«Τσουνάμι» από προπέλα σε παραλία της Ρόδου!

«Τσουνάμι» από προπέλα  σε παραλία της Ρόδου!

«Τσουνάμι» από προπέλα σε παραλία της Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4006 ΦΟΡΕΣ

Τους ...πήρε και τους σήκωσε κύμα διερχόμενου πλοίου

Την έντονη αντίδραση εκατοντάδων λουόμενων προκάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής απίστευτος κυματισμός που προκλήθηκε στην παραλία του Ενυδρείου της Ρόδου, από το επιβατηγό πλοίο «blue – star 2» το οποίο εκείνη την ώρα έμπαινε στο λιμάνι της Ρόδου.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί κι άλλες φορές, φαίνεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού εκτός των άλλων υπήρξε τραυματισμός 63χρονου Ροδίτη(!) ο οποίος αμέριμνος έβγαινε εκείνη την ώρα από την θάλασσα, όταν το κύμα τον κουκούλωσε και τον έριξε κάτω.

Επιτόπου έσπευσε ναυαγοσώστης που υπήρχε στο σημείο, καθώς επίσης και άλλοι λουόμενοι, οι οποίοι του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ και ο 63 χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από τις μαρτυρίες των λουομένων πάντως, προκύπτει ότι η περίπτωση θα μπορούσε να έχει εξαιρετικά άσχημη εξέλιξη, τόσο για τον 63χρονο όσο και για εκατοντάδες άλλα άτομα, κυρίως μικρά παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα στην παραλία.

Πανικός στην παραλία
Την ώρα που το τεράστιο κύμα έσκασε στην παραλία εκτυλίχθησαν πάντως, σκηνές απίστευτες. Γυναίκες φώναζαν, άνθρωποι που είδαν το τεράστιο κύμα να έρχεται πάνω τους άρχισαν να τρέχουν, στη στεριά και να καλούν σε βοήθεια, ενώ παιδιά άρχισαν να κλαίνε!

Υπήρξε φόβος αλλά και μεγάλος κίνδυνος.
Πολλοί τουρίστες άρχισαν να δυσανασχετούν γιατί το κύμα έφθασε μέχρι τις ξαπλώστρες, βρέχοντας τα πράγματα αλλά και τα κινητά τους τηλέφωνα.
Κι όλα αυτά, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο κακό
Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο συμπολίτης μας κ. Ν. Κ. ο οποίος ήταν με την οικογένειά του και δύο παιδιά καθώς επίσης και ένα ακόμα φιλικό ζευγάρι με επίσης δύο μικρά παιδιά, επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω και τόνισε ότι κι άλλες φορές έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα από τη διέλευση πλοίων, ποτέ όμως σαν το χθεσινό. Χαρακτήρισε το γεγονός άκρως επικίνδυνο και τόνισε ότι η δυσφορία του κόσμου ήταν εξαιρετικά έντονη αφού πολλοί κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές να πάρουν επιτέλους μέτρα, πριν να θρηνήσουμε θύματα.

Πυρ και μανία στο λιμεναρχείο Ρόδου
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κεντρικού Λιμενάρχη Ρόδου κ. Νίκου Αρμπουνιώτη, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό αυτό από συναδέλφους του που τυχαία βρέθηκαν στο σημείο.

Η υπόθεση δεν είναι απλή πάντως και το περιστατικό δεν παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έχουν γίνει εγγράφως συστάσεις προς τα συγκεκριμένα πλοία, να κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες όταν μπαίνουν ή βγαίνουν από το λιμάνι της Ρόδου για ν’ αποφεύγονται αυτού του είδους οι επικίνδυνοι κυματισμοί. Σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο αυτό δεν δημιουργείται σκόπιμα από τους έμπειρους πλοιάρχους των σκαφών αυτών.

Η έρευνα των αξιωματικών του λιμεναρχείου έδειξε ότι ο κυματισμός αυτός που φθάνει στην παραλία, είναι σε συνδυασμό με τον καιρό που επικρατεί εκείνη την ημέρα και τους ελιγμούς που κάνουν τα μεγάλα αυτά επιβατηγά πλοία για να μπουν στο λιμάνι της Ρόδου με ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως με αφορμή και το χθεσινό περιστατικό (το οποίο ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους χιλιάδες λουόμενους και κυρίως για ηλικιωμένους και μικρά παιδιά) οι αρμόδιοι του λιμεναρχείου ξεκαθάρισαν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν διοικητικά πρόστιμα ή κυρώσεις ή ακόμα και η παραπομπή στον Εισαγγελέα παρόμοιας περίπτωσης στο εξής.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη