Τα κάστανα από τη φωτιά καλείται να βγάλει η νέα περιφερειακή αρχή

Τα κάστανα από τη φωτιά καλείται να βγάλει η νέα περιφερειακή αρχή

Τα κάστανα από τη φωτιά καλείται να βγάλει η νέα περιφερειακή αρχή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 448 ΦΟΡΕΣ

Για τη δέσμευση του ΑΦΜ απο το ΙΚΑ

Τα… κάστανα από τη φωτιά καλείται να βγάλει η νέα περιφερειακή αρχή σχετικά με τη δέσμευση του ΑΦΜ της περιφέρειας, μετά την απόφαση που πήρε η οικονομική επιτροπή, επί προεδρείας Μακρυωνίτη.

Όπως δήλωσε χτες ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, τη Δευτέρα θα έρθει στη Ρόδο η προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης της περιφέρειας , ώστε μαζί με τα στελέχη της περιφέρειας στη Ρόδο και παρουσία του νέου προέδρου της οικονομικής επιτροπής Φιλήμονα Ζαννετίδη, να συζητηθεί το θέμα και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Η νέα περιφερειακή αρχή επιθυμεί να πληρώσει το χρέος προς το ΙΚΑ που απορρέει από τη σύμβαση με το δήμο για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και στη συνέχεια να καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Αναφορικά με το θέμα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε χτες τα εξής:

«Σε ότι έχει να κάνει με τη δέσμευση του ΑΦΜ της περιφέρειας για την ασφαλιστική ενημερότητα τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Ρόδο η προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης της περιφέρειας η κ. Αριστείδου οπότε μαζί με την κ. Διακαντώνη αλλά και με τον πρόεδρο πια της οικονομικής επιτροπής κ. Ζαννετίδη θα καθίσουμε να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα.

Δεν έχουμε άλλη πρόταση εκτός από εκείνη που είχαμε πει και συμφώνησε ο πρώην πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, ποιος ξέρει αν άλλες δεύτερες σκέψεις τον οδήγησαν στο να έχει τη συμπεριφορά που είχε και να οδηγήσει την οικονομική επιτροπή παραπλανώντας της στην απόφαση που την οδήγησε.

Εμείς θα προτείνουμε αυτό που προτείναμε και πριν δηλαδή η οικονομική επιτροπή αποφασίζει να πληρωθεί και ταυτόχρονα στρέφεται με ένδικα μέσα κατά το οφειλέτη, κατά του δήμου Ρόδου καθώς το πρόβλημα οφείλεται στην προγραμματική σύμβαση με το δήμο Ρόδου . είναι σύμφωνος και ο δήμαρχος Ρόδου δεν ανοίγουμε κάποιο μέτωπο».

Για τη διασύνδεση των Κυκλάδων
Αναφορικά με την υπογραφή της ηλεκτρικής διασύνδεσης του νομού Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε «ήταν μία συγκινητική και ιστορική στιγμή. Πολύ μεγάλη υπόθεση και για την περιοχή και για τη χώρα ολόκληρη. Είναι ένα έργο που συζητείται 30 χρόνια και ξεκινά άμεσα. Έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 22 μήνες. Τότε θα έχουν συνδεθεί τα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων.

Είναι προάγγελος και της διασύνδεσης των νησιών της Δωδεκανήσου και οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Και χτες μόλις έφτασα στο γραφείο μίλησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΙΕ και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε συνάντηση για να αρχίσουμε και επισήμως πλέον τη δρομολόγηση του θέματος της διασύνδεσης της Δωδεκανήσου.

Έτσι ανοίγει και ο δρόμος για να αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο ενεργειακό πεδίο της χώρας το Αιγαίο. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της χώρας. Είναι το μεγαλύτερο έργο που γίνεται στη Μεσόγειο. Για τη Δωδεκάνησο πιθανόν να είμαστε έτοιμοι το 2020»

Για τη μεταφορά των μαθητών
«Σε ότι αφορά τη μεταφορά μαθητών ξεκίνησε η διαδικασία κανονικά που προέβλεπε ο νόμος, αλλά σε 7 νησιά είχαμε πρόβλημα γιατί οι διαγωνισμοί ήταν άγονοι. Προχτές στις 10 του μήνα στη βουλή πήγε τροπολογία με την οποία τροποποιήθηκε το πλαίσιο και καθορίστηκε ως επόμενη στάδιο η διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Ήμουν στη Σύρο, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία αλλά πήρα το ρίσκο και το πρωί της 10ης το πρωί υπέγραψα ήδη τις επιτροπές (μία για Κυκλάδες και μία για Δωδεκάνησο) που θα κάνουν τη διαπραγμάτευση. Και το βράδυ έγινε η ψήφιση της τροπολογίας κανονικά. Στα περισσότερα νησιά η διαδικασία γίνεται ομαλά σε ποσοστό 95%.

Εκεί που έχουμε πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με τις συνθήκες της αγοράς και αναφέρομαι στη μεγάλη δυσκολία που υπάρχει στις εγγυητικές επιστολές και αυτό το ζούμε παντού. Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι στον αέρα και είναι σε εξέλιξη. Δεν αποκλείεται τη Δευτέρα να έχουμε ολοκληρώσει το έργο.

Υπήρξε άμεση αντίδραση από το προσωπικό και από τις υπηρεσίες μας».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη