«Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας»

«Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας»

«Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1094 ΦΟΡΕΣ

Δηλώσεις του Γιάννη Παπαδομαρκάκη, προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

«Πρωτιές» κατάφεραν να πετύχουν και πάλι οι μαθητές του νησιού μας κατά την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακές σχολές της χώρας, ενώ αρκετά ήταν τα παιδιά που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να εισαχθούν στις σχολές των προτιμήσεών τους και μάλιστα με αρκετά υψηλή βαθμολογία, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν και τη φετινή εξεταστική περίοδο αλλά και την άνοδο των βάσεων.

Η ανακοίνωση που έγινε χθες το πρωί από το υπουργείο Παιδείας για τις βάσεις ανακούφισε εκατοντάδες υποψηφίους και τις οικογένειές τους, βάζοντας τέλος στην αγωνία που βίωναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Το «άνοιγμα» των μεταγραφών έφερε, όπως αναμένονταν, άνοδο στις βάσεις κυρίως των περιφερειακών σχολών, ωστόσο οι μαθητές από την περιοχή τα πήγαν πολύ καλά, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν σε όλα τα σχολεία στις 10 παρά 10 χθες το πρωί, οπότε και έγινε η ανάρτησή τους.

Ωστόσο από τις 9.30 το πρωί ήδη οι μαθητές είχαν πληροφορηθεί για τις επιδόσεις τους και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδομαρκάκη «Φέτος και ο αριθμός των εισακτέων ήταν αυξημένος αλλά και σε καλές σχολές εισήχθησαν τα παιδιά σε σχέση με πέρυσι.

Παρόλο που ήταν ίδιος ο αριθμός των υποψηφίων από την περιοχή μας, οι επιδόσεις των παιδιών ήταν καλύτερες και σε αυτό βοήθησαν και τα θέματα που έπεσαν και έτσι στην πλειοψηφία τους όλοι πέτυχαν την πρώτη ή δεύτερη σχολή προτίμησής τους.

Τώρα αγωνία έχουν οι γονείς για να βρουν σπίτι και να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους, εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε και αυτά τα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να τους πούμε ότι θα είμαστε δίπλα τους και κοντά τους για να τα βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Δεν θα πρέπει να στεναχωριούνται αλλά να συνεχίσουν την προσπάθεια και όλα θα πάνε καλά» κατέληξε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Αλλά από την πλευρά τους και τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρα μας δηλώνουν ικανοποιημένα και επισημαίνουν πως οι στόχοι τους επιτεύχθηκαν χάρη στο συστηματικό διάβασμα την επιμονή και την υπομονή που επέδειξαν, αλλά και στη στήριξη που είχαν από τις οικογένειες και τους καθηγητές τους.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη