«Οβερμπούκινγκ» και στους επαίτες!

«Οβερμπούκινγκ» και στους επαίτες!

«Οβερμπούκινγκ» και στους επαίτες!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1855 ΦΟΡΕΣ

Έχει καταληφθεί στο σύνολό της η πόλη της Ρόδου

Γεμάτη είναι καθημερινά η Παλιά αλλά και η νέα πόλη, από δεκάδες επαίτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει τα πόστα τους σε κομβικά σημεία, σε μικρές μάλιστα αποστάσεις μεταξύ τους, δρώντας ανενόχλητοι εν μέσω τουριστικής σεζόν!

Η πλατεία Κύπρου, το ξύλινο πεζοδρόμιο έξω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης, η Νέα Αγορά, η πλατεία Σύμης, η πύλη Ντ’ Αμπουάζ, η Σωκράτους είναι λίγα μόνο από τα σημεία που καθημερινά θα συναντήσει κάποιος μικρά παιδιά ή και μεγάλους ανθρώπους να περιμένουν κάποιον να τους λυπηθεί.

Παιδιά με ακορντεόν, με απροστάτευτα κουτάβια, γυναίκες με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, μέσα στη μέση του πεζοδρομίου, σε κεντρικές πύλες της Παλιάς Πόλης, μας υπενθυμίζουν καθημερινά πως το νησί μας τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι που περισσότερο θυμίζει κάτι από τριτοκοσμική χώρα, παρά τουριστική περιοχή!

Η κατάσταση, είναι χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά, ενώ οι εικόνες που αποκομίζουν οι ξένοι αλλά και οι έλληνες τουρίστες είναι το λιγότερο ντροπιαστικές για το νησί μας. Σε γενικές γραμμές οι επαίτες είναι τσιγγάνοι ή αλλοδαποί, ζητιανεύοντας ή και ζητώντας επιτακτικά από τους περαστικούς να τους δώσουν χρήματα, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις ανθρώπων που περνούν από καταστήματα- κυρίως στο κέντρο της πόλης- πουλώντας διάφορα εκκλησιαστικά είδη, όπως εικόνες κ.λπ.

Οι ίδιοι δρουν ανενόχλητοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού η έλλειψη προσωπικού της αστυνομίας, δεν επιτρέπει στους λιγοστούς αστυνομικούς του νησιού να ελέγξουν την κατάσταση.
Ενδεικτικό της κατάστασης αυτής, είναι μια ομάδα 20 περίπου αθίγγανων που φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες έχει «κατασκηνώσει» πάνω από το πάρκο που βρίσκονται οι μικροπωλητές, δίπλα από την πλατεία Σύμης.

Η νέα αυτή…. άφιξη στο νησί μας βρίσκεται δίπλα στις δημοτικές τουαλέτες, ενώ μάλιστα η εικόνα που αντικρίζουν οι εκατοντάδες διερχόμενοι στην Παλιά Πόλη είναι απλωμένα ρούχα και σκουπίδια, ενώ οι μυρωδιές που… αναβλύζουν καθιστούν τον χώρο απαγορευτικό ακόμα και για να ξαποστάσει κάποιος για μερικά λεπτά.

Οι αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας
Την ίδια ώρα, οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι που εδώ και μερικές εβδομάδες απορροφήθηκαν κατά ένα ποσοστό στην Ελληνική Αστυνομία, ξεκίνησαν ήδη να περιπολούν στο κέντρο της πόλης μας, κάνοντας εμφανή την παρουσία τους στον τομέα της αστυνόμευσης.

Μάλιστα δεν έλλειψαν και οι φορές που προέβησαν στις απαραίτητες συστάσεις προς επαίτες που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης μας ή ακόμη και συστάσεις σε «βιαστικούς» οδηγούς που επιχείρησαν να αφήσουν το όχημά τους σε θέση όπου δεν επιτρέπεται η στάθμευση.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχει ξεκαθαριστεί ο ακριβής ρόλος τους αναφορικά με τις αρμοδιότητες που οι ίδιοι έχουν, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως η παρουσία των πρώην δημοτικών αστυνόμων, σίγουρα βοηθάει την όλη κατάσταση, με δεδομένο και το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών ΕΛΑΣ στην περιοχή μας, ωστόσο δεν το επιλύει, καθώς ως γνωστόν, δεν μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα των αστυνομικών.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη