«Mε έφτυσε στο πρόσωπο και τρελάθηκα»

«Mε έφτυσε στο  πρόσωπο και τρελάθηκα»

«Mε έφτυσε στο πρόσωπο και τρελάθηκα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9376 ΦΟΡΕΣ

Η άλλη όψη του νομίσματος για το επεισόδιο με τον οδηγό της ΡΟΔΑ

Οι δύο νεαροί, 22 ετών, φίλοι που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του οδηγού της δημοτικής επιχείρησης ΡΟΔΑ πριν από μερικές μέρες στο νησί της Ρόδου, βρήκαν τη δύναμη και την τόλμη να μιλήσουν δημόσια, μέσω της «Ροδιακής».

«Δεν είμαστε αλήτες, δεν είμαστε εγκληματίες κι αυτό θέλουμε να το καταλάβουν όλοι. Είμαστε δυο Ροδίτες, που βρεθήκαμε ξαφνικά αντιμέτωποι με έναν οξύθυμο οδηγό, που ήταν θυμωμένος με άλλον και ξέσπασε πάνω μας» - δήλωσαν χθες στη «Ροδιακή» θέλοντας έτσι με τον τρόπο αυτό να πουν στον κόσμο τη δική τους άποψη.

Ο Βαλάντης 22 ετών και ο φίλος του επίσης 22 ετών, ήταν οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου που αποκάλυψε η «Ροδιακή» το οποίο είχε διαδραματιστεί την περασμένη εβδομάδα, στην καρδιά του κέντρου της Ρόδου.

Οι δύο νεαροί, σε βάρος των οποίων κινήθηκε η διαδικασία παραπομπής τους στην δικαιοσύνη, σημειώνουν ότι και οι ίδιοι θα καταθέσουν μήνυση σε βάρος του οδηγού, επειδή τους εξύβρισε και τους έφτυσε στο πλαίσιο της διένεξης που είχαν.

Πως έγινε το επεισόδιο
Οι δύο νεαροί παραδέχονται ότι κινούνταν επί της 28ης Οκτωβρίου την συγκεκριμένη μέρα. Στο σημείο εκείνο η κυκλοφορία είχε σταματήσει, γιατί ακριβώς μπροστά τους το διπλό λεωφορείο της ΡΟΔΑ, είχε εμπλακεί σε ατύχημα υλικών ζημιών.
«Είδαμε το λεωφορείο να ακουμπάει έναν καθρέπτη τζιπ που υπήρχε παρκαρισμένο και να σπάει τον καθρέπτη είπαν στη Ροδιακή οι δύο νεαροί.

Υπήρξε διαπληκτισμός του οδηγού του λεωφορείου με τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Εμείς περιμέναμε με το μοτοποδήλατό μας, ακριβώς πίσω. Προσπαθήσαμε να περάσουμε από το πλάι, αλλά δεν μας άφησε. Εκεί πράγματι τον έβρισα γι αυτό που έκανε και τότε κατέβηκε από το λεωφορείο και ήθελε να μας δείρει! Άρχισε να μας βρίζει κι αυτός.

Έγινε ένα επεισόδιο με τον φίλο μου, αλλά τελικά έληξε προσωρινά εκεί. Ξεκινήσαμε και συνεχίσαμε την πορεία μας. Λίγο αργότερα, στην έξοδο προς την πόλη, προσπαθήσαμε να τον προσπεράσουμε. Δεν μας άφησε. Αντίθετα, έβγαλε το κεφάλι του από το τζάμι του λεωφορείου και μας έφτυσε!
Δέχθηκα το φτύσιμο στο πρόσωπο. Τρελάθηκα. Δεν το πίστευα αυτό που έγινε. Στο προσωπό μου είχα τραύματα από ατύχημα που είχα με τη μηχανή μου. Θόλωσα. Είπα δεν θα του την χαρίσω.

Θα μπορούσες να μπλέξεις σε μεγάλη περιπέτεια. Το ξέρεις;
Το ξέρω, αλλά δυστυχώς, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Θόλωσα.
Τον περιμέναμε πράγματι στη στάση του Ρόδος Πάλας. Μπήκαμε στο λεωφορείο. Δεν τον χτυπήσαμε όπως είπαν. Έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι του και έφαγε ένα δυο χαστούκια.

Εκεί όλο το λεωφορείο έτρεξε πάνω μας και μας χτυπούσε. Δεν άκουγαν που τους λέγαμε τι μας είχε κάνει. Που μας έφτυσε. Οι γιαγιάδες και οι ξένοι που ήταν εκεί τον υπερασπίστηκαν. Δεν είχαν καταλάβει σαφώς τι έγινε. Δεν παραδέχονταν αυτό που έκανε.

-Μετάνιωσες; Τώρα που είσαι ήρεμος αν γύριζες τον χρόνο πίσω θα έκανες τα ίδια;
Όχι δεν μετάνιωσα. Πάλι τα ίδια θα έκανα. Όταν βλέπω τέτοιες συμπεριφορές, έτσι αντιδρώ. Άλλο το βρίσιμο, άλλο το φτύσιμο. Με έφτυσε στο πρόσωπο. Με έφτυσε στις πληγές μου. Το ίδιο θα έκανα πάλι κι είμαι έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες του νόμου.

Έγιναν μηνύσεις;
Έγιναν μηνύσεις ναι. Θα κάνουμε κι εμείς. Για εξύβριση, για απειλή. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τους δικηγόρους μας. Εγώ δημόσια λέω ότι λέω. Αν είχα άδικο θα κρυβόμουνα.
Δεν σεβάστηκε την κατάστασή μου. Κι ήταν επαγγελματίας οδηγός του ΡΟΔΑ.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη