομα τα οποία στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης.

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών σε Ρόδο και Κάλυμνο
Συνολικά 13 άτομα συνελήφθησαν σε Ρόδο και Κω για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας δυο υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράν, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Επίσης προχθές το απόγευμα στην Κάλυμνο συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου δέκα υπήκοοι Συρίας οι οποίοι ήρθαν από τα τουρκικά παράλια και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη