Ξέφραγο αμπέλι τα νησιά μας

Ξέφραγο αμπέλι τα νησιά μας

Ξέφραγο αμπέλι τα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 355 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζονται οι αφίξεις παράνομων μεταναστών

Συνεχίστηκαν και προχθές οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας, όπου οι λιμενικοί διέσωσαν 16 άτομα στην Κάλυμνο και συνέλαβαν άλλους 13 στην Κω!

Επίσης από την αστυνομία συνελήφθησαν δέκα λαθρομετανάστες στη Ρόδο και άλλους 33 στην Κάλυμνο!

Πιο συγκεκριμένα στη διάσωση δεκατριών (13) παράνομων μεταναστών προέβη, τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές, προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής ακτοφυλακής, στην περιοχή «ΧΡΥΣΟ ΣΠΗΛΑΙΟ» που βρίσκεται στην ανατολικές ακτές της Καλύμνου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πλήρωμα πλωτού περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για την ύπαρξη παράνομων μεταναστών στην εν λόγω περιοχή και εντόπισε τους δεκατρείς (13) αλλοδαπούς οι οποίοι με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στον όρμο Καλύμνου όπου και συνελήφθησαν όλοι οι αλλοδαποί.

Επίσης το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και πάλι το πλήρωμα του πλωτού του Λιμενικού ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΥΑ» ότι στην παραλία «ΑΛΜΥΡΕΣ» στις ανατολικές ακτές της Καλύμνου βρίσκονται τρεις παράνομοι μετανάστες. Το πλήρωμα του πλωτού εντόπισε τους αλλοδαπούς τους και με την συνδρομή του τουριστικού πλοίου «ΕΥΑ» τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου όπου και συνελήφθησαν.

Προανάκριση και για τις δύο υποθέσεις διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.
Επίσης προχθές το απόγευμα στην περιοχή Βαθύ Καλύμνου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου 33 υπήκοοι Συρίας (21 άνδρες και 6 γυναίκες που συνόδευαν 6 παιδιά) κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Αλλά και στην Κω προχθές βράδυ εντοπίστηκαν άλλοι 13 παράνομοι μετανάστες στην περιοχή «ΜΥΛΟΣ». Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κω το οποίο έκανε και τις συλλήψεις καθώς οι παράνομοι μετανάστες δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Λιμεναρχείο Κω.

Τέλος στη Ρόδο προχθές το απόγευμα αλλά και χθες το πρωί συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας συνολικά δέκα υπήκοοι Συρίας (εννέα άνδρες και μια γυναίκα οι οποίοι συνόδευαν δυο παιδιά), προερχόμενοι και αυτοί από τα έναντι τουρκικά παράλια. Και για αυτήν την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη